20. maalis, 2017

Sammakonkutua ja klimppivelliä

Erkkiperän koululla syötihin ainaki ennen vanhaan minusta enempi sammakonkujulta näyttävää velliä. Joku nimitti silimävelliks ja saatto se sitä ollakki ko ainaki minä yökkäsin hartahasti aina ko Hilija oli keittänny tätä ryökälehen liimaa jos ui salakan silimiä.

Yritin aina uskollisesti siittä emalisesta koirankiposta syä kaikkia ruokia mutta tämä oli aina oksennustautipäivä. Jukkolan Kyösti laitto muovipussihin ja klottas aina reppunsa ja kirijansa tällä kummallisella liimalla. Minä sitä täsä josaki keskustelusa kyselinki, että mitä kummaa se oikiasti on. Sain viisahia selityksiä, että perunajauhoista tehtyjä "helmiä" jotka keitettihin maiosa, taikka ainaki jonkulaisesa kurrisa. Hirviää lientä joka oliko liimaa.

No en oo päässy yli asiasta vieläkään ja kuinka ollakaan ko tämän tuola Lohtajan sivuilla laitoin julkisesti jakohon niin tämän kyselyn niin sen seurauksena meille tuli pari pakettiä jotain suuriomoita joista eukon pentele meinaa mulle vielä keiton keittää. Pitäskö taas tulla oksennustauti sille päivälle.

Jokku titetämättömät mulle selitti, että se on klimppivelliä. Ei se oo klimppivelliä nähännykkään. Äiti on tehenny maailman parasta klimppivelliä ja ko en oo vuosikymmenihin sitä saannu niin täsä päivänä muutamana sanoin, että keitäppä. No keitti ja olipa mihinen olo ko kattilallisen söi jauhopalloja josa oli kunnon maitua ja voita. Ei sen parempaa.

En tiä näin vanahemmiten miks sitä on näitä vanahoja alakannu miettihin mutta tuleevat mielehen aivan ko eilinen päivä. No se kiva että tulee hupia vähällä rahalla, ei tartte säästää ainakaan siittä. 

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu