14. huhti, 2020

Ihmisiä omissa maailmoissamme, kolme sisarusta

Mäki-Petäjän Hermannin ja Santran monilapsisesta katraasta on elossa tässä ajassa enää kolme.

Äitini Helvi, kummitätini Laila ja tätini Heli.

Äitini on täysin vielä tässä ajassa kiinni.

Tätini Heli elää ihan omaa mielikuvitusmaailmaansa. Hän kertoi minulle mm, että edellisenä yönä siihen hänen palvelukotinsa huoneen ikkunan eteen laskeutui avaruusalus. Kysyin että minkänäkönen se oli. ”No semmonen sikarinmuotonen lautanen”, jatkoin, että ”et sitten lähtenny kyytille”. Meni yleensä heleästi naureskeleva Heli vähän vakavammaksi eikä jatkanut juttua enempää.

Kummitätini Lailan ajatuksista ei saa selvää kun hän ei oikein pysty enää ilmaisemaan itseään. Kun olen käynyt tapaamassa niin katselee suurilla silmillään, kun kysyy että tunnetko.

Tämä tuli mieleeni näitä kolmea sisarusta miettiessäni, että elävät tätä samaa maailmaa jokainen mutta silti kokevat sen täysin omassa maailmassaan.

Tällaisia me Luojan luomat olemme. Ihmisiä omissa maailmoissamme.

Mitä tällä haluan sanoa niin sen, että eivät nämä uskonnollinen taikka uskon luoma maailma, ateistin maailma, taikka mikä tahansa mielikuvituksellinen maailmanlopun aate tämän elämän sisällöksi niin kamalan kaukana ole toinen toisistaan. Jokainen päätyy isossa kuvassa samaan päätelmään, ruumis kohtasi hengen tässä ajassa syystä taikka toisesta, se mihin päädytään on hengen ja ruumiin erottaminen toinen toisistaan kuolemassa. Sen lopun ajatuksista näissä kaikissa on kysymys.

Kolme sisarusta, Hermannin ja Santran lasta, elävät maailmoissaan vaikka korona jyllää ja maailmassa luodaan uusia teorioita tuhoksemme. Muut näistä sisäruksista ovat siirtyneet tuonilmaisiin ja heidänkin uskomme vahvasti elävän ”hengessä mukana”. Vai onko sekin vain lodullinen ajatus omalle kuolemallemme.

Onko niillä teorioilla niin kamalan suurta merkitystä. Tässä vaiheessa viimeistään herää kysymys, kuolikohan Pentti Linkola onnellisena. Hän lienee yksi ainoita, joka eli kuin opetti.

Ei suurimerkityksellinen kysymys mutta kysymys kuitenkin.

tuomo 

Provided to YouTube by Believe SAS Oi isä, vanhuudessa · Matti Lehtinen Hartaita lauluja ℗ Finlandia Classics Released on: 2013-01-01 Author: Simo Korpela Co...

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu