18. huhti, 2018

Keskustan junttaporukka kiertää maakuntia

Keski-Pohjanmaan piirikokouksessa Toholammilla pääministeri Juha Sipilä on todennut, että maakuntavaalien tarkoitus ei ole, että sen päättäjät olisivat kotiseutunsa ja sen ihmisten edustajia maakuntavaltuustossa. Sipilän näkee, että maakuntavaltuutettu edustaa vain maakuntaa, kaikki keskitetään. Valta, pääomat ja palvelut. Ihmiset ovat kivi hallinnon kengässä. Yhteiskunta on tehokkain, kun ei ole turhaa meitä ihmisiä häiritsemässä vaatimuksinemme, sairauksinemme, palvelutarpeinemme. 

Tämä näkemys on nykymuotoisen parlamentaarisen diktatuurin mukainen. Sipilä ja soteministeri Annika Saarikko kiertävät maakunnissa puhumassa kuinka maakuntavaltuutetun tehtävä on ajaa maakuntien etua. Hän ei edusta kotipitäjäänsä ekä sen ihmisiä ja puolusta heitä, vaikka valtakirjan pitäjänsä äänillä saakiin. Hyvin ylimielisesti Sipilä ja Suomen Keskusta rp toteavat, että ei sillä ole mitään väliä tuleeko jokaisesta pitäjästä, kunnasta ja kaupungista edustaja maakuntavaltuustoon. Ei hän ole siellä huolehtimassa oman alueensa palveluista ja eduista. Hän ajaa maakunnan etua.

Minäpä vähän valaisen asiaa. Siis Sipilä-Bernerin Keskustassa ei ole enää ihmisiä mitä puolustetaan vaan hallintoja ja niiden rakenteita. Hän panee Suomea kuntoon hinnalla millä hyvänsä eli ihmisten hyvinvoinnilla. Tämä kyllä istuu nykykeskustalaiseen politiikkaan. Hallinto on tärkein.

Suomen kansantalouttakin nykyisin tarkastellaan hallinnollisen näkemyksen mukaisesti tuloslaskelmasta eikä lainkaan poliittiselta pohjalta. Keskustassa ei ymmärretä tosiasiaa, että ihminen on se minkä eteen on työtä tehtävä, ei rakenteiden.

Suomen Keskusta rp on kompastunut Juha Sipiläänsä ja hänen neuvonantajiinsa. Liberaalikeskustalainen Suomi on ajautumassa ihmisen tunnistamattomaan tilaan, jossa luetaan tunnuslukuja, tilastoja ja tehdään rakaa ja julmaa politiikkaa ihmisillä ja heidän tarpeillaan. Kaikki on kaupan.

Tätä puoluetta ei pitäisi olla edes olemassa. No kohta ei ole, kun kannatusluvut menevät alaspäin kuin lehmän häntä ja jäsenistökin häipyy, äänestäjistä puhumattakaan. Pelkkä uho ja pelottelu ei enää tehoa, pitäisi olla jotain oikeasti näyttää muutakin kuin hokemia "me pannaan Suomi kuntoon, me pannaan Suomi kuntoon....".

Politiikan arvot pitää olla ihmisissä, ei instituutioissa. Juha Sipilä on Suomen yksi suurimmista poliittisista erheistä mitä minä elinaikanani olen nähnyt. No sitä ei vielä ole kuin hiukan yli 60 vuotta takana, että mihin tässä vielä ehtiikään.

Päätään ja kannatustaan puolueista nostavat ne, joilla on vielä ihmisille asiaa eikä hallinnoille ja instituutioille. Juha Sipilän Keskustan perusidea hyvästä politiikasta on euron näköinen eikä siinä ole tilaa ihmiselle.  Sipilän Suomessa maakunta tarvitsee puolustajansa ja edustajansa, ei ihminen, ei kotiseutu eikä kulttuuri.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu