30. loka, 2017

Ukon suuri salaisuus - petä kaikki, jopa itsesi

Olen menettänyt uskoni tähän maailmaan ja ihmisiin. Henkilökohtaisista syistä. Niistäkin.

Orpo on olo, kun oma itse rakennettu koti pakotetaan myymään ja lähtemään tiettömän tien päähän juuri eläkkeelle päästyäni. Tiedän miltä tuntuu kun ei kuunnella. Kun ollaan vallanpäällä eikä uskota, eikä kanneta vastuuta tekemisistään. Tämän päivän politiikoissa heitä ei ole ainuttakaan. Pankit tässä maassa eivät ole ihmisiä varten vaan pelureja varten. Minulla on elämiseeni maksukykyä mutta ei yhtäkkiä pienen lottovoiton verran rahaa kertyneenä minnekään. Pankki sen tietää ja päättäjä, että pystyisin helposti asian hoitamaan mutta en huomenna enkä ylihuomenna. Pannaan mieluummin myyntiin saadaan kerralla. Onko jollakin tarpeita tontillemme, kodillemme – herää epäilykseni.

Eihän siinä mitään ihmeellistä ole. Ihmiskunta on kehittynyt ja kehittänyt itseään aina vahvimman ehdoilla ja hänen oikeuttamillaan asioilla. Vahvin jää tänne viimeiseksi. Valta turmelee ja opettaa olemaan kovakorvainen, jopa kuuro. Hätä eikä lähimmäinen kasvata kuin vallantunnetta. Minulla on valta. Siis päätän ja saan – itselleni. Ylpistyminen on tämän ajan syntiä syvimmillään. Ihmisen hinta mitataan euroissa. Kun työtön haluaa kirjailijaksi, julkaisi kirjan ja käytti valtion varoja työttömyyskorvauksen muodossa kirjoittamiseen niin hän on rikollinen. Kun hän kysyy miten kansanedustajan valtiolta samaa kymmenkertainen tulo olisi jotenkin paremmin käytetty ja oikeutettu niin näen tässä yhteiskunnan vallankäytöllisen koko kuvan. Asema on aina ansaittu ja oikeutettu. Toista kuullaan toista ei.

Olen menettänyt uskoni evl-kirkkoomme. Tuomiokapitulijärjestelmä ja kirkolliskokous piispojen kokousten lisäksi on osoittautumassa täydelliseksi vitsiksi. Pitääkin vakavasti miettiä onko mitään Kristuksen kirkkoa olemassakaan. Onko vain hurskasten yhteisö, jossa eniten erikoinen on pyhä ja hänet pyhitetään.

Meillä vihitään kaikki mikä liikkuu. Messutaan kaikkialla ja sopivien kavereiden kanssa. Yhteiseen pöytään ei edes pyritä vaan numero tehdään siitä ettei saada ikiomaa messua kirkkorakennukseen, seurakunnan pyhimpään.
Olen ollut sleyläinen syntyperäni kautta. Enpä tiedä mitä olen tänään. En ainakaan hyväksy alkuunkaan toimintatapaa jossa vaaditaan mutta ei annetta. Usko ja siihen kasvaminen on herätysliikkeille poikkeusten vaatimista, valtaa, pelkoa ja pyhityksen jakamista omin opein. Kuuntele veljesi tuomio äläkä sisimpäsi ääntä. Usko on henkilökohtainen. Siihen ei välimiehiä tarvita. Ei ainuttakaan pappia kuin korkeintaan opettajaksi. Minulle riittää hyvin oma äiti, pyhäkouluopettaja ja isä urkuparvella virsineen ja hengellisine musiikkeineen.

Kirkkojärjestyksen ja kirkon perinteen sanotaan kirjoitetun Raamattuun. Jos on niin kovin on monenmoista kirjoitettu ja ymmärretty. Luulen, että kirkon ydin on ihmisten tekemä. Pyhässä Hengessä, voipa ollakin mutta paljon on henki muuttunut luomisen ajoista.

Avioliittoon vihitään jo evl-kirkossa ja yhteiskunnassa yhtäläisin periaattein. Arkkipiispa ja jotkut piispat kertovat, että haluaisivat vihkiä kaikki ja kaikkialla avioliittoon ihan Jumalan nimissä ja kirkon siunauksella. Piispainkokous, kirkolliskokous ja tuomiokapituli ovat tulleet toisiin aatoksiin eivätkä tätä sulata mutta allekirjoitus ei ole ehtinyt kuivua kun ensimmäiset irtiotot allekirjoittajien osalta tulee tehdyksi. Meneillään on ”ei haittaa meininki”. Tuomiokapitulit varoittavat, antavat niskureille julkisia nuhteita ja pappi hyväkäs varoituslappu kourassaan ilmoittaa, että huomenna taas jatketaan. Ei vaikuta mihinkään. Teatraalisesti istutaan jalkapuussa. Siinä missä ennen istuimme me roistot ja syntiset. Tuntevatkohan nämä hyväkkäät samoin. Epäilen. Ylpeilevät ja ylpistyvät teostaan ennemmin.

Evl-kirkko, sen hiippahatut ja tuomiokapitulit jopa pappisjärjestelmä ovat suuri vitsi. En tiedä mitään tässä maailmassa, jossa oksaton puu voisi kasvattaa hyvää hedelmää. Muutama piispa, arkkipiispa ja liuta pappeja riisui tämän kirkon Jumalan Sanasta ja turhista perinteistä.

Pidetään päälle hyvät tanssit ja juodaan viinaa. Siinä se ja valot pois.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu