26. elo, 2018

Verojen korotuksilla maaseutu autioksi

Luin tämän aamun Keskipohjanmaata (23.8.) taas kerran tullakseni entistäkin vakuuttuneemmaksi tämän hallituksen aikeista tyhjentää maaseutu.

Etusivulla kerrottiin kuinka sähköautoilun kasvaessa pitää keksiä uusia verolähteitä. Muutaman kymmenen kilometriin kykenevä sähköautoilu ei täällä maalla tule kasvamaan yhtään mihinkään ja sen ympäristövaikutuksetkin ovat vähän niin ja näin. Kun kehitettäisiin polttomoottoriautoja niin se olisi todellinen ympäristöteko. Tiedän, että jo nyt kyetään tekemään toimiva henkilöauto 1 l/100 km kulutuksella mutta intressit sen tekemiseen ovat vähäiset. Menee busines liian monelta.

Palataanpa siihen uutiseen. Siis Petteri Orpo ja tämä hallitus on antanut kaikkein suurituloisimmille jo nyt, ja lupaa antaa jatkossakin heille, isoja verohelpotuksia. Orpo puhuu 300 miljoonasta eurosta. Valtion kassaan syntyvä kuvitellun sähköautoilun ja veroalen vaje paikataan tuttuun tyyliin tasaverolla, joka koskee kaikkein vähätuloisinta suomalaista kaikkein kipeimmin. Meille tulee tiemaksut ja kiinteistöveroja korotetaan. Tietysti voi sanoa, että ei köyhällä ole autoa mutta kun hänkin liikkuu. Jokainen meistä maksaa tätä tieveroa. Se on päivänselvä asia. Jokainen kerrostalon vuokra-asukaskin maksaa tätä korotettua kiinteistöveroa. Missä nämä korotukset eniten tuntuvat niin maaseudulla. Meille ei sähköautoja oikeasti nykytekniikoilla tule vaan ajamme hyvillä polttomoottoriautoilla turvallisesti perille saakka. Vanha mersuni kuluttaa noin 5 l/100 km. Istuin hybridissä tässä taannoin ja sen kulutus oli sataselle saman verran, vähän enemmänkin ja päälle se sähkö, jota tämä kottero käytti.
Hybridin ja sähköauton käyttö on kaupungeissa ymmärrettävää mutta tänne satojen kilometrien lääkärimatkoille täysin turhia vempeleitä.

Hallituksen tarkoitus on tappaa eläkeläiset ja ikäihmiset joko nälkään taikka hoidon puutteeseen. Nuoret ihmiset maalta ja maaseudulta se ajaa jatkuvilla tasaverojen ja maksujen sekä omavastuiden korotuksilla pois kotoaan. TIet, muu infra ja palvelut rapautetaan ja maataloudessa kaura ja ruislaarit paistavat tyhjyyttään. Hallituksen ja pääministerin vastaus kuuluu, että "minä kuvittelin eu:n auttavan". Paljon sitä saakin siitä puljusta kuvitella kun sen kanssa naimisissa ollessa loppuu Venäjän kauppa sekä maksamme muiden maiden hyvinvoinnin laskuja, ja natottamisen myötä saamme valmistautua olemaan sodassa.

Hallituksen linjaukset ovat tähän saakka olleet maaseudulle ja pieni/keskituloisille suomalaisille tappavan kalliita. Eläkeläinen on kuluerä valtion budjetissa. Pääministeri puhuu kuinka meidän huoltosuhteemme menee huonompaan suuntaan. Tämä puhe on loukkaavaa. Me eläkeläisetkin olemme ihmisiä, niitä huonoja ihmisiä ja riesa tälle maalle.
 

Kun nämä verokorotukset meille tulevat maksuun ja rikkaat saavat verohelpotuksensa, niin tässä maassa on vähintäänkin kahden kerroksen väkeä. Pääoma ja rikkaus on muutamien satojen ihmisten hallussa, ja ennen kuin tämä hallitus sanoo aamenensa niin maaseudun kunnissa voi kunnantaloilla laittaa ovet kiinni. Meitä ei tarvita.

Olemme kuluerä ja kivi veroja ulkomailla pakosalla olevan pääoman omistajan kengässä.

Tuomo Hirvi
Keskipohjalainen Ylivieskassa

PS. mitähän pääministeri Sipilä mahtoikaan tarkoittaa "vihervasemmistolla ja sen tekemisten korjaamisella", ja miksi Li Andersson asiasta tuohtui. "Vihervasemmistona" tässä maassa on häärinyt jo viiden hallituksen ajan Kokoomus ja Keskusta. Korjaamisella lienee tarkoitettu "hakuammuntaa", tänään päätän ja huomenna perun ja selitän. Kummassa päässä sitä autotallissa tuuskattua lyömäasetta se nuija olikaan - jäi vähän epäselväksi.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu