14. marras, 2017

Maaseutua köyhdytetään - näkyy jo Ylivieskassa

Tämän päivän Keskipohjanmaassa (14.11.) oli kaksi varsin merkittävää uutista Ylivieskasta. Ansiokkaita palkitaan ja väki karkaa kaupungista.

Heti aluksi onnittelut kaikille ansioituneille pitkän linjan poliitikoille ja kiitospuheen pitäneelle Heikki Jokiselle erityisesti kiitos sen tosiasian tunnustamisesta, että ilman Juha Kärkkäisen yltiöpäistä rakentamista ei Ylivieskan kehitys olisi se mikä on. RehuRaision tehdas on seurausta tästä ja vahvisti Ylivieskan asemaa maataloudenkin osalta.

Valtuuston osalta totean, että tästä minä olen kirjoittanut kymmeniä kirjoituksia eri tulokulmista. Ylivieskan kehitys taantuu ja palvelut karkaavat kaiken aikaa. Poliittista tahtoa ei ole riittänyt objektiiviseen ylivieskalaisten etujen ajamiseen. Se on ennen kaikkea yhteistyökykyä tämän jokilaakson ja naapurijokilaakson kanssa ja yli tuon "äänestysrajan". Oulu on meiltä syönyt ja syömässä palvelu kerrallaan ihan oleellisia osia ihmisten arjessa. Terveydenhoito ja koulutus on osa tätä kokonaisuutta. Siinä Centrian osalta olemme olleet täysin löperöjä eli tartuttiin epäoleellisimpiin asioihin ja lähdettiin merta edemmäs kalaan. On täysin turhaa puhua siellä missä kukaan ei kuule eikä ole mitenkään kiinnostunut.
Omat kouluongelmat ovat rakennuksissa ja tämä on tiedetty jo vuosia. On korjattu ja "muka säästetty", ei ole ollut varaa. Pitää olla, sillä yksi sairastunut maksaa enemmän kuin muutama neliö uutta koulua. On päivän selvää, että kun sutta on rakennettu niin karva kiillottamalla siitä ei tule yhtään kummempaa.

Palvelujen karkaamisessa on valtio ollut merkittävässä osassa. Kun Keskusta rp tuli valtaan ja saatiin oma kansanedustaja jokilaaksosta ja kokenut Rantakangas naapurijokilaaksosta ja onhan meillä Lestijokilaaksosta oikein ministeri niin kuvittelin, että vihdoin poliittisella kartalla myös meille on paikka. Mutta mitä vielä. Ollaan niin lampaita, että ei uskalleta sanoa ääneen ja julkisuuteen tosiasiaa, että meidät on täysin viety Oulun syötäväksi. Olemme kuin syöttöporsaan ruuhi josta viimeinenkin roska kelpaa omaksi parhaaksi. Valtion virastotalolla ei enää ole edes rippeitä suuruuden päivistä. Kaikki palvelut ovat kaukana. Tavattoman kaukana. Ylivieska on kohta kalliimpi paikka sairastaa vaikkapa kuin yksikään kulmakunta tässä maassa. Miksi. Siksi, että meillä ei ole oikein mitään vaikka kaikki infra olisi olemassa mutta kun kellosta on riisuttu viisaarit eikä se kävele 7,5 tuntia enempää. Läheteautomaatit lisääntyvät ja sitä kutstutaan tulevaisuudessa valinnanvapaudeksi. Eiköhän Suome Posti hoida kohta tämänkin ihan ilmaiseksi.

Jos maassa on enemmän maakuntaa köyhdyttävää politiikkaa joskus nähty kuin tämän kokoomuslaisen valtakauden aikana niin se huutakoon hep ja kertokoon. 
Suomen Keskustan pääministeriyden piti taata koulutus ja palvelut mutta toisin on käynyt. Meno on muuttunut entistäkin hullummaksi. Kun ei oikein mitään saada aikaan niin sitten meuhkataan olemattoman maahanmuuttopolitiikan kanssa.

Minä haluan nähdä sen jos nämä maakuntahallintohäkkyrät toteutuvat miten maassa hallitaan, kun on maassa kokoomuslaisvasemmistolainen hallitus ryyditettynä erityislakien rkp:llä, joka rahat jakaa maakuntahallinnolle. Minäpä ennustan. Reuna-alueet jokaisen maakuntakeskuksen alueella kärsivät kaikkein eniten. Me olemme reunalla. Etten sanoisi pahnanpohjimmaiset joka suhteessa.

No toiveeni on etteivät nämä sotehallintohäkkyrät ikinä toteudu, ja otetaan oikeasti järki käteen eikä luoda miljardien lisäkuluja veronmaksajille maksettavaksi yksityisen pääoman taskuihin. Sitä tässä ajetaan ja sitä myötä Suomen myymistä eurostoliiton osaksi. Naton kun tänne vielä hommaatte niin ollaan keskellä suurvaltojen valtapoliittista sotaa. Siinä soditaan sekä tiedolla että taloudella. Loppuviimeksi saattavat aseetkin kilkattaa kotikonnuillamme. Historia ei ole opettanut nykypolitiikoille mitään. He taitavatkin pelata erilaisia pelejä sen sijaan, että tutustuisivat reaalipolitiikkaan, josta tärkein on Suomelle geopolitiikan tunnustaminen totena.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu