22. tammi, 2019

Vanhus kapinoi ilmastonmuutosvouhotusta vastaan

Aamulla kun hurautin -29,7 asteen pakkasesta tämän lähes 30 vuotta vanhan mersuni käyntiin, joka on palvellut moitteitta minua jo toistakymmentä vuotta, enkä luovu aivan vähällä tästä pelistä, niin matkalla Kiviojalle karvalakki päässäni alkoi ajatus juosta.

Miksi näitä näin hyviä autoja ja niiden moottoreita on alettu turhaa parannella. Nytkin vastaan on lavetilla tullut jäätyneinä kaksi uudempaa mersua ja pari audia. Lienevätkö välijäähdyttimet, jäähdyttimet, kaikki hienot sähkölaitteet ja myyntivaltit sanoneet työsopimuksen irti pakkasessa. Kun noin 15 kilometriä Kiviojalta ajelin Rahkalaan niin olis saannu ottaa kesäpaidalle. Sisällä autossa oli 24 astetta lämmintä ja kaunis aurinko helottu ulkona -27 asteen pakkasessa. Uudemmat autot ei kuulemma lämpene millään. 
Tankin valo vilkutti, että pitää mennä tankkaamaan, kun Alavieskaan oli vielä lähtö viulutunneille niin tankkasin hyvän 60 litraa naftaa ja 978 km oli sillä määrällä ajettu tuulessa ja tuiskussa pitkää ja pätkää matkaa sateella, tuiskulla, pakkasella ja oikein kunnon pakkasella. Keskikulutus 6,1 l/100 km.

No joku kehui minulle ABC:llä hybridiä. Kysyin että paljonko ottaa polttoainetta satasella. Tuumas, että myyessä lupasivat, että neljä litraa mutta kyllä se siinä 7,5 litraa on totuus.

Niin että en minä tiä mersulla on nyt 445.000 km takana ja tippaakaan ei "syö" öljyä eli vielä sama matka vähintään on edessä.

En minä tiä miks näitä on lähetty parantelemaan. Jos mun tämä pitää hävittää niin saastutan pelkkää uutuuttaan uudella autolla enemmän kuin tällä ajaissani kolme vuotta. Se uusi ei takuulla kolmea vuotta ees kestäisi.

Että miksi näistä pitäisi luopua. Ilmastoa ei ainakaan paranneltaisi yhtään. Ja miksi näiden tekniikkaa on lähdetty muka parantamaan, on menty ojasta allikkoon. Hinausfirmat pärjää. Vakuutusyhtiöitä on mukava laskuttaa kun uudet autot keikkuvat laveteilla.

No tulinpa sanoneeksi vai olenko vain kateellinen.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu