Vuosi 2019

20.01.2019 Suvannon kappeli, messu. Luottamusmiesten siunaaminen tehtäviinsä. Sain Korhosen Eevan kanssa olla tekemässä oman osuuteni musiikillisena palvelijana seurakunnan juhlassa. Soitimme Vivaldi Vuodenajoista Talvi osasta Largon, Tartinin Sarabanden, Fauren Elegian ja Moraeuksen kappaleen Koppången. Paljon tuli kiittelijöitä messun jälkeisessä kahvituksessa. Luojani antamin lahjoin tässä mennään. Kiitos kaikille.

10.2.2019 Reisjärven kirkko Virsisunnuntai. Laulaen kuorossa Kirkkokuoron mukana Siionin Virsiä. Upea tilaisuus joka päättyy aina virteen Herraa hyvää kiittäkää.

17.2.2019 Ylivieskan Suvannon kappelilla Piispanmessu jossa kirkkoherramme Eija Nivala asetettiin virkaansa juhlallisesti. Musiikkia messussa sain olla esittämässä Kirkkokuoron basistina ja viululla soitin kiitoksena virren Maat metsä hiljeeneninä sekä ehtoollisen aikana Eeva Korhosen säestämänä Tartinin Sarabanden.

 

3.3.2019 Merijärven kirkko ja laskiaisrieha. Jumalanpalvelus soitto jossa virsi 560 soitettuna kuolleiden kiitoksena "Maat metsät hiljenneinä", Vivaldin Talvesta "Largo" ja Tartinin "Sarbande. Seurakuntatalo tupaten täynnä väkeä. Mukava reissu Eevan kanssa.

10.3.2019 Reisjärven kirkko ja seurakuntakoti. Seurakunnalla on tapana muistaa synttärisankareita. Tänä sunnuntaina vuorossa olivat 70-75-vuotiaat reisjärviset. Kirkossa oli noin 50 vierasta ja sama määrä seurakuntatalolla. Jumalanpalveluksessa soitin Tuija Syrjäniemen urkuroimana Tartinia ja Matthessonia eli Sarabande ja Air sekä lauloin virren 303 kaksi vuorovirren säkeistöistä eli ensimmäinen ja kolmas, "Jeesus aarteheni". Seurakuntakodilla Tuija säesti Henna Haukipuron laulun "Kiitos sulle Jumalani", johon kirjoitin viululle obligaaton ja soitin yhden säkeistön. Lisäksi lauloimme duettona Merikannon "Oi kiitos sa Luojani armollinen". 

17.3.2019 Reisjärven kirkko ja seurakuntakoti. Sunnuntaina oli vuorssa 80- ja 85-vuotiaat täsmälleen samalla ohjelmalla kuin edellisenä sunnuntaina mutta kanttorina oli Miika Niskala. Väkeä oli samanverran suurinpiirtein. Molempien tilaisuuksien hauskin osio oli Juho Takalon, diakoni, pitämä tietokilpailu taikka muistelu, jossa kyseltiin kaikenlaista kuten Hindenburgin tuhon vuotta, kansaneläkkeen aloitusvuotta jne. Mukava tapa.

20.3.2019 Toholammin artesaanikoulu. Laulumatinea, jossa lauluoppilaat Satu-Maarit Huhtalan lauluoppilaana oli mukana laulamalla Schumannin "Dichterliebe" laulusarjasta laulun "Hör ich das Liedchen klingen". Mukava tilaisuus tämäkin ja erilainen.

16.4.2019 Suvannon kappeli Sana ja iltamusiikki pääsiäisviikon tiistaille. Musiikillisestä puolesta vastasivat kanttorimme Eeva Korhonen ja Teija Siirtola sekä allekirjoittanut ja sanallisen osuuden hoiti pastorimme Riikka Talvitie. Soitettavakseni olin valinnut Erik Satien Gymnopedie nro 1 viulusovituksena, Tartinin Sarabanden ja Cardeluksen In Memoriamin, jossa huilua soitti Eeva Korhonen. Lisäksi soitin viulustemman Rabaudin teoksessa Miserere Mei, jonka lauloi Teija Siirtola. On muuten upea kappale ja tosi harvoin esitetty. Vaatii laulajalta aika laajaa äänialaa. Oli hieno ilta johon olin erittäin tyytyväinen.

18.4.2019 Vuorenkallion kappeli Kalajoella ja kiirastorstain musiikkipainoteinen messu. Musiikista vastasivat kanttori Heidi Huhtala, tenori Johannes Nikula ja allekirjoittanut viuluineen. Soitin viulukappaleina Tartinin Sarabanden ja Vesa Erkkilä Adagion ja Johanneksen lauluihin sovitin viuluobligaatot eli Räisäsen "Herra Jeesus verellänsä", kansansävelmä "On lepopaikka suloinen", Turpela "Taivaassa minulla on sinut" ja Heikki Klemetti "Siionin ostolauma". Kappeli oli täynnä kuulijoita kun valot sammuivat ja seurakunta "pukeutui" mustiin.

19.4.2019 Reisjären kirkko. Kvartetin mukana bassossa, Henna Haukipuro sopraano, Tuija Syrjäniemi altto, Ville Hummastenniemi tenori ja allekirjoittanut bassossa ja laulut Nicolaus Decciuksen "Oi katso Golgataa" sekä Mika Piiparisen "Kädet jotka siunasivat". Lisäksi lauloin Jeesuksen osat messussa sen Improperia osassa (Moitteet). Mukava palvella tässä toisessa kotiseurakunnan pitkänperjantain jumalanpalveluksessa.

19.4.2019 Suvannnon kappeli Ylivieska. Kirkkokuoro ja pitkänperjantain Jeesuksen kuolinhetken jumalanpalvelus. Mukana bassossa palvelemassa näin kotiseurakuntaani.

5.5.2019 Suvannon kappeli kirkkokuoron ja lapsikuoron kevään päätöskonsertti. Ensimmäisen kerran näissä merkeissä minulle tuli osaksi laulaa yksin Merikannon Kiitos Sulle Jumalani ja soolo lauluu Hän ohitse ei kulje. Mukavia kokemuksia molemmat ja kuulijoitakin oli Suvannolle kertynyt mukavan paljon. Oli kiva laulaa sekä kuorossa että solistina. Teija Siirtola ja Eeva Korhonen hoitivat kuorojen johtotehtävät.

14.5.2019 Saalasti Sali Nivala. Olena Mihailovan oppilaiden laulukonsertti. Taja Astarin säestyksellä lauloin Händelin "Te Deum/Rukous" ja toisena kansansävelmän Eino Leinon runoon "On suuri sun rantas autius". Oli ilo laulaa. En voi muuta sanoa.

23.6.2019 Lohtajan kirkko. Me 50 vuotta sitten ripille päässeet kokoonnuimme Lohtajan kirkkoon ja saimme Niemelän Hannun ja Nikkarikosken Lassen kanssa olla tästä ryhmästä palvelemassa messussa. Osallistuin virsiin ja soitin kuolleiden kiitoksen Hannun kanssa ekstemporee "Sua kohti Herrani" ja virsissä vähän enemmän omia "luritellen". Virteen 521 Hannu oli tehnyt hienon obligaaton viululle "Oi ihminen mieleesi paina". Lisäksi vastausmusiikkina soitimme Vesa Erkkilän "Siinä on rakkaus", johon Hannu oli laittanut minulle oman stemman ja hän lauloi sen sekä toimi urkurina. Ehtoollisen aikana soitin Vesa Erkkilän "Adagion" ja lopuksi Arturo Cardeluksen "In Memoriam". Väkeä lohtolaiseen tapaan kirkossa se noin 150 henkeä. Oli ilo soittaa ja olla mukana juhlassa.

23.6.2019 Ylivieskan kirkon rauniot ja sanajumalanpalvelus. Teija Siirtolan kanssa myrskytuulessa ja sateenuhka päällä esitimme Konsta Jylhan "Suvivirren" ja Ole Bullin "Pamentytön sunnuntain". Kuolleen kiitoksena esitin soolona prima vista "Käyn kohti sinua". Mukavasti oli väkeä paikalla eli lähes sata kuulijaa. Yksi uusi kokemus ulkona soittamisesta. Lähinnä jousen käyttöön sain uusia vinkkejä. Kantajousessa ei kannata soittaa eli tuuli ottaa jouseen todella vankasti. Hyvä kokemus kuitenkin.

18.7.2019 Reisjärven kirkko. Iltamusiikkia kanttori Tuija Syrjäniemen ja kirkkoherra Sanna-Leena Lavantin vetämänä. Meitä oli kaksi soittajaa ja laulaja näitä musiikkijuttuja esittämässä. Nuoren sellistin nimeä en muista mutta soitti hienosti. Laulajana oli Henna Haukipuro ja hänen kanssaan esitin dueton "Sunnuntaiaamuna". Soitin viululla Ole Bullin "Paimentytön sunnuntain" ja tekemäni obligaaton Hennan laulamaan Martti Syrjäniemen lauluun "Nyt päivä laskee yön varjot vaipuu". Oli oikein mukava ilta ja antoisa.

19.7.2019 Kaustisen kirkko ja seurakuntakeskus. Martti Mäki-Petäjä enon siunaus- ja muistotilaisuus. Kanttorina Merja Wirkkala-Vapaavuori, pappina Kari Harju. Oltiin Tapio (sellisti) ja minä soittamassa eno-Martin arkku kirkkoon sisään ja sieltä lähtiessä kohden viimeistä leposijaa Kaustisen kirkkomaalla. "Kätes Jeesus siunaten hiljaa" soi tullessa ja ""Peltoniemen Hintriikan surumarssi" lähtiessä. Muistotilaisuudessa toivottiin "Suojelusenkeliä" ja sen me soitimme ja Tapio enolleen soitti Martin lempilaulun "Paimenpoika". Marttia oli saattamassa runsaasti hänen ystäviään ja sukulaisiaan.

21.7.2019 Suvannon kappeli, jumalanpalvelus ja karjalainen messu. Soitin messun musiikkia ja vastausmusiikkina "Laps olen köyhän Karjalan". Oli oikein mukava taas olla mukana.

3.8.2019 Reisjärvi Kisatien koulu, Hylkilän suvun sukujuhla. Tuija Syrjäniemen säestämänä soitin pyynnostä Ole Bullin Paimentytön sunnuntain ja 94 v sitten kaksoishäitään viettäneille suvun matriarkoille Heikki Aaltoilan Akselin ja Elinan häävalssin. Satakunta vaimon sukkulaista oli kuulemassa.

4.8.2019 Sovian lava Kannus ja Elyn jumalanpalvelus kansanlaulujumalanpalveluksena. Kanttori Johanna Koivumaan vetämänä soittelin mukana kansanlauluissa ja kiitosmusiikkina Kreeta Haapasalon Kanteleeni. Jumalanpalveluksen aluksi soitin Ole bullin Paimentytön sunnuntain ja lopuksi Vesa Erkkilän Adagion.

25,8,2019 Suvannon kappeli Sydänyhdistysten kirkkopyhä. Kanttorina Teija Siirtola, jonka kanssa hoideltiin musiikkipuolta. Hän oli sovittanut aivan erinomaisen obligaton Salmisen Saviruukku kappaleeseen jonka hän myös lauloi. Muutoin soitin Vivaldin Adagion, Törwallin Berceusen ja Holcambin Adarion sonaatista e-molli. Nämä ovat niitä erittäin mukavia tilaisuuksia palvella omaa seurakuntaansa.

21.9.2019 Kannuksen siunauskappeli. Väinö O Mäki-Petäjän hautaus. Soitimme kanttori Sisko Hihnalan kanssa, veljeni Tapio, sellisti ja minä Bachin virsisovituksen "Muista Jeesus minua" siunaustilaisuuden aluksi ja siunaamisen aikana Siionin Kanteleen laulun, "Kätes Jeesus siunaten hiljaa". Muistotilaisuudessa kappaleet "Suojelusenkeli" ja "Hiljainen tienoo". Väkeä eno-Väiniö taivasmatkalle oli saattamassa toistasataa ystävää ja tuttavaa.

29.9.2019 Kannuksen kirkko. Riemumessu lähetysjuhlien vapaaehtoisillle. Soitin kanttori Johanna Koivumaan säestyksellä Tartinin Sarabanden, Vesa Erkkilän Adagion ja Vivaldin Antanten sekä kiitoksena kuolleille "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie". Väkeä kirkossa oli mukavasti, sanoisinko 150 henkeä.

11.10.2019 Lohtajan siunauskappeli ja seurakulma. Isän veli eli setäni Teuvo, siunattiin haudan lepoon odottamaan ylösnousemuksen aamua. Hänen ainut toiveensa oli että soittaisin hänelle tuona hetkenä "Suojelusenkelin". Toiveen toteutin ja Seurakulmassa kerroin kokemaani Teuvon elämästä. Ymmärsin jotenkin niin, että ihmiset tykkäsivät kuulemastaan. Todella Teuvon näköiset hautajaiset.

13.10.2019 Reisjärven kirkko Gideon kirkkopyhä. Jumalanpalvelus jossa veli Leo Mehtälä saarnasi ja minä oli avustajana musiikissa. Säveltäjäniminä Tartini, Erkkilä, Cerdelus ja Händel. Oli oikein mukava taas soittaa tässä jo osin kotikirkoksi muodostuneessa perinteisesä ristikirkossa tuttujen seurakunnan palvelijoiden kanssa. Tuija, Sanna-Lenna ja Henna.

29.10.2019 Reisjärven seurakuntatalo. Vapaaehtoistyöntekijöiden juhla 150 hengelle. Asta, Nymanin Erkki ja Vuokko, Taneli Tiala vaimoineen oli mukana neljän viikon urakan jälkeen Tatu Säisän huushollin siivottuaan. 
Itse olin mukana esiintyjänä eli soitin Händelin Sonaatista d osan Largo ja lauloin laulun Soittajapaimen. Lisäksi olin mukana Hennan laulamassa Merikannon Karjalan kunnailla laulussa johon tein obligton. Oli yksi mieleenpainuvimmista illoista kaikkinensa. Loistava perinne ruoka ja hyvää seurustelua. Näitä tarvitaan.

2.11.2019 Pyhänpäivän iltamessu Kannuksen Mikaelin kappelissa. Kanttorina Johanna Koivumaa. Soitin Cardeluksen In Memoriam, Händelin sonaatista osan Largo ja Dvorakin sinfoniasta uuteen maailmaan osan Largo. Kappelissa oli vajaat sata kuulijaa. Kritisoin kovin sanoin kirjoittamaani fb-päivitykseen kappelin akustiikkaa joka on harvinaisen huono. Sinne ollaan uusimassa urkuja mutta minä kyllä katson vähintäänkin yhtä tärkeäksi akustiset parannukset. Ne ovat esiintyjälle, jota mainoksen mukaan käytetään myös musiikkitilana, erinomaisen merkittävät ratkaisut tulevaisuuden kannalta.

24.11. Kalajoki Gideon juhla Vanha Aapiskukko. Soitin Ole Bullin "Kun hiljaisin hetkin" ja toisena Tartinin "Sarabanden". Säestäjänä Pyhäjoen kanttori Outi Krank joka on virkavapaalla ja Kalajoen koulujen musiikinopettajana.

27.11. Ylivieskatalo Akustiikka. Jouko Kantola, piano ja allekirjoittanut esitimme Omashoitajien valtakunnallisen päivän juhlassa Vesa Erkkilän Adagion ja Arturo Cardeluksen In Memoriam. Kokemus oli mitä mainioin ja Jouko erinomainen musisoija. Kiitos.

8.12.2019 Toholammin kirkko messujumalanpalvelus. Kanttori Iiris Rautiolan kutsusta oli seurakunnan messussa soittamassa. Esitimme Bachin "Jesu blebet meine Herra", Vesa Erkkilän "Adagio", Tartinin "Sarabande" ja Cardeluksen "In Memoriam". Erittäin mukava käynti Toholammilla.

11.12.2019 Iltamusiikki Reisjärven kirkossa. Kirkkoherra Sannaleena Lavanti piti iltahartauden ja laulajina olivat kvartetissa kanttori Tuija Syrjäniemi, Henna Haukipuro, Antti-Kalle Ranua ja Ville Hummastenniemi. Allekirjoittanut soitti viulua Erkkilä, Cardelus, Sibelius säveltäjinä ja sovitukset virsistä ja joululauluista sekä perinteistä klassista. Lisäksi lauloin Sulho Rannan Testamentti Pojalleni. Olen tyytyväinen iltaan. Mitään muuta ei tarvitakaan. Kiitos.

20,12,2019 Suvannon kappeli, jouluinen urku- ja viuluilta. 

Kiitos teille monilukuinen ylivieskalainen väki jotka tulitte Suvannon kappelille Korhosen Eevan ja minun ihan ekstempore järjestämään jouluisen urku- ja viulumusiikin iltaan. Yllätitte runsaslukuisuudellanne.

Eeva oli loihtinut tämän joulun parhaan tunnelman soittaa ne kymmenen viulukappaletta illan musiikkina. Tuttuja joululauluja kuten, Taas kaikki kauniit muistot, Joulun sävel soi, Hiljainen joululaulu, Ave Maria (Franck), Kuului laulu enkelten Gabriel Fauren sovituksena, En etsi valtaa loistoa, Konstan Joululaulu, Rauhaa vain rauhaa, Maa on niin kaunis ja Mä kanssa enkelten.

Eeva soitti Bachin Nun komm den Heiden Heiland, In dulci Jubilo sekä Vom himmel hoch ja Buxtehuden Puer natus in Betlehem.

Tunelma oli niin hieno, että paikotellen oli suorastaan vaikea soittaa, meni niin syvälle sisimpään. Mm tämä isani yksi lempilauluista oli suorastaan tuskastuttavan syvälle tunteisiin menevä.

Kiitos - tuomo

29.12.2019 Ylivieska Suvannon kappeli messu. Eeva Korhonen ja jp ryhmä kutsuivat mukaan palvelemaan jota kutsua noudatin tietenkin ilolla. Pyyntöön kuului, että jos soittaisin joululauluja. Mielelläni tein senkin eli tuttuja "Rauhaa vain rauhaa", "Joulunsävel elli Sulle lapsi pienoinen", "Ave Maria" ja "Hiljainen joululaulu". Kuulijoita oli tässä välipäivän jumalanpalveluksessa niukalti, noin kolmekymmentä. Nettiradion kautta toki satoja lisää. Kiitos tästä vuodesta. Oli ilo päättää tämä vuosi omaan kotiseurakuntaan ja kirkkoon.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu