17. joulu, 2018

Kaikki laulunlyömät - tulkaa kuoroon

Maa on niin kaunis, kiitävi aika, miespolvet vaipuvat unholaan.

Kuorolaulu on yksi hienoimmista harrastuksista ja kuorolaisuus ihmisten, jäsentensä yhteisö, josta saa paljon enemmän kuin mitä nämä laulut meitä ihastuttavat ja joskus myös pikkusen pieleen mennessään naureskellen vihastuttavat. Musiikki ja laulaminen tallentuu muistissamme sellaiseen lokeroon johon edes muistisairaudet eivät tutkitusti kovin syvälle pysty pureutumaan.

Kirkkokuoroissa, sekakuoroissa, kuoroissa minkä nimisiä ikinä ovatkaan on tilaa laulaa. Siellä opitaan ja opetaan, siellä eletään toinen toisistamme kiinni pitäen tällä henkisyyden ja myös seurakunnan kuoroista kyseenollen hengellisyyden tiellä.

Miksi tällaisen kirjoitan niin olen musiikin ammattilainen ja myös harrastajakirkkokuorolainen. Kaipaamme joukkoomme jatkuvasti uusia laulajia. Tarjoan teille elämän pituista lahjaa, tulkaa kuoroon. Tulkaa kirkkokuoroon. Ei esiintymisten takia vaan parempaa yhteisöä saa etsiä. Ylivieskan kirkkokuoron harjoituksista kun torstai-iltana lähtee "iltalaulun" laulaneena, niin taas jaksaa viikon reippaana.

Siis te nuoret, nuoremmat kuin minä, taikka vanhemmat laulunlyömät tulkaa kuoroon, vaikkapa Ylivieskan kirkkokuoroon. Tämä on hieno yhteisö ja harrastus. Täällä oppii ja opetetaan, uusia lauluja, äänenmuodostusta laulua helpottamaan, esiintymistä ja ylipäätään saa tukea omaan elämään, sen arkeen ja juhlaan jne. Me emme ole kateellisia jos joku laulaa paremmin, päinvastoin iloitaan yhdessä.

Tervetuloa! Nykäskää hihasta jos ette muutoin uskalla tulla, niin tulen hakemaan, taikka joku meistä tulee.

tuomo

YOUTUBE.COM

Lumen Valo - Maa on niin kaunis Bernhard Severin Ingemann 1850. Suom. 1887, Hilja Haahti 1903. Virren Maa on niin kaunis sävelmä on peräisin 1842…

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu