3. huhti, 2017

Kansantalous kasvaa, kansankirkko kaatuu - kaikki hyvin

Kun minä luen näitä juttuja tämän päivän taloudesta niin herää kysymys, onko tämä kansantalouden mittari ihan oikeasti kalibroitu ja millä eväillä sitä syötetään.

Kansankirkko kaatunee omaan mahdottomuuteensa, kun sen tarkoitus ei ole enää opissa eikä sen syntysanoja ole tässä muodossa mainittu Raamatussa. Kirkosta on saasta pesty pois ja ajettu pihalle Jeesus ja siinä mukana on lähtenyt uskovaksi joukoksi kutsuttu osa kansakirkkoa. Seurakunnat voivat keskimäärin hyvin mutta kirkosta ei voi sanoa samoin.

Sitä minä olen miettinyt, että voidaanko kirkko julistaa kaatuneeksi siinä vaiheessa kun rahat on kassasta loppu vai silloin kun sillä ei ole mitään sanottavaa, noin niinkuin sisällöllisesti oppi on syöty taikka tarvitaanko joku julistus jolla kansankirkollinen mantra päätetään lopettaa.

Vaikea kysymys patriarkaaliselle järjestelmälle.

Kansantalouden fakta on että meillä seurataan tuotannon lukuja ja kansantalouden kasvua taikka laskua kuin se olisi joku merkki jostakin. Onhan se toki mutta kertooko se oikeasti siitä, että kansakunta voi hyvin ja rahavarat ja tase on kunnossa. Asutaan turvallisessa maassa.

No kiistaton tosiasia on, että kansantalouden korjaaminen on erittäin helppo juttu. Siihen tarvitaan vain päätöksiä. Ongelmaksi se muodostuu, että korjausliikkeellä pitää aina olla maksaja. Se voidaan tehdä siten, että maksajina ovat ne joilla on rahaa taikka sitten niin, että maksajina ovat ne joilla ei ole rahaa eikä äänivaltaa eli heitä ei kuule kukaan. He syövät muruja pöydän alta. Joku toinen päättää onko sinulla nälkä ja tarvitko sinä jotain, ja mitä sinä tarvitset.

Hallitukset viime aikoina ovat puhuneet talouden uudistuksista. Nyt puuhataan kovasti sote-uudistusta, huomatkaa siis uudistusta. Mitä tämä tarkoittaa niin todellisuudessa kyse on pääomien siirrosta jollekin ja johonkin, joku haluaa valtaa ja ihmiset päätöstensä alle. Ne keiden hallussa pääomat ovat päättävät oikeasti siitä mitä me tarvitsemme. Minua tarvitaan taikka ei tarvita.

Kun Suomi on muutettu ihmisten yhteiskunnasta Oy Suomi Ab:ksi EU konserniin niin on tehty pääomien siirto. Siksi meillä yhtiöitetään ja hallinnoidaan tällä tavalla. Tässä yhtälössä on johtajia ja johdettavia, alaisia. Silloin ihminen osana Oy Suomi Ab:tä ei enää olekaan se työmuurahainen joka tuo tälle yhteiskunnalle tietyn panoksen tuottaakseen jotain tämän yhteisön hyväksi. Rakentaisi omaa yhteisöään. Ihminen tämän Oy:n osana on omistajan sijoittama pääomapanos omassa vallassaan olevaan yhtiöön. Ihminen voidaan joko poistaa taikka sitä voidaan käyttää hyväkseen. Ihminen on osa johtajan ja omistajan oikeutta.

Tämä ajattelun muutos tässä yhteiskunnassa on toteutettu viimeisten kolmen hallituksen aikana ja sen julmimmaksi lopuksi tehtävän hoitavat ne joihin me vielä äänestämällä luotimme. Annoimme valtakirjan.

Meille on kerrottu, että nousu on alkanut. Miten se on alkanut. Olemme saaneet tilauksia niille työtä tekeville, joilla työtä on ollut aiemminkin. Olemme saaneet ja luomme uutta hallintoa niille, jotka ovat hallinnoineet aiemminkin.

Ne jotka tämän kaiken maksavat matelevat ruokajonoissa, ovat työttömiä ja eläkeläisiä, joille ei tarjota enää palvelua. Meillä uudistetaan siihen suuntaan, että työ voidaan turvata työtä tekeville. Palvelu poistetaan hyödyttömiltä. Heidän osansa on syödä jos annetaan, elää jos annetaan, hoitaa terveyttään jos annetaan jne.

Olen siirtymässä hyödyttömien luokkaan 1.5.2017. Minua ei enää tarvita. Alan syödä pöydän alta.

Onneksi minullla on uskoni vaikka kirkkoni ja yhteiskuntani olette kaatamassa. Siinä minua Herra auttakoon.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu