26. joulu, 2018

Mistä kirkkoherrat oikeasti ovat huolissaan?

Olen hieman hämmentyneenä seurannut kirkkoherrojen, ja pappien ylipäätään, osallistumista taikka osallistumattomuutta tämän maan yhteen todella isoon ongelmaan eli joukkomaahanmuuton seurauksiin. Yhteiskuntapoliittisesti puhuisin peitellystä katastrofista. Nyt kun kirkkoa reivataan arkkipiispan johdolla railakkaasti poliittiseen suuntaan niin voisin kuvitella kiinnostavan.

No Oulussa joku otti ja heitti pyörätelineen moskeijan ikkunasta sisään. Kirkkoherrat riensivät heti olemaan kovasti huolissaan uskonnon harjoittamisesta. Mieleeni hiipi ajatus, että mistä he oikeasti ovat huolissaan?

No minäpä en olisi kovin huolissani tältä pohjalta mistään, vaan paljon enemmän olisin ainakin osaksi huolissani uskontojen aiheuttamasta yhteiskunnallisesta ongelmasta, taikka ainakin tilanteesta. Vaan kovasti ovat kritilliset valtaapitävät tuppisuita. Mihin kehottavat niin saarnoissaan rakastamaan toinen toisiamme. Kehotus sinällään paikallaan.

Tämä nyt julkaistu kannanotto osoittaa kuinka irrallaan papit ja valtaapitävät ylipäätään ovat ihmisten ajattelusta ja ongelmista. Luulisin että meistä tavan ihmisistä jokainen tietää Suomessa olevan ideologinen vapaus lakiin ja asetuksiin perustuen harjoittaa vapaasti uskontoaan. Ei siihen mitään erityistä kirkkoherrojen suojelua tarvita eikä siitä pidä edes olla huolissaan.

Se mistä pitäisi olla huolissaan on, että mitä uskonnot ja kirkot taikka uskonnolliset yhteisöt Suomessa opettaa.

Kun meiltä Ylivieskassa poltettiin kirkko. En nähnyt ainuttakaan kannanottoa yhdeltäkään oppineelta taikka kirkkoherralta, jossa olisi oltu huolissaan uskonnon harjoittamisen vapaudesta. Mieluusti puhuttiin kansallisista rakennuksessa menetetyistä arvoista.

Missä puhe nytkin on suomalaisista kristillisistä arvoista, kun Oulussa ja kaikkialla Euroopassa ihmiset pelkäävät, ja lukevat lehdistä kuinka naisiin ja lapsiin kohdistuu ääretöntä väkivaltaa, joka ainakin osaksi on peräisin uskonnollisesta opetuksesta. Kirkot ja oppineet sekä valtaapitävät keskittyvät väärien päätöstensä selittelyyn ja puolustamiseen sen sijaan että eläisivät todeksi ihmisten arkea.

Harmillistahan se on että rakennusten ikkunoita rikotaan. Mutta että uskonnon harjoittamista jotenkin uhattaisiin pyörätelineellä. Höpsistä.

tuomo

Kommentit

valma

27.12.2018 08:32

Hiukset nousi pystyyn kun luin uutisista. Ettei nyt olisi tärkeämpiä puolustettavia. Kohde osaa kyllä puolustaa itseään ilman kirkkoherrojakin.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu