29. huhti, 2019

Syntymäpäiväajatuksia 27.4.2019

Tämä aamu avautui kauniilla auringonpaisteella. Pöydällä oli jotain muistuttamassa siitä, että taas on yksi vuosi vuosikirjassa lisää. Kiitos Asta, ilman sua elämä ois tylsää ja tyhjää.

Mistä tämä päivä muistuttaa niin siitä, että älkää koskaan olko välinpitämättömiä. Älkää kävelkö ohi taikka pitäkö mitään itsestäänselvyytenä. Minä olen erehtynyt, ollut jonkin sortin ongelma. Silti olen itselleni armollinen ja näin voin olla myös lähimmäiselleni armollinen. Minusta ei ole tuomitsemaan ketään ihmisenä mutta oikean ja väärän totuuden luon omasta elämästäni. Saan kertoa sen myös muille miten minä asiat koen. Viime aikojen suurimmat puheet ovat olleet mitättömyydessään koskettavia. Me huolehdimme siitä, että puhutaanko oikealla tyylillä ollaanko vihapuhujia taikka rasisteja. Se on täysin turhaa, jos ei nähdä ihmistä, puheet voivat olla mitä tahansa niin ne loukkaavat. Maailman mahtavilla on aina betoniporsaansa mutta heikoimpien osa on odottaa almuja tippuvaksi.

Minut on mielipiteistäni haluttu tappaa, kiduttaa kuoliaaksi, on suljettu ovien ulkopuolelle ja heitetty ulos. Jokainen sinänsä on oikeassa ja ansaitsee osansa. Silti se että sanotaan vaikkapa juopoksi rentuksi ei paranna ketään vaan kertoo enemmän sanojastaan. Meistä jokainen kantaa oman taakkansa ja elää oman polkunsa. Sillä polulla saa kontata. Minä olen kontannut ja ollut syvissä vesissä, noussut ylös. Silti olen aina odottanut, että joskus joku olisi kysynyt "kuinka sinä voit". Jokainen tunnistaa humalan mutta näkeekö ihmisen. Se on iso kysymys. Elämän suurin kysymys.

Elämä on vain henkinen olotila, ei mitään muuta. Maailman mahtavinkin taipuu samaan avuttomuuteen elämän ja kuoleman rajalla, kuin se jonka elämässä ei enää ole toivoa. Sillä rannalla kysytään uskoa, rakkautta ja suunnatonta armoa. Talot ja pytingit, raha ja valta, asema, oppiarvot ja korskea autuus eivät auta. Paljaana kysytään vain armoa. Henkisesti köyhänä ja paljaana, ruumiillisesti lopussa, ei sillä ovella tarvitse selittää eikä näyttää mahtiansa. Kaikki ovat yhtä avuttomia.

Minun turvani on kansankirkollisessa Sanassa, uskoni ei sinänsä mihinkään johda mutta antaa toivon. Jokainen hakekoon omasta ideologiastaan taikka ideologiattomasta elämästään oman toivonsa tähän päivään ja tulevaan.

Kaikkea hyvää. Kannatellaan toisiamme ja pidetään kädestä kiinni. 
"Hän ohitse ei kulje, ei ketään hylkää Hän..." https://youtu.be/bk62nI7YovA

"Haltuus annan sieluni
Levon saan sun luonasi

Ole mulle totta
Hyvää tarkoita

Haltuus annan sydämein

Vuodet vierii, haavoittaa
Sinä vain voit mun parantaa

Tartu mun käteen
Ehjäksi tee

Haltuus annan sydämein

Haltuus annan itseni
saanhan jäädä luoksesi

Puhtaaksi tee mun
lailla enkelten.

Haltuus annan sydämein.

Saat sydämein."

tuomo

YOUTUBE.COM

Riki Sorsan upea Haltuus annan sydämein ♥ Kuvat paria poikkeusta lukuunottamatta weheartit.comista.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu