Vuosi 2022

Vuosi 2022 alkoi pandemian kourissa. Tilaisuuksia sai jarjestää hyvin rajoitetusti. Uutena kuviona tulikin online esiintymiset ja paikallisradio ja tv sekä striimaukset eri tilaisuuksista. Elämä muuttuu. Tiedä sitten milloin normaalit konsertti kokonaisuudet palaavat takaisin.

23.1.2022 Pyhän kolminaisuuden kirkko. Kirkossa oli messu johon osallistui mm kaksi rippikouluryhmää joten siellä oli paljon väkeä. Voisin ajatella olleen yli 200 kuulijaa paikalla ja striimattuna paljon enemmän kodeissaan. Kanttorina toimi Eeva Korhonen ja soitimme virren 923, "Silmäni aukaise". Ja kuolleille kiitoksena "Mun kotini taivaassa ihana on". Ehtoollismusiikkina Tartinin "Sarabanden" ja jumalanpalveluksen päätösmusiikkina Vivaldin Vuodenajoista osasta Talvi "Largon". Mukava olla pitkästä aikaa yleisön kanssa samoissa tiloissa esiintymässä.

20.3.2022 Jumalanpalvelus Kannuksen kirkko. Kanttorina Katja Paananen. Soitin Sleyn kirkkopyhän messussa Vesa Erkkilän Adagion, Anton Dvorakin Largon sinfoniasta uuteen maailmaan, Gabriel Fauren Elegien ja Schumannin Träumerain. Lisäksi kuolleiden kiitoksena "Mä kohti taivasta katselen". Mukavasti oli väkeä ja kiva oli käydä vanhassa kotikirkossa.

11.4.2022 Toholammin kirkko ja seurakuntakoti. Siskoni Hillevin miehensä Jorman äidin hautajaiset eli siunaus kirkossa ja muistotilaisuus seurakuntakodilla. Kanttorina Iiris Rautiola. Soitimme Albinonin Adagion ja Oskar Lindbergin Vahna virsi Taalainmaalta kappaleen... muistotilaisuudessa Sionin Virren Nyt kohti taivasta katselen joka on myös Lindbergin käsialaa. Lisäksi avustin Iiriksen laulussa Oi muistatko vielä sen virren, joka on Oskar Merikannon käsialaa. Sanat ovat Eino Leinon. Oli Saaran näköiset tilaisuudet ja toi läheisyyttä ja yhteisöllisyyttä elämääni.

14.4.2022 Reisjärven kirkko, Kiirastorstain messu. Musiikkia Kiirastorstain iltaan. Kanttorina Anni Kalliokoski ja laulajana Antti-Kalle Kallunki ja minä viuluineni häärimässä. Soitin Gabriel Fauren Elegian ja mukana obligaattoa useimpiin virsiin improvisoiden sekä Kallungin esittämiin lauluihin. Oli mielenkiintoinen ja mieleenpainuva kiirastorstai tummuuteen päättyvässä messussa. Väkeä kirkossa oli todella paljon. 

8.9.2022 Lohtajan Sley:n rukoushuone. Johanna Koivumaa harmooni, Tapio veljeni sello ja minä viuluineni olimme musiikki-illassa trioilemassa lähinnä Siionin Kanteleen lauluja soitellen. Virsikirjasta oli virsi "On riemu kun saan tulla". Kanteleesta "On kallein ystävä Jeesus", "Ei paina mun murheeni täällä", "Kerran kaunehin" ja lopuksi ukrainalainen kansanlaulu "Hiljainen tienoo". Oli todella kotoinen lohtolainen "tupailta". Toivottiin kirkkoon seuraavaksi konsertoimaan. Annettiin puolittainen lupaus asialle. Kiitos lohtolaiset.

15.9.2022 Pyhan kolminaisuuden kirkko Ylivieska. Pitkästä aikaa Kirkkokuoron matkassa ja oli oikein mukavaa tavata vanhoja tuttuja. Palata ikäänkuin juurilleen. Kuoro lauloi tutut "Tule Jeesus ja siunaa lastas" sekä "Kun Jeesus on omana mulla". Kirkossa oli mukavasti seurakuntalaisia virsiä ja lauluja laulamassa.

25.9.2022 Pyhän kolminaisuuden kirkko Ylivieska. Mukavasti väkeä messussa ja paljon oli puhuttajia esiintymisen jälkeen. Soitin Eeva Korhosen säestämänä Gunnar Törnwallin Berceuse, Ukrainalaisen sävelmän Hiljainen tienoo, Maria Teresia v. Paradisen Siziliennen ja Ole Bullin norjalaisen kansansävelmän pohjalta tekemän Paimentytön sunnuntain. Oli tosi mukava soittaa.

5.11.2022 Pyhänpäivän sanajumalanpalvelus Pyhän kolminaisuuden kirkko Ylivieska. Kirkkokuoron bassossa jälleen. Laulettiin vaikuttavassa kynttilöiden sytytysjumalanpalveluksessa jossa 140 ylivieskalaista tuli muistetuksi nimeltä mainiten. Kirkkokuoro lauloi mm Maan korvessa kulkevi lapsosen tie, Nyt kuule kutsuvasti, Pyän kaupungin porteista ja Kotiin vie. Kirkko oli lähes täynnä kuulijoita. Perinne vielä elää Ylivieskassa.

20.10.2022 Toholammin kirkko. Kanttorit ja pojat esiintyi tällä kertaa runsaslukuiselle yleisölle kokoonpanossa Tapio Hirvi sello, Tuomo Hirvi viulu, Seppo Tastula laulu, Katja Paananen urut ja piano sekä Iiris Rautiola urut, piano sekä laulu. Ohjelma oli hyvin perinteinen mikä tässä konseptiss on ollut tapana eli perinteistä hengellistä musiikkia. Itse soitin virren On riemu kun saan tulla, Paradisen Siziliennen, Vivaldin Preludion g-molli ja Bachin Kristus valo valkeuden. Laulujen sovituksissa olin mukana virressä Nyt vielä etehesi ja Mä laulelen nyt verestä.
Väkeä oli paljon ja se ilahdutti mieltäni. Siunaava ilta.

2.12.2022 Ylivieskan Pyhän kolminaisuuden kirkko. "Kanttorit ja Pojat" Eeva Korhonen, Iiris Rautiola, Seppo Tastula, Tapio Hirvi ja Tuomo Hirvi. Mukava ilta kotikirkossa. On riemu kun saan tulla, Kristus valo valkeuden, Nyt vielä etehesi, Sinun luoksesi Herra saan tulla, Sizilienne, Luo Beetlehemin seimen, Religioso, Pyhä yö, Vaarivainaan kannel, Soipa kieli, Lapin äidin kehtolaulu, Kehtolaulu, Finlandia, On Jeesus lunastuksein ja Mä laulelen nyt verestä. Nämä otsikot kappaleille kertovat kaiken. Säveltäjinä mm Sibelius, Paradise, Hämäläinen, Merikanto, Kuusisto, Heikkilä, Bach ja Tikka niin eiköhän tuosta hyvä kattaus syntynyt... Kuulijoita ilahduttavan paljon. Tämä ilta oli kaikkiaan mitä parhain.


4.12.2022 Ylivieskan Pyhän kolminaisuuden kirkko. Messussa soitin Händelin viulusonaatista osan Largo (HWV 370) F-duuri, Gunnar Törnwallin Berceuse, Jalmari Kahrin Beetlehem ja Gabriel Fauren Cantabilen. Kirkossa oli ilahduttavasti kuulijoita. Kanttorina Teija Siirtola.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu