12. kesä, 2017

Kadotettu kansa tekee itsensä tiettäväksi

Perussuomalaiset valitsivat puheenjohtajansa kansanvaltaisemmin kuin missään puolueessa tässä maassa. Heillä kaikki paikalla olevat jäsenet ovat äänioikeutettuja. Jussi Halla-ahosta tuli ykköspuheenjohtaja muiksi tulivat Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen ja Juho Eerola. Puoluesihteerinä jatkaa Riikka Slunga-Poutsalo. Odotetut valinnat niille, jotka ovat vähänkään seuranneet politiikkaa viime aikoina.

Tässä ei siis mitään järisyttävää. Mutta aika monen mielenrauha tästä valinnasta järkkyi. Tuskin oli hallituksessa taikka presidentinkansliassa sekä "luotettavassa mediassa" vielä selvitty Brexitistä taikka Trumpin valinnasta presidentiksi niin vielä tämä kansanvaltainen vaalitulos tuotiin "lautaselle".

En ole koskaan ennen Suomessa yhden hallituksen aikana nähnyt näin rajua pääomien siirtoa ja sen maksattamista maamme vähätuloisimmalla kansanosalla enkä tarkoituksella kansan tuloerojen kasvattamista. Nyt olen saanut kokea vielä sen, että tämä sama neropattien joukkio ajaa alas kansanvaltaisen, parlamentaarisen järjestelmän.

Ei mennyt montaa minuuttia, kun kokoomuslainen puheenjohtaja Orpo loihe lausumaan, että Halla-aho ei heille kelpaa. Ei tarvikaan. Omapa on ongelmanne. Ja perään pääministeri Sipilä totesi, että meillä on uusi puolue tämän valinnan jälkeen hallituksessa. Käsittääkseni perussuomalaiset eivät koskeneet mihinkään oleelliseen puolueen ohjelmassa taikka hallitusohjelmaan lainkaan. Eivät edes esittäneet mitään sellaista, että haluaisivat muuttaa hallitusohjelmaa.
Ei mennyt montaa minuuttia kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö Kultarannan venerannasta tuumaa, että nyt taisi tulla tupenrapinat. Jussi Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen poliittissävytteiset tuomiot piti vetää esille, ja vielä siinä sävyssä, että he eivät olisi sitä kärsineet. Ovat reilusti myöntäneet ja maksaneet sakkonsa. En tiedä heitä tällä hetkellä syytettävän mistään.
En usko että presidenttikään on ihan sakottomasti elämäänsä taaplannut ja ylinopeutta taitaisi ajella vieläkin. Niin meistä tekee jokainen. Se siitä oppimisesta.

Kun presidentin puhetta vielä säesti hallituskriisi toteamauksellaan väkivallasta ehdonalaiseen vankeuteen tuomittu kokoomuslainen, kaupunginjohtajaksi valittu Jan Vapaavuori niin minulla loksahti suu auki.

Mikä tässä on faktaa niin kansanvalta toimi erinomaisesti Perussuomalaisten puoluekokouksessa. He saivat puheenjohtajansa ja muut luottamushenkilöt valittua. Hallituskumppaneilla eikä presidentillä pitäisi olla mitään sanomista valintoihin. Jos eivät ihmisistä tykkää niin eipä sitä oikeassa elämässä koskaan kaikista tykätä. Kuka mistäkin syystä.

Näiden meidän kansanvalta toimii. Olisin toivonut, että tässä olisi noudatettu parlamentarismia ja edustuksellista demokratiaa loppuun saakka harkitusti. Sen sijaan alennuttiin mölinään, jota en ole koskaan ennen Suomessa kuullut. Kuorossa huudetaan rasistisia vihjailuja ja vihaa puretaan aivan mielettömin kommentein Jussi Halla-ahon suuntaan. Tästä on tahdikas ja älyllinen keskustelu kaukana.

No perussuomalaiset voivat aloittaa vaalikampanjansa tästä ja nyt. Heillä on näköjään tukimiehiä vähän joka puolueessa. Helsingin kaupungintalolla ja presidentin kansliassa. Kun eliitti on erottunut kansasta ja irtaantunut äänestäjien ikeestä niin Jussi Halla-ahon johtama perussuomalainen liike on ymmärtänyt ajoissa kadottaneensa kannattajiensa arjen huolet. Puhutaan asioita joista kukaan tavallinen ei ymmärrä mitään. Ei puhuta samaa kieltä. 
Jos muissa puolueissa jatketaan tätä nykyistä menoa, jossa kansa köyhtyy köyhtymistään, tuloerot kasvavat kasvamistaan ja hyvävelijärjestelmä tuottaa mitä ihmeellisimpiä päätöksiä, pääomat siirtyvät harvojen käsiin ja meitä äänestäjiä suorastaan loukataan kovakorvaisuuttaan niin tämän tästä saatte. Tulee tottua totuuteen joka lukee äänestyslipussa.

Toinen mihin nyt kiinnitin huomioni on, että etenkin tämä hallitus on mestarillisesti mitätöinyt kansanvaltaista parlamentarismia. Se on tälle maalle häpeäksi. Hallitus on onnistunut alasajamaan parlamentaarisen valmistelun. Pyrkii yhtiöittämään kaiken parlamentaarisen vallan valvojan rooliin. Parlamentarismin diktatuuri on pääomien keskittämisen kannalta ainut vaihtoehto ja siinä asiassa tämä pääministeri Sipilän johtama kopla on ollut röyhkeimmillään.

No tämä viikonloppu avasi minun silmäni. Se ettei kansa puhu samaa kieltä edustajiensa kanssa on tosiasia. Se että suuri osa kansasta elää köyhyysrajalla ja palvelut karkaavat tavoittamattomiin onkin tavoite eikä sattumaa. Puuttuminen yhden kansanvaltaisen järjestelmän merkittävimpään osaan eli puolueen toimintaan ulkopuolelta on ennen kuulumattoman röyhkeää "kannibalismia".

Jos tämä politiikkoporukka ei huomaa olevansa hakoteillä niin kansa kyllä puhuu äänellään.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu