Vuosi 2021

Vuosi 2021 alkaa ankaran covid19 pandemian Suomessa suljetuin ovin ja sammutetuin lyhdyin. Tapahtumia on tosi vähän ja niissäkään ei ole yleisöä. Elämme videoinnin ja radioinnin sekä julkisten muiden kanavien kulta-aikaa.

7.3.2021 Suvannon kappeli. Vuoden ensimmäinen julkinen esiintyminen Radio Pookissa ja Suvannon kappelissa sekä nettisovelluksissa ja paikallistv:ssä. Messu Suvannon kappelissa oli hyvin erikoinen tilaisuus jossa läsnä olimme vain me, messuun toimittajat. Musiikista vastasin yhdessä kanttori Eeva Korhosen kanssa. Soitimme Ole Bullin "Kun hiljaisin hetkin", Bachin "Arioso", Ecclesin "Prelude". Oli oikein mukavaa taas pitkästä aikaa. Toivottavasti myös yleisöä jossakin vaiheessa pääsee kuulijoiksi ihan paikan päälle. 

30.3.2021 Suvannon kappeli Pääsiäishartaus. Hartaudessa soitin yhden kappaleen eli oman sovitukseni virrestä "Käy yrttitarhasta polku". Eeva Korhonen oli usuissa ja ilta oli hyvin vahvasti mieleenpainuva kaikilta osin. Elämäni on pahasti taitekohdassa ja vain Jumalan armo kantaa tällä hetkellä. Meni kovasti tunteisiin.

4.4.2021 Reisjärven kirkko Jumalanpalvelusmusiikkia. Soitin Matthesonin "Air", Händelin sonaatista G sen Andante osan ja kuolleiden kiitoksen "Suojelusenkeli". Anni Hilliaho oli kanttorina ja olipa taas kuin mukava kotiinpaluu. Anni on hyvin avoin persoona ja hänen kanssaan on uskomattoman mukava tehdä yhteistyötä.

21.5.2021 Suvannon kappeli, kummitätini Lailan siunaus- ja muistotilaisuus. Soitin hautajaisissa Oskar Lindgrenin "Vanha virsi Taalainmaalta" ja muistotilaisuudessa "Suojelusenkeli". Kanttorina oli minulle täysin tuntematon henkilö, Tampereen Harjun seurakunnan entinen kanttori jonka nimi taisi olla Saukko taikka jotain sinnepäin. Hän oli improvisaatioon innostunut ja niin "Suojelusenkelistä" tuli kyllä erinomainen ja uudenlainen. Virsi Taalainmaalta meni nuottien mukaan sutjakkaasti.

23.5.2021 Ylivieskan Pyhän kolminaisuuden kirkko. Laila Hannulan kiitos soitto. "Suojelusenkeli" pyynnöstä soitettuna. Oli ensimmäinen kerta kun kirkossa oli mukana myös "elävä" yleisö eli semmoiset 200 kuulijaa.

9.6.2021 Ylivieska Pyhän kolminaisuuden kirkko ja Iltamusiikkia Eeva Korhonen urut ja piano, Tiinaliisa Typpöm sello, Anna Kuusniemi viulu, Emma Rahja ja Annukka Palola laulu ja hartauden piti Eevakaisa Laakko. Soitin Schumanin "Träumerein" ja Ole Bullin "Paimentytön sunnuntain". Ilta oli ihan kiva kun ei tarvinnut niin kamalasti olla esillä. Ehdin jopa kuunnella joitain kappaleita. Kuulijoita oli 150 henkeä.

Kovin vähän on tullut tälle vuodelle merkintöjä. On ollut muutosten vuosi koronan ja muidenkin tapahtuneiden asioiden takia. Jumala meitä kaikkia siunatkoon vitsauksissa ja myös vastamäen jälkeen tulevassa myötämäessä.

7.8.2021 Reisjärven kirkko. Hennan ja Timon hääjuhla jossa lauloin yhdessä juhlakalu Hennan kanssa Oskar Merikannon "Jo valkenee kaukainen ranta" sekä soitin yhdessä Hennan tyttöjen kanssa "Onnelliset" sekä naissekstetin kanssa "Nousee päivä laskee päivä". Sen lisäksi esitin omana kappaleena Rolf Lövlandin "Adagion". Oli mukava tilaisuus.

15.8.2021 Reisjärven kirkko. Sanna Leena Lavanti asetettiin kirkkoherran virkaan ja kirkkorakennus täytti 200 v. Sain olla juhlamessussa mukana jonka toimitti piispa Jukka Keskitalo. Mukava herrasmies muuten. Soitin Lölandin "Adagion" ja Massenetin "Elegian". Lisäksi soitin virren "On riemu kun saan tulla" ja tilaisuuden lopuksi Siionin Laulun "Kun kohti taivasta katselen". Anni Kalliokoski kanttorina hoiti urkurin tehtävää. Kirkko ja seurakunkoti väjästi täynnä.

28.8.2021 Salon Maja Vähäkangas. Viulunrakentajani Alpo Vähäkangas täytti vuosia 70. Nuorekas mies kuin 35 on Alpo. Hän järjesti läheisilleen juhlan jossa minä olin kutsuttuna Alpon viulujen esittelijänä. Eli omani vain tällä kertaa. Alpon tytäs Sari toimi pianistina ja lauloikin muutaman kappaleen. Päivä sujui leppoisasti hengellisiä lauluja ja virsiä soitellen ja toivottuna Oskar Lidbergin Taalainmaan virsi. Oli oikein mukava päivä ja vähän erilainen esiintymistilaisuus. Kiitos ja onnittelut.

11.9.2021 Alavieskan kirkko. Häämusiikki entisen viuluoppilaani Alisa Saukon ja Mika Helaakosken häissä. Vihkimisen toimitti kirkkoherra Erkki Lavanti ja kanttorina toimi Eila Kotiaho. Alisa oli pyytänyt Pachelbelin Canon in D ja Miruyaman When river flows on me.... ja nehän minä sitten soitin. Oli hienoa nähdä ja kuulla entisestä oppilaasta. Niin se elämä menee eteenpäin. Kiitos tästä.

18.9.2021 Linnakallion Pahkakirkko. Kun Krista Haapalehto ja Jesse Petäjä halusivat sanoa toisilleen "tahdon" niin paikaksi he valitsivat Alavieskan Linnakallion Pahkakirkon. Ja musiikin esittäjäksi minut mm. Heillä oli myös selvä toive mitä minun tulee esittää. Vihittävät ovat kotoisin Kannuksesta mutta kokkolalaistuneet kuulemma. Niin siis esitettäväksi oli määrätty Erkki Melartinin Häämarssi prinsessa Ruususesta. Vaatii melkoista mielikuvitusta viulistina tämä toive toteuttaa harmoonin säestyksellä mutta päivän pähkäiltyäni löysin jonkinmoisen punaisen langan asialle. Viulumainen sovitus kaikkea muuta kuin marssimaisesti esitettynä. Tosiena toiveena olikin jo paremmin suoraan säveltäjän toiveen mukainen esitys Pachelbelin Canon in D. Oli todella ilo soittaa vähän uudenlaisin ajatuksin ja Pahkakirkon akustiikka on erinomainen soittaa. Ainut mitä sinne kaipaisin niin urkupositiivin kaltaista soitinta. Taikka mikesi sähköistä Hammond urkuakin. Se kuuluu tähän kirkkoon. Kirkko täynnä eli satakunta henkeä oli kutsuttuna paikalla.

5.10.2021 Ylivieskan Pyhän kolminaisuuden kirkko ja tapulin vihkimisjuhla. Kirkko oli lähes täynnä väkeä vaikka tiistai iltana tämä järjestettiin. Lauloin kuorossa bassoa Soi kunniaksi Luojan ja Herraa Hyvää Kiittäkää kuten Ylivieskassa on tapana.
Messumusiikkina soitimme Eeva Korhosen kanssa Holcomben Sonatista G-duuri kaksi osaa ja toisena Scumannin Täumerain... Oulun hiippakunnan piispa seurueineen oli paikalla. Oli moni tuli puhuttelemaan ja piispan seurueesta tunsivat kaikki allekirjoittaneen. Tunnen taas olevani elossa.

10.10.2021Pyhän kolminaisuuden kirkko Ylivieska. Vanhusten viikon päätösjuhla ja messu. Eeva Korhosen kanssa tehtiin musiikki tilaisuuteen eli soitin Holcomben Air in Eminor, Lövlandin Adagion, Telemannin Largon ja kiitosmusiikkina virren "Nyt kohti taivasta katselen". Kirkossa oli paljon väkeä. Oli mukava soittaa. Ja muutoinkin alkaa vähitelleen oppia uuden kirkon metkut. Akustisesti erittäin haastava kokonaisuus.

18.12.2021 Pyhän kolminaisuuden kirkko Ylivieska. Messu jossa soitin muutaman joululaulun Rauhaa vain Rauhaa, Tuo armon valkokyyhky ja kolmantena Sibeliuksen Andante. Muutoin Teija Siirtolan kanssa onnistuimme erinomaisesti mutta g-kieli katkesi ennen viimeistä kappaletta ja pientä ongelmaahan siitä tuli.

24.12.2021 Suvannon kappeli jouluhartaus. Soitin muutaman joululaulun ja Corellin joulukonsertosta osan Largo. 

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu