14. joulu, 2018

Olemme panneet Suomea kuntoon?

Olemme kuunnelleet Petteri Orpon ja Juha Sipilän suusta usein sanat: olemme panneet Suomea kuntoon.

Olen mielessäni usein kysynyt, että kuka se taikka hän on?

Samaa hoetaan jo täällä kepulaisten ja kokkareiden paikallistasolla. Kun totean heille, että en tunne henkilöä mutta Eevan tiedän, 74 v, jolla on jalka poikki ja kuntoonlaittaminen taikka avun saaminen on mahdoton tehtävä. Hänen jalkansa kipsattiin kyllä ja sitten kotiin sänkyyn makaamaan ruoatta ja hoidotta. Taikka no sentään laskiämpäri sängynviereen laitettiin ja pistettiin vaipat. Kerrottiin että kaksi kertaa viikossa yksinäistä vanhusta käydään katsomassa. Näin laitetaan Eevaa kuntoon.

Meillä on tässä maassa käsitteellisiä suuria ongelmia. Kun Suomi on kunnossa niin Eevalta on viety hoito ja rahat, eli kansaneläkettä ei indekseillä pahemmin koroteta, kunnan terveyskeskus on päätetty sulkea ja vanhuspalvelut. Suomea, sitä minulle tuntematonta laitetaan kuntoon ja Eeva jätetään siinä hoidossa hoitamatta.

Jos Petteri Orpoa ja Juhas Sipilää puolueidensa puheenjohtajina ja johtavina hallituksen päällepäsmäreinä ei panna vastuuseen pienituloisten, työttömien ja sairaiden heitteillejätöstä niin johan minä ihmettelen. Silloin me hyväksymme jotain, jota en ikinä olisi toivonut.

Ihmisellä on euron arvo rikkaan taskussa.  Ei muuta.

tuomo

Kommentit

Juho Mäki-Petäjä

26.12.2018 20:44

Veteraanijörjestöt kahmii lisää rahaa ja entisetkin 100-200M€ on käyttämättä. Kuten joku sanoikin. Veteraanikeräyksillä on kiire, koska kohta loppuu veteraanit ja nyt on viimeinen hetki kerätä.

Juho Mäki-Petäjä

26.12.2018 20:42

Vanhus ja veteraanihoitoa suvusta seuranneena: R
Ei ole Suomi kunnossa. Vanhuksilla ei ole ihmisarvoista hoitoa. Veteraaneilta loppui useassa kunnassa rahat.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu