7. heinä, 2020

Makaroonin himo ajo kauppahan

Aamullako heräsin niin melekeen ensimmäisenä oli mielesä, että tänä päivänä pitää saaja makaroonia ja ihtetehtyä jauhelihakastiketta, sipulia, "kikkomania" ja sillai.

No siinä sitä haaveilin aikani ja panin kattilat jo kiehuhun että paan makaroonit kiehuhun. Mutta eihän sitä makaroonia misään ollu. Luulin että on.

Päivä siinä tuhuraantu ko kävi kaikenlaista mielesä piti tehä yhtä ja toista. No nelijän jäläkehen yhen kaffikupillisen ja nisun voimalla lähin Halaphallihin. Asia jalostu paremmaksi, otin ison pussin makaroonia mutta jostaki päläkähti päähän, että spagetti on parempaa. No sitte sitäki ja kotia keittähän.

Kaikki meni oikein hyvin, ja muuten se jauhelihakastike on makaroonin taikka spagetin kans palijo parempaa ko paistaa jauhot sillai naftisti palanneheks. En minä sitä ihte oo keksinny vaan tuli vahinko. Ko on tullu kahtottua nuita oikioitten kokkien ohojelmia niin ne ruskistaa teräskattilalla jauhot ja kaikki. Minä oon onnistunnu aina vähä savuttaviks tekehen sen jauhon ruskistuksen. Mutta se onki palijo paremman makusta, etten sanos aivan erinomasta. Nyt poltan jo tarkotuksella. Mutta aina pitää olla yksin kotona niin ei tartte selittää.

No tuommosta mättöä siittä tuli, oli muuten mahottoman hyvää.

Siinäkö istuin ja taiteilin niitä makarooneja suuhuni kaffelilla ja lusikalla niin siinä jääkaapin ovesa alako yks kuva kahtotuttahan. Oon sen aina siinä nähänny mutta vasta nyt kahen tai kolomen vuojen päästä oikein tajusin, että naapurin emäntä ja vaimoni Astahan siinä poseeraa paikallisesa lehesä trulleina. Oisivat varmasti lähtennehet tänäki vuonna vaan tämä korona sotki suunnitelmat. Niin ja nämä rullit ei sitte ottannu palakkaa vaan antovat koristansa aina jotaki.

Jotenki tätä elämää pitää keventää ettei mee aivan mahottomaksi. Muuten luuleevat niin totiseksi tämmöstä höppänää, että panevat hautahanki mahapuoli alaspäin ettei vain vielä jotain mölähytä siinä "kotia mennessä".
No kyllä se Taivahan Isä mahallahan olijanki hakee, jos niin on päättänny.

Taas jaksaa.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu