2. kesä, 2017

Aseeton jänismetsällä

Valtiovarainministeri Orpo selvensi tänään kyselytunnilla aikaisempia lausuntojaan siitä, että asumistuki kattaisi vuokran käytännössä kokonaan, sanomalla että hän ei viitannut ”asumistukeen” vaan ”asumisen tukiin”. Kun me häneltä tivasimme mitkä nämä ”asumisen tuet” sitten ovat, jotka kattavat vuokran kokonaan, vastasi Orpo ”toimeentulotuen asumislisä”. Vielä kun tietäisi mikä se sellainen tuki on…”

Ei tätä tarvitse uudelleen kirjoittaa, kun Li Andesson sitä fb-aikajanallaan ihmettelee. Erittäin surullista tämä nykyinen ministerien tietotaso. Eivät tiedä edes mistä puhuvat saatikka päättävät.

Kun Yle-verosta piti pienimpien tuloluokkien osalta tulla vapautus niin kansanedustajat eivät päässeet toimikunnassa edes siitä yhteisymmärrykseen, että mikä on toimikunnan toimeksianto.

Sipilä taas on perustanut ilmastonmuutosjoukkueen. En tiedä onko hän kapteeni ja ketä tähän lienee kutsuttu.

Trump näyttää perustavan oman joukkueen eli tekee diilin tältä osin. Voi olla, että Sipilän joukkue joutuu kaikesta uhosta nielaisemaan pari kertaa, kun maksaja lähtee sekä ”eurooppalaisesta puolustuksesta” että ”ilmastostrategiasta”. Sitä saa mitä tilaa lauloi Simo Silmu aikanaan.

Baitevei, tämä Sipilän hallitus taitaa olla tehnyt eurooppalaisen rekordin päättämisessä ja perumisessa.

No onneksi valuuttaheilahtelut ja maailmantalouden tuuppaus sekä vuosia ay-liikkeen tekemät nollasopimukset ovat saaneet valtiontalouslaivaan liikettä, vaikka toisaalta yli puolet kansasta on menettänyt taikka menettämässä sekä äänivaltansa, että joutuu maksumieheksi suomalaisessa pääomien ryöstössä, josta mahdollinen toteutuva sote on kaiken nuppi. Siinä menee sekä maat että mannut amerikkalaisille pääomasijoittajille etupäässä. Taikka mistäpäs minä tiedän keitä sieltä hallintarekisterien takaa löytyykään.

Nyt onkin syytä ilakoida BKT:n noususta, kun meillä on yli miljoona köyhää, eläkkeitä on leikattu, opiskelijoiden tukia leikattu, koulutusta on leikattu, peruskoulutuksessa luokkakoot ovat kasvamassa ennätyssuuriksi, 0-tuloluokan orjatyö on palautettu maahan, asunnottomia suomalaisia on ennätysmäärä, ruokajonot ovat ennätyspitkät, häätöjä tehdään maassa ennätysmäärä, maatalouden tulotaso on laskenut yli 30%, maksuhäiriöt ovat jyrkässä kasvussa, sote-palvelut ovat karanneet kauaksi tarvitsijoistaan ja loittonevat edelleen, saa sitä sitten ihmetellä miten se ambulanssikyydin odotusaika pitenee, työttömien ihmisarvoa on lupa loukata ties minkälaisilla haastatteluilla ja epäilemisellä, suvaitsevaisuus on huipussaan, kun maassa laittomasti oleskelusta on tehty hyve ja taivaspaikka kilahtaa kun pappi latelee saarnastuolista valtionviranomasten päätöksiä, loppuaika onkin seksuaalisen kanssakäymisen temmellyskenttänä, kuka mitenkin ja kenenkin kanssa ja pappi vihkii aina ja siunaa päälle jnejne.

Kirkon strategiassa seksuaalinen kanssakäyminen ja maahan tunkeutuneet tulijat ovat etusijalla. En ole ollut pitkiin aikoihin jumalanpalveluksessa missä suomalaisten hätää olisi muistettu mutta maahanmuuttajia joka ainoassa olen kuullut muistettavan. Mistä tämä kertoo, kirkolla ei ole ilmeisesti oikeaa asiaa. Hengellisestä hädästä päästään kun messutaan ja mesotaan poliisiauton konepellillä.

Hupskeikkaa, missä me olemme. No täytyy ymmärtää olenkin just herännyt, en hengellisesti vaan ihan oikeasti nukuin muutaman tunnin ja näin hyviä metsästysunia. Olin jänismetsällä vaikka koskaan en ole käynyt metsästämässä enkä omista pyssyä.

Tämä on tätä elämää suomalaismetsissä ja kuvitellussa metropolissa – kirkossa ja sen liepeillä.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu