20. maalis, 2017

Tekohampahat tiukemmin kiinni

Houraatissa on kuulemma lajut kunnosa. Sehän kuulostaa oikein hyvältä.

Kävin tänä aamuna taas ajelemassa koppiautolla maakuntaa ympäri kaveriani autellen, kävin tuomasa Lohtajallekki Putaan Pullaa, Porokylän leipomuksia ja tätä ylivieskalaista Pohojanmaan Leipomon rieskaa, leipää ja nisua. Huomena jatkan ja sitte heitän taas pois vähäks aikaa. Semmosella väkivelekasella vaihtokaupalla aina auttelen ko aikaa on. Käy hyvästä jumpasta tuommonen muutaman sajan leipälaatikon nostelu ja hyppiminen autosta ja autohon.

Sitä piti kirijottamani, että Lohtajalle ko käänsin niin heti risteyksesä piti otta tekohampahat suusta, etteivät ois tippunnu lattialle ja olisin polokennu hajalle. Hampahat jotka aikanahan aivan nuorena jou`uin laittahan ko eestä katkes nelijä hammasta ja muutki meni vähä pilalle. Ei ollu mitään vakuutuksia eikä muutakaan. Oli ne omat jo aika huonotki, ko ei siihen aikahan ollu lapsilla hammashoitua muutako se entisen kunnantalon nurkkahuonehesa vinkunnu kauhia pora, joka kuumensi päänahkaa myöten kaikki paikat. "Puujutusnaulaki" oli lähinnä viistuumanen. No menee tietenki vähä liiotteluks mutta ymmärrättä mitä tarkotan.
No Kaipion Urpo oli mukavampi, siinä urheilukentän vieresä, ja se mulle ne hampahat laitto. Kysy, että pyörrytkö jos vetelen kaikki kerralla pois. Tuumasin että saatanpa pyörtyäkki taikka sitte ei, anna mennä vain. Tulimma Urpon kans oikein hyviks kavereiks. Kävin sen jäläkehen usiamman kerran.

Siis ei tästä pitänny kertua, mutta kerroin kuitenki. Siis jo sielä uuen tien taikka entisen Kesoilin risteyksesä oli paltehia ja möykkyjä siihen maallihin, että piti otta hampahat kourahan ja pikkusen tiukemmin liimata kitalakehen. Ja ko kohti kylää menin niin urat tiesä senkö syveni. Ei siinä koppiauto kääntynny mihinkään mutta oli turvallisesti ko rautatiekiskoilla niisä urisa ja puisteli niin, että leipälaatikot kyytillä vain kolisi. 
Ei tämä mitenkään lohtolaisten erityinen ongelma oo vaan näin se on kohta joka paikasa. Ennen vanahaan Lohtajallaki kuulu aina josaki semmonen hirviä krahina ko Leppäsen Heimo, Erkkilän Heino, Anttilan Eetvi taikka ketä niitä nyt niitä auramiehiä olikaan painovat yötä päivää menehen. Ei kysytty Helsingin herroilta, että "joko, joko on tullu riittävästi". Nyt jos on sikiäuninen ukko taikka akka ja vielä aamusemmonen niin kerkiää taas "liukkaus yllättää autoilijat". Sitä lähettihin ennen aamulla ja yöllä tarvittaisa ja aurattihin. Tiet oli kunnossa ja osattihin aurata. Nyt tieten ei saa krapsiakko vähä tasotella ettei tie kulu. Hiekkahan on kielletty ko joku viitasammakko saattaa tukehtua hiekkapölyhyn,

No viitasammakoillaki on paikkansa mutta että tiellä...no pullat tuli jaettua ja taas saatta olla päivän hyvisä leivisä ja nisuisa Lohtajallaki. Huomena uuestahan ko maltatta oottaa. 
Ei siittä mihinkään pääse. aina sitä vain niillä tanahuvilla ko käy tulee niin hyvälle tuulelle sitteki.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu