6. huhti, 2017

Suurmoskeijahankkeessa ei ole ole kyse uskonnovapaudesta eikä ihmisoikeuksista

Kirjoitin aikanaan Uusi Suomi-nimiseen lehteen vähän saman tapaisen blogikirjoituksen kuin Eija-Riitta Korhola. Kirjoitukseni poistettiin. Korholan teksti ja Uuden Suomen uutisointi hankkeesta on muuttunut ”suomalaisemmaksi”. Niinpä hän ilmeisesti edustamansa järjestön varjolla saa sanansa kuuluviin. Lukekaa juttu linkkeineen tarkkaan niin minusta tämä kuva hankkeesta aukeaa oikeaan kontekstiin.

Suurmoskeija hankkeella ei ole mitään tekemistä uskonnonvapauden eikä ihmisoikeuksien osalta. Kyse on puhtaasti poliittisesta hankkeesta joka toteuttaa sitä radikaali-islamia, jossa vääräuskoiset on hävitettävä.

Olemme todella perimmäisten kysymysten äärellä nyt kun näyttävästi papistomme ja kansankirkkomme on sotkettu ja liittynyt väkivaltaiseen viranomaispäätösten vastustamiseen ilmoittamalla kielteisten päätösten olevan vääriä, ja tästä looginen ajattelu tietenkin johtaa siihen, että myönteisen päätöksen saaneet ovat oikeita.
On hyvin ymmärrettävää, että näitä perusteluja päätöksille ei voi julkistaa. Se sotisi kaikkia vähäisimpiäkin henkilökohtaisen identiteetin säilyttämisen oikeuksia vastaan. Näin meillä toimitaan aina, kun kyse on oikeudessa vastaavan tapaisista asioista, päätöksistä taikka perusteluista. Nämä tokikaan eivät ole oikeuden ratkaisuja vaan viranomaisten.

Suurmoskeijan osalta minua suuresti hämmästyttää tämä saman porukan vaikeneminen taikka hankkeen hyväksyminen. Onko siinä koko kuva sille sinisilmäisyydelle miksi meillä ei oikeasti synny arvopohjaista keskustelua tästä yhteiskunnasta ja sen toiminnasta. Olemme siirtyneet minä radikalismiin, jossa ollaan vahvasti oikeassa ja tätä etenkin kirkko on edistänyt yhdessä viherradikaalivasemmiston kanssa.

Kysyn onko tämä suomalaisen arvopohjan oikea viiteryhmä, poliittinen suurmoskeijahanke ja radikaaliväkivalta.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu