20. maalis, 2017

Lohtolaista urheiluhulluutta - pää tynnyrisä

Tuli tuosa "jääurheilupainotteisesa" Joni Myllymäen avauksesa mielehen Nissilän Ottosta muutama semmonen lohtolainen tapa suhtautua urheiluhun. Sanottakohon, että erinomaisia urheilijoita ja kultturelleja persoonia lohtolaisisa on ollu keskimäärästä enempi mun mittapuun mukahan. Otto kehu omaa poikaansa Kaappoa vauhittomasa korkeushypysä Suomen parahaks, siinä oli vain yks mutta. Kaappo olis voittannu muttako rima putos, en muista palijoko sitä korkeutta oli mutta sen tijän että oli näisä vauhittomisa mahottoman hyvä. 
Lohtolaista urheiluhenkeä kuvaa jotenki seki, kun iltakauet kesällä potkittihin pallua urheilukentällä ja samalla oteltihin vähän yhesä sun toisesa kummallisesa lajisa. Muistan kerran ko tuli väittely, että kuka piättää pisimpähän henkiä, no "ison Niemelän pikku Heikki" väitti, että hän on siinä yhtä hyvä ko painonnostosaki ja Nissilän Kauko otti haastehen vastahan. No ei muutako "Väiskin" rästähän alle pää sajeveestä täytehen tynnyrihin, ja kumpi pitää pisimpähän niskoja myöten veen alla päätänsä on paras. En muista miten siinä kävi, ja kumpi oli se joka pyörty, mutta jompi kumpi. Kumpanenki haukko henkiä minuuttikaupalla ja selevittyähän taisivat painia paremmuuen selevittääksehen. Jotenki minusta tuntuu että taisi tulla tasapeli ko selevesivät siittä touhusta hengisä.
No ihte olin jalakapallojoukkuehesa ko mentihin oikein linija-autolla johonki Ähtävälle, ruotsinkieliselle seuvulle kumminki. Niemelän Heikki oli taas mukana ja Annolan Eino meijän kapteenina. Ähtäväläiset mätti "postimerkin kokosella" kentällä maaleja meille kymmenkunta ja saatihinkohan me yks. Osittain siks ko ei oltu joukkue vaan meillä oli Pele ja Eusebio samasa joukkuehesa, ja tais olla vielä Gerd Mylleriki niin sitä pallua ei pahasti lainattu. Siinä kun kymmenen kahteli yhen tekemisiä niin ei ollu oikein mahollisuuksia. No takasi tullessa Heikki lohkas kuolemattomasti, että lohtolaiset oli yksilöinä palijo parempia mutta ähtäväläiset teki enempi maaleja. 
Semmosta se oli sillon mutta elämyksiä nämä retket oli urheilun merkeisä ja mukavaa oli aina.
Sallittakohon vanahalta tämmönen muistelo tähän kinkun sulattelun lomahan.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu