7. helmi, 2018

Paavo Väyrysen pyrkimykset eivät ohjaa Kansalaispuoluetta

Paavo Väyrysen ilmoitus halustaan Suomen Keskusta rp:n puheenjohtajaksi ei yllättänyt. Ennen vanhaan puhuttiin "pelin politiikasta", joka tarkoitti äänten ja vallan kalastelua. Olisikohan tämä nyt sitä Väyrysen pelilaudalla. Hänen "pelinsä" ei ole kansalaispuolueen peli vaan ihan ikiomansa.

Puolueena kansalaispuolue rakenteellaan luo uutta kulttuuria Suomeen. Meillä on kahden eri tason poliittinen kulttuuri. Valtakunnan tason ja siihen mahdollisessa maakuntien Suomessa liittyvä hallintorakenne, sekä paikallinen poliittinen kunnallinen ja myös seurakunnallinen valtarakenne.

Nykyisten vanhojen puolueorganisaatioiden osalta ne yrittävät vastata kaikkeen hamuamalla valtaa puolueen nimissä vaikka paikallisesti politiikka ja päätöksenteko ei mahdu vaikkapa nykyisen maaseudun valtapuolueen Keskusta rp:n poliittisiin raameihin.

Keskustan ja vaikkapa Kokoomuksen valtapoliittiset tavoitteet ovat olleet viime vuosina paikallisesti ja inhimillisesti hyvin vahingollisia. Näiden kahden puolueen kansakunnan taloudenpito ja tavallisen suomalaisen arjen elämä eivät kohtaa vaan ovat törmäyskurssilla. Miten tämä näkyy, niin sote-uudistuksen himmelivaltakoneisto on jo nyt vienyt ihmisten peruspalvelut lähes tavoittamattomiin. Teitä ja tieto- sekä energiavarmuutta hoidetaan tilastoja katsomalla eikä niin, että tämä elintärkeä infra koko Suomessa olisi kunnossa.

Sama koskee mm työttömyyttä, eli nikkaroian hallinnollisia ratkaisuja, joilla saadaan tilastot näyttämään asetettujen tavoitteiden kaltaisilta. On luotu Oy Suomi Ab:n tulostarkkailukulttuuri. Se ei ole pohjoismaisen ja suomalaisen kristillisen yhteiskuntakulttuurin ylläpitämistä ihmislähtöisesti vaan tuloksentekomalli, jonka tavoite on taloudellinen tulos, ei ihmisen tavoittava palveluyhteiskunta. Siinä mallissa byrokratiaa luodaan eikä palvelu ja sen saatavuus ole päämäärä.

Valta tulee hallinnosta ja viranhaltijoista. Velanotto ei ole meille yhteiskuntana ongelma, jos se ei ylläpidä tätä poliittisesti luotua valta- ja byrokraattiarmeijaa. Nykyinen poliittinen järjestelmä ei leikkaa tästä vaan ihmisten toimeentulosta ja palvelusta tehdäkseen asettamansa tavoitteet mahdollisiksi. Ei korjata syitä vaan seurauksia.

Näin on synnytetty jakautunut ja eriarvoistava tilanne, jossa on kasvava köyhyys, jopa nälkä ja toivottomuus. Maksut korotuksineen kohdistuvat aina pieni- ja keskituloisiin sekä heidän kotitalouksiinsa raskaimpina.

Tämä politiikka ei toimi. Siksi on Kansalaispuolue, ei Paavo Väyrysen pyrkimyksiä varten. Kansalaispuolueen valtarakenne antaa vastuun ja vallan valtakunnalliseen päätöksentekoon. Syyllisiä ei päätöksistä tarvitse etsiä syyttömistä ihmisistä eikä heistä, jotka kokevat omassa elämässään sen mitä valtakunnallinen hallinto päättää. Näin mahdollistetaan nopeat korjaukset väärien päätösten osalta.

Paikallisesti puolue ei rajoita toimimista paikallisella tasolla vaan sen aatteelliseen alkiolaiseen viitekehykseen voivat kerääntyä kaikki yhteistyökykyiset voimat. Tämä takaa, että jokainen tulee kuulluksi "omalla maallaan".

Kansalaispuolue ei vastaa kenenkään poliittisesta urasta, vaan luo uudenlaista poliittista kulttuuria suomalaisuuteen nojaten, alkiolaisin kristillisin juurin, yhteistyökykyisenä kooten kaikki ne voimat, jotka ovat kiinnostuneet suomalaisista, heidän kulttuurinsa vaalimisesta ja kansainvälisesti kestävästä kehityksestä.

Näin minä olen ymmärtänyt ja luotan, että näistä lähtökohdista tässä maassa jokainen voi kokea elämänsä arvokkaaksi ja nähdä elämässään toivon.

Tämä myös vahvistaa sitä mahdollisuutta, että kristillinen, isänmaallinen Suomi säilyy palveluyhteiskuntana pohjoismaisen hyvinvointikäsityksen pohjalta ja itsenäisenä pysyen liittoutumattomana ja puolueettomana eikä pyrkien sotiin osallisena kenenkään vietäväksi vaan rakentaa rauhaa maailmaan ja yhteiskuntaan.

Kannatan kaikkia tämäntapaisia pyrkimyksiä.

tuomo

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus korostaa, että puolueen on sopeuduttava siihen, että sen tunnetuin jäsen Paavo Väyrynen päätti sittenkin hakea vielä keskustan puheenjohtajaksi.

ILKKA.FI

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu