Vuosi 2010

17.1.2010. Kannuksen kirkko Kappeliorkesterin konsertti ja kolme pienimuotoista solistiesitystä isä-Eskon säestyksellä. Soitin Daquinin "Rigaudonin" ja Baklanovan tuotannosta "Kehtolaulun" sekä kolmantena ukrainalaisen kansanlaulusovituksen "hiljainen tienoo". Esitykseen olen erittäin tyytyväinen. Nyt nämä kappaleet jäävät hautumaan ja uutta ohjelmistoa alan "sahailla" niin, että pääsiäisenä olisi jotain mielenkiintoista aiheeseen sopivaa. Kappeliorkesterin osalta jatkuu samantapainen tekeminen taas uusissa harjoituksissa. Saas nähdä mitä Ilpo keksii.

6.2.2010. Tuli aikamoisella pikakomennuksella kutsu Harri Nymanin 50 vuotissyntymäpäiväseurojen solistiksi. Kun säestäjäkin löytyi Reisjärveltä, eli Kirsikka Kiviniemi, kanttori Heidi Huhtalan sisko, niin esitimme kolme hengellisen laulun sovitusta pieninä annoksina ihmisten kuultavaksi. Oikein mukava tilaisuus ja onnittelut vielä näin tätäkin kautta Harrille.

21.2.2010. Haapajärven kirkossa kappeliorkesterin kanssa esiintymässä. Esitin Bachin Arioson, Ecclesin Sonaatin a ja Loilletin Sonaatin e. Säestäjänä Ilpo Nurmenniemi. Pakkasta oli yli 25 astetta ja kirkossa väkeä sittenkin kohtuullisesti. Konserttimatka oli ikimuistettava, kun hinasin Raimon auton Nivalasta jonne se oli jäätynyt. Mukavaa seuraa oli vaikka matkasta ajallisesti tuli varsin pitkä. Kiitollinen tilaisuus!

19.3.2010. Ylivieskan kirkossa ensimmäinen täysimittainen konsertti. Ohjelma koostui Corellin, Bachin, Ecclesin, Kreislerin, Elgarin, Fauretin sekä Rachmaninoffin jousille säveltämästä ka Ahti Sonnisen pääsiäisajan musiikista. Kuulijoita oli kohtuullinen joukko ja esiintyjät Eeva Korhonen (urut), Erkki Maarala (viulu). Tapio Hirvi (sello) ja allekirjoittanut (viulu). Jatkamme samalla teemalla Merijärven kirkossa pitkäperjantaina.

28.3.2010. Kalajoen kirkko ja kappeliorkesterin pääsiäissoitto. Erilainen kivikirkko ja kaikkinensa aivan erilaiset puitteet kuin missään muualla tämä porukan kanssa. Onnistuimme sittenkin kohtuullisesti. Itse soitin muutamissa kappaleissa pieniä soolon pätkiä ja aivan omana numeronani James Hollongambin Air in G -nimisen kappaleen. Ilpo Nurmenniemi säesti ansiokkaasti. Jokseenkin onnistunut kokonaisuus ja kiitollista väkeä oli aika paljon.

2.4.2010. Merijärven kirkkossa pitkäperjantain sana ja sävel. Eriinnyimme samalla kokoonpanolla kuin Ylivieskassa 19.3. ja myös samalla ohjelmassa lisättynä Merijärven kanttori Markku Sakon lukemilla Raamatun teksteillä. Mukava ilta pienessä kappeliseurakunnassa ja kiitollisia kuulijoita mukavasti vähän kauempaakin.

10.4.2010. Ylivieskan Raudaskylän kappelissa Mauno Jylhä-Ollilan hautajaisissa olin kutsuttuna viulistina toiveen soittaa siunaustilaisuudessa J.S. Bachin Air ja kolme koraalia seppeleen laskun aikana. Toteutin omaisten toiveen yhdessä kanttori Eeva Korhosen kanssa. Kokemus oli ensimmäinen hautajaisista, joissa vainaja ei ollut sukulaiseni taikka tuttavani. Yhtä koskettava tilaisuus sittenkin. Väkeä oli erittäin runsaasti lähes 200, sillä sain kuulla vainajan olleen kylällään todella pidetty ihminen ja tarinan kertoja.

9.5.2010. Syntymäpäiväsoittajana Ylivieskassa. Määttälöillä olivat kaksoissyntymäpäivät ja sain pyynnön tulla esittämään musiikkia. Pyyntö tuli viime "tipassa" ja säestäjän saamisessa tuli "hoppu". No ei kun isälle soittamaan ja pikainen harjoitus. Kappaleita saatiin kasaan kahdeksan hyvin pikaisesti ja yksi soitettiin pyynnöstä ihan prima vista -tyylillä. Kuulijat olivat tyytyväisiä valinnoistani. Liikuttiin kansanmusiikkipohjalta kotimaassa, Unkarissa ja Venäjällä. Mukava tilaisuus!

10. - 11.5.2010. Urakka levytyksen parissa. Kappeliorkesteri tekee kolmannen cd:nsä ja siinä riittää soittamista kahdeksi päiväksi. Ei ole ihan ensimmäinen kertani näissä merkeissä mutta edellisestä on kyllä kulunut aikaa muutama kymmenen vuotta. Olemme hyvinkin perinteisen pelimannityylisen musiikin kanssa liikkeellä. Ei kun kyselemään julkaisua kunhan saadaan valmiiksi.

10.5.2010. Sievin Vääräjoki -salissa konsertti, jossa soitimme Emil Dikanarovin johdolla yhtyeenä Haydnin Serenadin. Tämä liittyy musikkiopiston päätöskonserttin sarjaan tältä keväältä. Ensi viikolla olemme Alavieskassa.

16.6.2010. Ylivieskan Teikon Tuvalla oli Kappeliorkesteri koko päivän leireilemässä ja illalla pidettiin konsertti ja saunottiin. Tupa oli kuulijoita tupaten täynnä. Soitin solistina useissa kappaleissa ja ensi esityksenä levyttämäni Ilpo Nurmenniemen säveltämän "Kutsuu lampaitansa" -teeman ympärille rakennetun viulusoolon. Kuulijat olivat erittäin tyytyväisiä. Olin itse myös tyytyväinen soittamaani ja kesälomani "reiskassa" sai hyvän alun.

21.7.2010. Kesälomani keskeytyi Ilpo Nurmenniemen puheluun edellisellä viikolla, hänen veljensä Jarmo on kuollut yllättäen ja Ilpo pyysi yllämainittuna päivänä hautajaisiin soittamaan solistina. Minun suoranainen velvollisuutteni oli vastata pyyntöön myöntävästi. Soitin siunaustilaisuudessa viisi kappaletta. Olin kiitollinen saamastani kutsusta ja kuulijat kiittelivät näin osallistumisesta suureen suruun.

4.8.2010. Ylivieskan kirkossa konsertti sarjassa kesän iltamusiikki Ylivieskan seurakunnassa. Tällä kertaa oli Kappeliorkesterin vuoro ja kuulijoita oli yllättävän runsaasti huolimatta ulkona riehuvasta Asta-myrskyksi nimetyn rajuilman jatkumosta eli ukkonen jyrisi ja oli todella kostea ilma kirkossa. Soitin konserttimestarina soolot sekä omana kappaleena Ilpo Nurmenniemen säveltämän "Hyvä Paimen" -teoksen viululle ja uruille. Tämä esittämäni on ihastuttanut ihmisiä pari kertaa aiemminkin. Herkkä ja koskettava viesti sävelin.

11.8.2010 Ylivieskan kirkossa iltamusiikkia kesän päätteeksi. Saimme kunnian olla vanhalla tutulla kokoonpanolla Eeva Korhonen urut, Erkki Maarala viulu, Tapio Hirvi sello ja allekirjoittanut viuluineen tämän kesän viimeisen keskiviikon iltamusiikin esiintyjät. Iltaan sisältyi myös sanallinen anti seurakuntapastori Anne Sumelan johdolla. Hän myös esitteli ohjelman ja kertoi saviruukku vertauksen pohjaksi illalle. Itse soitin Vivaldin g-molli sonaatista osan Preludio tempossa andante ja Ole Bullin "hiljaisin hetkin". Muilta osin ilta koostui sellosoolona Tapion soittamasta Oskar Lindbergin "vanha virsi Taalainmaalta" sekä Jaako Löytyn, Kari Tikan ja J. Salmisen kappaleista jousitriolle ja uruille sovitettuna. Kiitollisia kuulijoita oli kirkossa kohtuullisen runsaasti.

14.8.2010 Siikajoen kirkko. Uudenlainen kokemus vihkitoimituksesta, jossa avioparin toinen osapuoli on muslimi. Soitin tilaisuudessa häämärssit mennen ja tullen. Kirkkoon tullessa soi Erkki Melartin ja lähtiessä Toivo Kuulaa. Viulusovituksena aivan uudenlainen kokemus - minusta kohtuullinen, ainakin väki piti onnistuneena. Enpä panisi pahakseni vaikka kutsu vastaavanlaiseen tehtävään kävisi uudemman kerran!

27.9 - 1.10.2010 Viikko orkesterileirillä Haukiputaan Onnelassa. Opeteltiin kamarimusiikin saloja pienin askelin ja joka ilta pidettiin Onnelan asukkaille iltamusiikkitilaisuus ja torstaina virallinen konsertti, johon erityisen kutsun olivat saaneet Oulun seudun työttömät. Konsertti oli ilmainen ja tupa oli täynnä kuulijoita. Oikein antoisa viikko Haukiputaalla konserttimestarin tehtävissä.

3.10.2010 Ylivieskassa Suvannon kappelilla pidettiin enkelikirkko -tapahtuma, jossa toimin viulistina ja lapsikuoron tukena. Idea oli Eeva Korhosen ja allekirjoittaneen synnyttämä ja kun mukaan lähti kappalainen Anne Sumela pappina niin tilaisuus onnistui yli odotusten. Kuulijoita oli kappeli ihan täynnä. Päätimme jatkaa samalla linjalla ensi vuonna ja toisenlaisella teemalla jo aiemminkin.

17.10.2010 Lohtajan kirkossa aivan upea konsertti ja ennen kaikkea lohtajalainen tapaaminen. Kirkkoon oli tullut väkeä 550 henkeä kuuntelemaan "Kanttorit ja pojat" -konserttia josta muodostui hieno tapaaminen sekä esiintyjien Hannu Niemelä, Vesa Erkkilä, Esko Hirvi ja Tapio Hirvi sekä allekirjoittanut. Eikä liioin voi unohtaa kirkkoherra Tuomo Jukkolan eikä rehtori Kaija Aromaankaan osuutta illan onnistumiseen. Soitimme ja esitimme todella lohtajalaisia hengellisiä lauluja sekä itse soitin viululla Vivaldin sonaatista osan sekä Ole Bulllin kappaleen. Ilta sujui letkeästi ja ikimuistoisia lohtajalaisia aikoja muistellen. Enpä voi kuin sanoa että hieno ja monimerkityksellinen ilta.

29.10.2010 Haapavedellä yksityistiliasuus KD:n paikallisosaston 40 vuotisjuhlassa. Soitin Holcamben Arian ja Ilpo Nurmenniemen "Kutsuu lampaitansa" omana lahjanani juhlivalle yhdistykselle. Säestäjänä toimi Ilpo Nurmenniemi.

31.10.2010 Ylivieskan kirkossa Kappeliorkesteri oli sanajumalanpalveluksen yhtenä toimittajana ja siinä tilaisuudessa soitin muutamia sooloja orkesterin yhdeydessä. Muutoin toimimme jumalanpalvelusavustajan roolissa. Kuulin samassa tilaisuudessa myöskin saadusta erinomaisesta palautteesta "enkelikirkosta" Ylivieskan kappelissa, jonka aikanaan ideoin ja sen Eeva Korhoselle esitin. Oli kovasti toivottu vastaavanlaisia tapahtumia.

6.11.2010 Merijärven kirkossa väkeä mukavasti, kirkko vähintäänkin puolillaan pyhäinpäivän musiikkipainotteisessa hartaudessa. Esiinnyin tyytyväiselle kuulijakunnalle yhdessä kanttori Eeva Korhosen säestämämänä. Soitin Vivaldin sonaatin osan I Andante, Holcamben Arian e-molli, Ole Bullin "Hiljaisin hetkin" sekä Lindbergin "Vanha virsi taalainmaalta". Esiintymisestä voin ensi kertaa sanoa, että meni todella melkein nappiin. Näin sitä vähitellen alkaa tottua tähän tekemiseen ja tekniikkakin alkaa olla sillä tasolla, että selviää suhteellisen helposti - tekeminen alkaa siis olla helppoa.

17.11.2010 Ylivieska ja Suvannon kappeli. Kappeliorkesterin levyn julkistustilaisuus ja 30-vuotiskonsertti. Leppoisasti soitettiin hengellistä tuttua musiikki pelimannityyliin. Konserttimestarina muutama soolo eikä mutta ihmeellistä. Lämminhenkinen tilaisuus kaiken kaikkiaan. Lajissaan suhteellisen hyvää soittamista.

5.12.2010 Ylivieska ja seurakuntalon rippikoulusali oli evankelisten joulujuhlan pitopaikka. Olinhan minä siellä viuluineni soittamassa joululauluja ja isä-Esko lauloi kaksi kaunista joululaulua. Väkeä oli sali puolillaan ja kiitollisia kuulijoita jokainen.

6.12.2010 Itsenäisyyspäivn konsertti ja juhla Merijärvellä. Aloitettiin päivä itsenäisyyspäivä jumalanpalveluksella kirkossa. Jossa sellisti veli Tapion ja pianisti Eeva Korhosen kanssa soitimme virret ja Ossi Elokkaan "Isänmaan rukous" -laulun. Itsenäisyysjuhla pidettiin seurakuntatalolla ja siellä soitimme Erkki Melartinin pianotrio "canto religioso", Jean Sibeliuksen "Finlandia" , Armas Järnefeldtin "Berceuse" sekä Taneli Kuusiston "Suomalainen rukous". Finlandian hymni osan ja Kuusiston lauluosuuden lauloi sopraano Pirkko Ojala. Väkeä oli tupa täynnä.

9.12.2010 Konsertti Alavieskan seurakuntasalissa. Musiikkiopiston opettajat ja oppilaat. Pikakomennus sairastuneen soittajan tilalle, jonka esitti Emil Dikanarov tyyliin "pelastathan minut sankari". No eipä noin nätisti kahta tuntia ennen esitystä tehdystä pyynnöstä voi kieltäytyä varsinkin kun teos oli kohtuullinen soitettavaksi ja tuttu. Esitimme Emilin kanssa viulusovituksen kahdelle viululle kappaleesta J. S. Bach Aria ja Fuga. Kohtuullinen suoritus kaikkinensa ja taas uusi kokemus tässä uudessa viulistin elämässä.

24.12.2010 Joululauluja ja jouluaaton hartaus lapsille ja lapsenmielisille Suvannon kappelissa Ylivieskassa. Olin viulistina erittämässä jouluisia ja tuttuja säveliä sekä soittamassa obligaattoja yhteislauluihin. Uruissa oli tuttuun tapaan Eeva Korhonen ja pappina ja tilaisuuden juontajana pastori Anne Sumela. Väkeä oli kappeli "pullollaan" ja osallistuvia innokkaita lapsia Sumelan vetämässä kuvaelmassa paljon. Taas erilainen tilaisuus toteuttaa Ylistyksen ja Julistuksen tehtävää omassa seurakunnassa.

Vuosi 2010 on takanapäin. Olen saanut kokea ilon hetkiä ja esiintyä monenlaisissa tilaisuuksissa ja siinä ympäristössä johon olen tykästynyt eli evl-kirkkomme eri tilaisuuksissa ja omissa konserteissa palvellen. Vuoden aikana olen osallistunut Kappeliorkesterin levyn tekoon olemalla sekä solistina että yhden kappaleen verran soolosoittajana levyllä. Uusi kokemus mutta ei suinkaan ainutkertainen. Voin hyvillä mielin kulkea kohti tulevaa vuotta - olkaa mukana tämä matka on elämäni pituinen....

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu