19. kesä, 2018

Vapise maa - Suomea laitetaan kuntoon

Luin päivän lehdestä, että pääministeri Sipilä on vihdoin myöntänyt, että sote- ja maakuntauudistus ei säästä mitään vaan se tuo älyttömän paljon lisäkuluja. Arviot liikkuvat kolmen miljardin paikkeilla. Hän oli kait jossakin todennut, että nyt pitää alkaa miettiä mistä tämä summa nyt sitten säästetään, leikataan taikka ihan oikeasti keneltä otetaan ja kenelle annetaan. 

Vapiskaa eläkeläiset, lapset, sairaat ja työttömät sekä maaseudun vähäväkinen kansa. Teiltä tämä leikataan ja elämästänne tehdään entistäkin vaikeampaa. Olette hyviä veronmaksajia ilman yhteiskunnan tarjoamaa turvaa ja palvelua. 

Minä tiedän parhaiten asuinkuntani Ylivieskan ja vapaa-ajanpaikkakuntani Reisjärven tilanteesta. Ylivieskassa oli vuonna 1986, kun tänne muutin ympärivuorokautinen lääkäripäivystys, valtionhallinnonpalvelut ensi luokkaiset aina verotoimistosta työvoimatoimistoon ja kaikki lupa-asiat hoituivat valtion virastotalon erilaisissa byroissa. 

Nyt on valtion virastotalon byrot kiinni. Verotoimiston virkaa hoitaa kuution postilaatikko entisen verotoimiston oven pielessä. Ovat kai tunkeneet verovirkailijat sinne laatikkoon. Talon ruokahuolto pelaa loistavasti, ravintola on saanut runsaasti uutta tilaa. Kun Ylivieskaan tulette, käykää murkinalla. Pankki on auki jos joku muistaa avata ovet. Asianne hoidetaan virolaisten toimesta netissä. Laitetaan Suomi kuntoon.

"Melaitammesuomeakuntoon" uskovaiset taputtavat käsiään. Sote- ja maakuntauudistus toteutuu ja kaverille kans talous jatkaa voittokulkuaan. Kukaan ei tätä uudistusta oikeasti tarvitse, joka tämän hölmöyden pakosta kustantaa. Uudistusta tarvitsevat ne jotka omistavat pääoman. Sipilän kaltaiset porhot, joille suurin huoli on pankkitilin saldo ja sen jatkuva kasvu.

Teuvo Hakkarainen tapaa maksaa sakkonsa. Hän on otsikoissa ja uutiset kiljuvat hänen surkeuttaan viina- ja naisasioissa. Vähemmälle huomiolle jätetään se, että tämä hallitus Sipilän pakkomielteen ja hänen kavereidensa pakottamana ajaa sote- ja maakuntauudistuksen maaliin vaikka väkisin. Väkivalta miljonnille suomalaisille on pahempaa kuin Hakkaraisen suudelma ikinä. EU-notifikaatioon ei mennä koskapa sieltä saattaa tulla täydellinen stoppi. Jää hillopurkit miljonäärien jääkaapeissa avaamatta eikä siniset uuvatitkaan enää patsastele vallan kammareissa. Sääliksi käy heitä, sillä vaalien jälkeen heitä ei enää ole. Sipilä ja Orpo järjestivät täydellisen ansan ja siihen loukkuun mahtui myös Soini.

Meneillään on Suomen historian suurin ryöstö. Keskusta rp:n sisällä tiedän olevan täydellistä tyytymättömyyttä johtajaansa mutta tämä diktaattori on pelotellut vallassaolevat olemaan hiljaa. Hillot on pakattu Sipilän kassiin. 

Meillä käydään suurieleisesti keskustelua Kultarannassa. Ollaan niin kansainvälisiä, että ministerikin ja pääministeri jo puhuu EU-puolustuksen vahvistamisesta ja liittovaltion Nato näkymistä. Luulin, että sokeus alkaisi jo olla täydellistä mutta ei. Tämäkin vielä piti kuulla. Suomi valmistautuu siis sotaan.

No minun aikani on silloin toisenlaisilla laitumilla. Sääliksi käy nuorta sukupolvea. Nämä pölvästit syövät teidän ruokapöydässänne vielä pitkään.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu