28. elo, 2017

Kalahallin hiekasta noussut

Lohtajalla ollahan tietysti innoisahan ko KPV näyttäs nousevan mestaruussarijahan vai mikä liiga se nykyähän on. Mulle se on potukupallon mestaruussarija.

Muistan KPV:n kulta-ajat hirviän hyvin. Koko Keski-Pohojanmaa seuras silimä tarkkana miten "Kippari", "Gunu" ja kumppanit pärijäs. Lohtajalta minäki ajokortiton aina sillon tällön pääsin jonku kyytillä kahtohon. Annolan Eino ja Niemelän Heikki olivat innostunehimmat ja kävi pelejä kahtomasa Jukkolan Aimoki.

Einon kyytille pääsi joka pyhä ja muitten vähä harvemmin. Se oli Einolla paikka sielä kivikahtomon puolella. Ajettihin ohikulukutietä Opel Kadetilla sinne vanahojen rintamiestalojen tykö ja auto parkkihin. Siittä keskelle kenttää kivikahtomohon nelijännelle penkkiriville. Siinä oli Einon paikka. Aina piti kahtua onko Olle jo tullu ko mentihin. Hän oli semmosella kolomirattahisella ikiomalla paikalla. Sukunimiä en muista vaikka monta juttua oon lukennu sekä Keskipohojanmaasta että Kokkola-lehestä. Korhosen Jukka ne jutut teki kulta-aikoina. Olis se pakinoisaki usiasti aihehena vaikka Jukka kirijotti palijo muustaki ja oli urheilun iso vaikuttaja.

Heikin ja Aimon kyytillä meno oli enempi semmosta seikkailua. Keksivät aina mitä millonki. Kalahallilla mentihin aina päätykahtomohon ko siittä oli lyhempi matka vessahan. Jostaki syystä piti usiasti tyhyjentää. Ei aina kerenny ja piti päästää "tolopan juurehen". Se siittä. Usiasti "urheiltihin" menemällä nykystä rantatietä pitkin vaikka ei ollu lähellekään valamis. Pojat ajo tynnyriestehiä hipoin Volkkareilla ja oikasivat, Aimolla sininen ja Heikillä enempi harmaa ennenkö osti Audin. Olihan se nopiampi ko tuhatta ja sataa siinä puolivalamista anto mennä. Oli ne reisuja ja hupasia semmosia. Mennesä ei ollu yhtään tuttua mutta varsinki Heikin kans ko meni niin tullessa oli puoli kahtomua tuttuja.

Se oli kuulkaa Keski-Pohojanmaalle palijo isompi merkityksellinen juttu tämä KPV ko arvatahankaan. Me oltihin kartalla ko joukkue pärijäs. Mestarivuonna tuli kansainväliset pelit ja Glaskow Celtic Kokkolahan. Kahtomo aivan täynä ja papitki saarnoisahan puhuvat tästä ottelusta. Peli oliko eri planeetalta. En muista lopputulosta mutta kyllä vierahat olis tehenny palijo maaleja jos olis tarvinnu.Jotenki muistia hämärtää ko olin siihen aikahan ihastunu ja piti Harijun Vuokon vieresä istua. Oli ne skotit vähä parempia. Jotenki mulla on kuitenki semmonen mielikuva, että "Kippari" vai oliko Lambergin Hannu taisi tehä kuitenki yhen maalin ko malliks.

Nyt KPV näyttää taas nousevan mestaruussarijahan ja Lohtaja on osa Kokkolaa. Kyllä kelepaa, tämä "Kalahallin hiekasta noussut".

tuomo

Humppa meinaa tuossa välillä hyytyä :D

YOUTUBE.COM

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu