19. loka, 2017

Työttömän paikka on sylkykupissa

Suomessa on siirrytty yhteiskuntaan, jossa vallanpäälläolijat ärisevät ja syyttävät kaikkein heikoimpia. Heille oma uravalinta on onnistunut, kun sitä tuetaan ja on tuettu miljoonamäärin kansan karttuistasta kädestä.

Mutta annas olla, jos perustuslaillista paikkaa yhteiskunnasta ei löydykään kuin herrat vallanpitäjät haluavat. Taikka se heidän määrittämänsä ei ole ollenkaan jollekin tavoiteltava asema niin johan aletaan sättiä ja syyttää.

Työtön on tässä yhteiskunnassa eläkeläisten ohella pohjasakkaa. Heitä saa haukkua vaikka millä nimityksillä ja heidän valintojaan arvioidaan täysin haluamallaan tavalla yleistäen. Annasolla jos saman teet jossakin toisessa asiassa niin olet putkassa, linnassa ja vankilassa. Jos kerrot kuinka mielestäsi sinun lusikka on tyhjä, koska siitä on syönyt joku toinen. Heti istuu komitea taikka kaksi ja kertoo kuinka maassa harjoitetaan vihapuhetta, rasismia ja ties mitä.

Perustuslaissa Suomessa vallankäytön perusperiaate on, että kaikki suomalaiset ovat tasa-arvoisia ja vallankäyttäjän velvollisuus on huolehtia jokaiselle paikka tässä yhteiskunnassa. Ihmisarvoinen paikka ja polku kulkea. Olkoon se mitä tahansa. Työtä, toimettomuutta, työttömyyttä taikka vankilassa istumista. Mitä tahansa.

Se paikka muuten on sillä työttömällä, eläkeläisellä täysin saman arvoinen kuin presidentin, pääministerin taikka presidentin koiran. Kaikilla samanarvoinen. Puhutte paljon ihmisarvosta ja sen kunnioittamisesta. Ymmärrättekö mistä puhutte vai tuuliko huulianne heiluttaa.

Kysyn mikä on suomalaisen ihmisen ihmisarvo tässä puheessa, vähättelyssä ja syyttelyssä. Missä on se oma vastuullisuus tässä lausunnossa. Onko sitä.

Tasavallan presidentti Niinistö on viimeisimmissä lausunnoissa ajautunut pahasti harhapoluille. Pahin mitä tiedän on nimeltä mainiten osoittaa vähäpätöisen paikka tässä yhteiskunnassa. Sekin on kuultu. 
Presidenttiparin vauvauutinen taitaa olla niitä ainoita, joissa ihmiset ovat samanarvoisia sekä ihmisinä että arvoiltaan ja aatteiltaan.

tuomo

Tasavallan presidentti puhui ”oleskeluyhteiskunnasta” jo muutama vuosi sitten.

IS.FI

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu