9. helmi, 2018

Keskustan linjavaali käytiin presidentinvaaleissa

Viime päivien poliittinen keskustelu on vellonut Suomen Keskusta rp:n ympärillä. Puolue on henkitoreissaan ja sen puheenjohtaja Sipilä on ajanut sisäpiiriporukoineen sen tilanteeseen, josta ei ole muuta ulospääsyä kuin hajoaminen. 

Todellisuudessa puolueen linjasta äänestettiin presidentinvaaleissa. On turha väittää, että vaalin tuloksella ei voisi peilata Keskusta rp:n sisäistä tilannetta. Tilanne on jokseenkin sama kuin Persussuomalaisessa puolueessa, jossa puolueen hallinto on toki demokraattisempi, kuin Keskustalla eli  Perussuomalaisten puoluekokouksessa äänestävät kaikki jäsenet, jäseneksi liitytään puolueeseen ja siitä erotaan kirjallisesti puoluehallituksen siunaamana.

On päivän selvää, että Vanhasen ja Väyrysen vaali oli oikeasti Suomen Keskusta rp:n linjavaali. Niinistö vei ääniä kaikilta mutta keskustalainen perusjuntti ei mene Niinistön taakse. Kuten tunnettua kaupungeissa Keskustalla ei kannatusta ole eikä sitä sinne tule. 

Mistä tämän linjavaalin voi päätellä niin tietenkin tästä jälkipyykistä. Keskustan nykyjohto jatkaa samalla linjalla kuin millä se vaaleihin lähti. Se julisti sodan kaikille toisinajattelijoille. Väyrysen tuki oli Niinistölle siihen saakka kunnes Vanhasesta tehtiin hyvin ennenaikainen presidenttiehdokas. Sen tarkoitus oli ainoastaan estää Väyrysen halu ehdokkaaksi mutta kuten koko Sipilän puheenjohtajuuden ajan taas kerran he lukivat kenttää ja äänestäjiä aivan väärin. Väyrysen aikeet ehdokkaaksi heräsivät vasta kun ne herätettiin.

Viisaana ja kenttänsä siis keskustalaiset hyvin tuntien hän näki, että nyt on laitettava kaikki peliin ja lähdettävä kansan tuella ehdokkaaksi. Syntyi selkeä linjavaali, jossa kohtasivat jäsenkirjakeskustalaiset keisariinsa sokeasti uskovat ja keskustalaisen alkiolaisen aatteen kannattajat. Väyrynen oli kansan ehdokas, kansan tuella. Vanhanen oli puoluejohdon pelkojen tuote jäsenkirjaväen tuella.

Jokainen joka vähänkään tässä vaalissa oli mukana voi aistia mistä on kysymys. Keskustalainen väki  sen aatteen kannattajat äänestää Suomen Keskusta rp:n harjoittamasta ja sen puheenjohtaja Sipilän poliitikasta. 

Keskustan virallinen linja koki murskatappion. Sen aatteellinen arvo ja toimintatavat saivat tuomionsa murskavin lukemin ja vielä heidän itse luomassaan pelissä. Yleensä tässä vaiheessa valmentaja apujoukkoineen saa potkut sillä joukkuetta ei voi vaihtaa.

Se on tässäkin tapauksessa ainut tie ulos. On joko istuttava kiltisti voittajan eli Väyrysen kanssa pöytään ja neuvotelta sopu. Sen jälkeen ainut oikea ratkaisu on että johtotroikka ja puluehallitus pyytää välittöästi eroa tehtävistään. Puoluekokous ottakoon kantaa jos joku näistä vielä kehtaa asettua ehdolle.

On erittäin vastenmielistä katsoa sitä uhoa mitä Juha Sipilä harjoittaa. Eilenkin uutisissa hän hymyssä suin lähes laittoman puoluehallituksen kokouksen jälkeen tuli ulos ja kertoi suurinpiirtein, että nyt määrään minä eikä Väyrynen.

Hän unohti lauseessaan yhden merkittävimmän seikan. Keskustalaiset sen määräävät eikä Sipilä miten alkiolaista kansanliikettä johdetaan ja kuka sitä johtaa. Valta on aina äänestäjällä. Aina. 

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu