24. helmi, 2021

Tulipa niin haikea mieli kun tätä isän laulua kuuntelin

Kuuntelin täsä Esko-isän yhtä vanahaa kasettia, josa hän laulo tämän "Isä meidän" nimisen yksinlaulun Sisko Hihnalan säestyksellä.

Isä oli Lohtajalla pitkähän kanttorina Lohtajan emäseurakunnasa ja eläkkehelle jäi Kannuksen "kappeliseurakunnasta".

Isähän oli lohtolaisia syntyjähän eli Marinkaisista ja Helvi äiti taas oli kannuslaisia Välikannuksen Petäjästä. Kummanki suvut tuli yhtehen Alaviirtehellä ja Karhisa. Niin että Salamenisia ja Harmaaloita on yhtälailla ko Himangalta Ojataloja jotka on sukuhaisua kummaltaki puolelta meikäläiselle.

Äiti oli isälle "tuottaja", jöön ja järijestyksen pitäjä näisä lauluhommisaki. Äiti järijesti isälle viis eri väristä salakkua ja aina iltasin uluko-oven pielehen ilimesty salakku sille päivälle ja illalle nuoteilla täytettynä. Isä ei mikään talousmies ollu vaan enempi vain taiteilija Jumalan armosta.

Äiti hoiti raha-asiat ja joskus joutu kysyhyn, että ookko miettinny että tämä pitää maksaakki. Isä luotti että kaikki tulee maksettua eikä vääräsä ollukkaan. Aika kiitollinen oon minäki tästä takkalauan pitämisen huolehtijasta. Äiti teki satasesta tonnin ko oli pakko.

Lohtolaiset ja kannuslaiset sai nähä taiteilijan sielun kaikki puolet. Oli särmää ja sähäkkyyttä ihan riittämihin. Multa on kysytty että minkälainen oli kotona. Oon sanonnu että "viheliäinen". Alotti joka aamu Bachin inventiolla numero kaheksan ja laulo kakstuntia jos jonkulaista ulinaa. Ei siinä oikein nukuttu ko taiteilija harijotteli ja muuten sitte kyllä harijotteli. Ei semmosta ompeluseuraa etteikö osannu hommiansa.

Tyypillinen esimerkki on kylläki Kannuksesta minkälainen äijä tämä foortin mies oli. Asuvat siinä lähellä Shellin huoltamua ja tutut Shellin pitäjät tiesi tavat. No ko vaihtu Mikkelistä outo mies ja isä taas tankille ja istu autosa ko tatti. Bensapojat tiesi mitä pitää tehä. Tankki täytehen ja häävisti eivät saannu tankin korkkia kiinni ko Taunus meni menojahan. Mikkelin mies huutahan että "poliisi, poliisi se karkas maksamata". Onneks "nikke" pääsi hätihin. "Rauhotu ny. Kohta tulee tuolta Helkamalla semmonen komia nainen ja maksaa". Ei jäänny maksamata.

Mutta sen sanon, että tippa tulee linssihin ja pala kurkkuhun ko tätä hänen lauluansa kuuntelen. Ei tähän täsä maasa kovinkaan moni pysty.

Tämä on musiikkia, julistusta ja ylistystä. Syvältä sielusta.

Levätkää rauhasa isä ja äiti - ikävä teitä on.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu