8. loka, 2017

Herra pääministeri, siitä puhe mistä puute

Miksiköhän minä en yhtään ymmärrä Sipilän poliittisen viestin sisältöä. Hän sanoo tehdyn kipeitä päätöksiä miettimättä julkisuuskuvaa, siis sitä miltä tämä näyttää.

Eihän kukaan koskaan eikä missään sitä ole edellyttämässäkään. Olisit miettinyt päätösten seurauksia eli sitä miltä tämä ihmisestä tuntuu ja mihin se johtaa, eli valtavaan köyhyyteen, tuloeroihin, syyllistämiseen ja mm eläkeläisten ajautumiseen kasvaviin talousvaikeuksiin. Ulosottojen ja häätöjen sekä leipäjonojen loputtomaan kasvuun. Ei tässä ole mitään poliittista tolkkua ellei sellaiseksi lasketa, että nyt maassa on uusia paljon pahempia ongelmia eli olemme kaikkea muuta kuin yhtenäinen kansa. Meillä on valtava vatuloinnin tuloksena syntynyt muukalaisjoukon aikaansaama sisäisen turvallisuuden ongelma. Nato henkinen sotavouhotuskaan ei ole vienyt kuin ongelmiin Kekkosen nimeämän rauhan rajan takana olevan naapurimme kanssa. Olet siis pääministerinä hylännyt geopolitiikan ja suomalaiset, meidät ihmiset.

Jos yhteiskuntasopimuksena valtakautesi alussa ajama pakkolakiuhkailu olisi jätetty pois niin ay-liike olisi tehnyt lähes varmasti tuolloin edelleen ns 0-sopimuksen muitta mutkitta. Neljä vuotta jatkunut kivijalan rakentaminen olisi luonut ehjän kuvan. Mutta ei kun malttamaton ahneus ja poliittisen kuvan puuttuminen söi isänmaalliset ihmisten eväät. Kaksi vuotta vatuloitiin tuota pakettia leikaten ja kurittaen "syyllisiä" ja nyt edessä on lakkojen aika. Ei tämä politiikka ole mistään kotoisin, jossa pääomien siirto rikkaalle pienelle porukalle on poliittinen todellinen sisältö. En ole kuullut kertaakaan vaikkapa moitetta Finnairin pääjohtajan valtavasta lisäeläkkeestä, kaksinkertaistuneista yritystuista ym vaan ainoastaan toteamuksesi herra pääministeri, "näin tässä on käynyt".

Mitä oikesti on niin välinpitämätöntä vallankäyttöä. Juuri sitä ahneuden ylistystä. Sote ja maakuntauudistuskin on vain poliittinen peli eikä ollenkaan palvelun parantamisen pyrkimys. Se rakentuu omistamiselle ja hallinnolle. Lähtökohta ei ole poliittinen vaan omistuksellinen ja vallankäytöllinen, kuten lähes kaikki tämän hallituksen isot hankkeet.

Suomen Keskusta rp:n ei kannata selittää vaan palata poliittisen puolueen ruotuun, jossa kristillisen isänmaallisen Suomen arvojen takaa näkyy suomalainen ihminen. Siinä kuvassa menestyjä seisoo heikoimman rinnalla, eikä syyllistä ketään eikä mistään.

Jorma Eton runo "suomalainen" on totta, vastarannalla huutaa toinen samanlainen ja se on suomalainen.

tuomo

”Jatkohaluja on jos luottamusta löytyy”

SUOMENMAA.FI

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu