5. heinä, 2018

Evankeelisten pappimiesten ahdas kirkkotie ja meetoo

Kun tuolla vasemmalla, takana ylhäällä Sari Pyykösen ottamassa kuvassa laulan bassoa ja samalla osallistuin valtakunnallisiin Evankeliumijuhliin Kalajoella sen monista herätysliikkeistä olevien laulajien juhlakuorossa, niin sitä miespappien eturiviä katsoessani, ja heidän taustojaan tietäen ja tuntien mieleeni tuli meetoo-kampanja, joka tuhosi monen ihmisen ihmisyyden ja ihmisarvon.
Kun vielä tämän jumalanpalveluksen saarnassaan Ville Auvinen korotti miestä oikein korkealle kertoen ehtoollisen jakajan vaikutuksesta ehtoollisen pätevyyteen niin koin mielessäni jotain, joka sai katselemaan kenkäni kärkiä. Olinko tullut katolisen kirkon messuun ja jumalanpalvelukseen vai missä minä olin.

Voi minua poloista, miksi tänne ja tällaiseen testosteronin ylistykseen haluan osallistua. No ilmaisin itseni välittömästi tästä luterilaisen opin ja evl-kirkon vastaisesta saarnasta, jossa evankeliumi tallattiin Sleyn johtokunnan ikiomiin pykäliin ja sääntöihin. No Ville Auvinen kyllä seuraavana yönä oli twiittaillut ja pyydellyt anteeksi vitsikästä epäonnistunutta ilmaisuaan. Voihan sen niinkin toki ohittaa mutta sittenkin ollaan perimmäisten kysymysten äärellä.

Seurakuntaelämämme ydin ei voi olla herätysliikkeissä, joissa asiat päätetään opiksi omavoimaisten hurskaus- ja autuuskäsitysten varaan. Auvinen kertoi kuinka polku kirkossamme on käynyt kovin ahtaaksi. Kenelle on käynyt kenelle ei. Ahtautta saakin tuntea, jos ensiksi tunkee kirkon enimmän osan ahtaiden käsitystensä seiniksi. Uskossaan vapaat antavat aina tilaa eikä ahtaita portteja ole Jumalan elopellolla. Taivaan ison tuvan portti on tehty ahtaaksi ja annettu armo matkaevääksi kulkea kohden toivoa ja kirkkautta.

Palataanpa siihen mitä tuli mieleeni. Siihen ei ole kamalasti lisäämistä mitä Pirkko Saisio kirjoittaa. Meetoo ei armahtanut eikä parantanut maailmaa vaan teki siitä entistäkin pelottavamman. Vedän mutkat suoraksi ja totean, että Jeesus riippui syystä ristillään. Hän oli saanut tehtävän. Mutta mitä tätä ennen niin miehiset miehet kielsivät, juonittelivat ja ylvästelivät päätöksillään. Nöyrää miestä ei sillä mäellä ollut eikä kamalan rehellisiäkään löytynyt vaikkapa herätysliikkeitä perustamaan. Tuolloin niitä liikkeitä olisi tarvittu. Apostolinen kirkko on perustettu huonon mieskuvan varaan. Sitä tämä aika ja sen oppineet ”heränneet” miehet käyttävät valtansa pönkittämiseen.Tulipa vain mieleeni, että feminismin, taikka mitä nyt lieneekään, riesa on laitettu tähän aikaan tuon Raamatun ajan miehisen miehen typerän alistamis- ja valtakulttuurin tilalle. Me miehet saamme maistaa alaspainetun naisen lääkettä, siihen on laitettu katkeruutta aimo annos, ja syystäkin. Luojan luoma omakuva ei erottele naista ei miestä.

Pirkko Saisio kirjoittaa erittäin viisaasti, nyt ja jo aiemmin tästä meetoo-aiheesta ja ilmiöstä. Olen sanonut ääneen suurinpiirtein saman. Tämän kampanjan tarkoitus jää hämäräksi. Onko se siinä feminismin harhassa, että paras mies on maahanlyöty ja syyllistetty mies.

tuomo

HS.FI

Kirjailija Pirkko Saisio kirjoitti vastauksen Leena Virtasen kolumniin, joka käsitteli Saision haastattelua Nykypäivä-lehdelle.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu