29. kesä, 2018

Aila Paloniemi tuskastui - ja syystäkin, tämä "sonta" ei lapiossa pysy

Aila Paloniemi purkaa tuntojaan eduskunnassa Krista Kiurun johtaman sosiaali- ja terveysvaliokunnan työskentelystä. Asia oli luettavissa US:n uutisista.

UUSISUOMI.FI

Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi, eduskunnan sote-valiokunnan varajäsen, antaa rankan arvion valiokunnan työskentelystä keväällä sen ollessa sote-uudistuksen valmistelun keskiössä."

Jos ihan oikeasti mietitään niin eduskuntaan ei näin keskeneräistä "sontaa" pitäisi hallituksen toimesta lapioida. Aivan uutena piirteenä tässä eduskunnassa ja hallituksessa hyväksytään palturin puhuminen. Pääministeri "heitti hatusta" luvun 200 miljoonaa kun kysyttiin lykkääntyneen uudistuksen hintaa. En pane pahakseni vaikka lykkääntyi mutta jos tämä tapa tulee eduskunnassa kovin yleiseksi niin Stubbin pilkkuvirhe taisi ollakin mitätön juttu.

Mikään ei ole valmista eikä perusteltua. 

Kaikki syyt uudistukselle on tuhottu. Ei tule säästöjä, ei parempaa palvelua eikä hallintoa jne, vain parlamentaarinen valta vähenee, että sikäli hallitus on onnistunut tavoitteessaan. Yksityisen suurpääoman rahoitus siirtyy pikku hiljaa valtion hoidettavaksi. Yritystukien määrä on kasvussa, ja valtio rahoittaa kokonaan tämän valtavan sote- ja maakuntauudistuksen myötä siirtyvän omaisuusmassan hallinnollisen siirron yksityiseksi pääomaksi.

Ainut joka on saatu paperille on Keskustan ja Kokoomuksen "lehmänkauppa". Nyt Paloniemi vaatii, tämän kaupan kiiruhtamista ilman minkäänlaista perusteellista parlamentaarista keskustelua ja tutkimista. 

Meille luodaan uusi väliportaanhallinto ja toimimaton valinnanvapaus sosiaali- ja terveyspalveluihin. Nyt hyin toimiva maailman tehokkain järjestelmä pitää tuhota ja samalla menee yksityisen terveyspalvelubusineksen todellinen valtti eli nopeus toimia riippumattomana kankeasta järjestelmästä. Nyt meillä on todellinen valinnanvapaus mutta tässä uudessa järjestelmässä sekin tuhotaan.

Tätä valta- ja pääomansiirtopöhöttymää edistetään vimmalla, koskapa vaalitappio häämöttää ja hyväveli järjestelmän mahdollisuus pääomien siirtoon menee seuraavissa vaaleissa. Yksi puolue jo uhrattiin tässä pelissä mutta suomalaiset ja vähäväkinen kansa on vielä kupattavana.

Mitään vaikutusarvioita ei ole esittää mihinkään. Mitään taloudellisia pitäviä laskelmia mistään ei ole eikä liioin asiantuntijoillekaan ole annettu arvoa. Se tiedetään selvittämättäkin, että Keskusta rp:n valtakeskittymä maaseudulla on vaarassa purkautua, hätä on suuri ja siksi kamala kiire.

Eduskunnasta on hallitus tehnyt pilkkaa mennen ja tullen. Ei missään hölmölässä kyetä näin suuriin ja merkittäviin ratkaisuihin tällaisin, näin vähäisin ellei peräti olemattomin perusteluin. Harry Harkimo puhuu asian ytimestä ettei koskaan ole tällaisessa lätäkössä ennen leikkinyt mihin nyt on joutunut. Hän perustikin liikkeen muuttamaan poliittista kulttuuria. Jo oli aikakin.

Mistä Aila Paloniemi oikeasti oli huolissaan. Hänen kritiikkinsä sisältö tulee Keskustan maakuntahallinnosta. Siinä välissä uhratun puolueen porukka tehtailee työttömien kyykyttämismalleja ja entisestä metallin luottamusmiehestä löytyy uusia piirteitä. Valta nostaa keltaisen nesteen tasoa yli äyräitten.

Hallituksella on kamala kiire. Pääministeri on kohta entinen pääministeri ja sinisistä jää muisto vain. Yhdellä asiallla he voivat pullistella. Olimme surkeimman hallituksen parlamentaarinen tuki ilman ainuttakaan äänestäjän valtakirjaa. Me teimme sen, kirjoitutimme itsemme historian lehdille.

Siksi ja juuri siksi aikataulusta on tehty tärkeä eikä sisällöllä ole juurikaan väliä. Valta on katovaista kuten suomalainen maaseutu ja siniseksi tukahdutettu puolue. 

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu