14. syys, 2017

Käy kylässä, saat ylöspidon ja matkarahaa

Kyllä tässä niin käy, että köyhät tässä ajetaan mieron tielle jos suomalaisista puhutaan. Siis Suomen kansalaisista. 
Just äsken tuossa soitti eräs joka kertoi käyneensä Oulussa kuusi kertaa hoidoissa ja hänen omavastuu kertymänsä näistä on 12 euroa. On tämä maa. Omalla eläkkeellään kyseinen ei pärjäisi mitenkään, ei mitenkään ja vastaan ei tulla mistään. Jos hän jotakin tukea jostakin saisi niin se vähennettäisiin jostain muusta tulosta. Ei kannata edes aloittaa sellaista paperisouvia. 
Toinen soittaja kertoi, että kun hänen poikansa otti tilan haltuun ja omistukseen niin sanottiin, että kun poika muuttaa pitäjään niin eläke alkaa juosta. No poika muutti pitäjään mutta ei sentään monen lapsensa ja vaimonsa kanssa pappan ja mummun asuntoon vaan ihan omaan taloon vuokralle toistaiseksi. Eipä alkanut eläke juoksemaan vaan sitten esitettiin väite, että kun ei asu siinä navetan nurkalla missä eläimet ovat niin todennäköisesti mikään ei muuttunut vaan pappa ja mummu jatkavat tilan asumista.

Siis Suomessa meitä kanta-asukkaita kytätään ja kyylätään joka oljenkorren istuttamisesta. Jos ikinä yhdenkin halon hakkaat taikka menet naapuriin kattotalkoisiin niin sinä olet lähes hirsipuussa. 
Kun kävelet rajan yli Suomeen ilman papereita ja et kerro kuka olet niin sinä saat asunnon, ylöspidon ja käyttörahaa huljakkaasti. Jos sinut määrätään poistumaan maasta, niin ei tarvi poistua vaan saat elää täällä ja kaikki palvelut pelaavat. 
Nyt vielä joku neropatti on ehdottanut, että maksetaan 2500 euroa, että lähtevät. Käy päinvastoin. Sitten niitä 2500 euron matkailijoita vasta tulee tähän maahan. Miksiköhän Irak ei ota oman maan kansalaisia takaisin kotimaahansa?

Tiedän. Nämä eivät mitenkään ole toistensa rinnastuksina oikeutettuja. Ei mitenkään mutta ymmärrän erittäin hyvin mihin tämä maa tulee ajautumaan. Kaaokseen. Näin ei voi jatkua.
Ei riitä, että Sipilä tunnustaa tämän tosiasian, että köyhin kansanosa on tämän kasvun suurin maksaja ja köyhtyy entisestään.

Vouhotukseen asti toitotettu maakunta- ja soteuudistus johtaa siihen, että vaikkapa Kalajokilaakson 100.000 asukasta on kokonaan Oulun armeliaisuuden varassa. Nykyisille tiedoilla Oulu hallinoi koko maakunta ja voi yksin päättää edustajiensa kautta. Meille ei tipu edes armopaloja vaan luemme lehdestä mitä nyt on päätetty.

On turha puhua, että kun työttömyys laskee ja bruttokansantuote kasvaa niin heikoimmassa asemassa oleville palautetaan hyvinvointia. Ei palauteta. Muistissa on meillä vanhemmilla, autoilijoilta kahtena vuonna valtion kassavajeen kattamiseksi, perittäväksi järjestetyt tarrasulkeiset. Tarroja kertyi lopulta niin, että etulasista ei kohta nähnyt ulos ja tänä päivänä autoveron perintä jatkuu ja vero senkuin vain nousee ja nyt perusteena on, että autokanta pitää saada sähköautoiksi. En tiedä kuka ne autot meille ostaa. En ainakaan minä.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu