21. helmi, 2019

Pääministeri lukee papereita joita ei ole olemassakaan

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi eilen, että on lukenut oikeuskansleri Tuomas Pöystin antaman kirjallisen lausunnon liikenneministeri Anne Bernerille.

Sittemmin Tuomas Pöysti puolestaan kertoi, että mitään kirjallista lausuntoa hän ei ole antanut. Aavistukseni on, että jompikumpi puhuu muunneltua totuutta. Arvatenkin luulen tietäväni kumpi. Toisella on jonkinasteinen intressi asiassa ja toisella ei.

Sitä minä kyllä suuresti ihmettelen, miksi oikeuskansleri ylipäätään suostuu antamaan keskustelupohjalta tälle porukalle mitään lausuntoa. Eihän näihin voi missään asiassa luottaa. Laki asiassa on yksiselitteinen. Kenen lukuun Berner toimii niin eipä siitä pitäisi olla epäselvyyttä. Olivatpa päivämäärät mitä tahansa. Harva sitä nimittäin menneisyyttään kirjoittaa uusiksi, yleensä tähdätään tulevaisuuteen.

Se nyt on päivän selvää, että tänään sitten luemme taas tukun erilaisia selityksiä siitä, mitä on sanonut, tarkoittanut taikka luullut tarkoittaneensa. Berner jo ehätti lausumaan erilaisia päivämääriä ja tänään hän varmaankin sitten kertoo, kuinka ei tarkoittanutkaan sitä mitä sanoi vaan tekee sitä vasta silloin ja tällöin.

Se mikä minua mietityttää on keskustalaisen kansanedustajan ja puolueaktiivin sekä päättäjän uskollisuus puheenjohtajaansa kohtaan. Kuinka pitkään Keskusta rp:n vastuulliset sallivat itseään nöyryytettävän ja suorastaan pilkattavan tehtävissään. Nyt on vedetty neljä vuotta kölin alta mutta tänä päivänä taitaa meno olla jo kuin vessanpöntön vetäisi. Suoraan pohjattomaan likasankoon ja kaivoon.

Kuulkaas hyvät poliitikot. Joskus teidän vallanhimossanne kannattaisi miettiä miltä tämä kaikki näyttää. Hei "me huijataan" muuttuukin yhtäkkiä muotoon "meille nauretaan". Nyt on sen aika. Tälle porukalle ei oikein jaksa enää edes nauraa voihan sitä vähän hymyillä. Ainuttakaan vaalipaneelia mihin tämä hallitusjoukkia osallistuu en aio katsoa. Valehtelemisen pitkä oppimäärä on jo saatu.

Eivät edes gallupluvut saa minkäänlaista herätystä aikaan. HS-gallup viimeisimpänä kertoo kuinka Kokoomus ja Keskusta sukeltavat kiihtyvään kiitoon. Nyt Keskustan osalta mennään jossain 14%:n paikkeilla mutta oikeasti taidetaan olla lähempänä kymmentä prosenttia. Kokoomuksenkin kannatus lähenee 16%:n tasoa.

Koko tämä hallituskausi on ollut yhtä räpeltämistä. Luottamus on muuttunut luottamuspulaksi sekä henkilökohtaisesti että puolueina. Siniset eivät taida tämän uuvattijoukon luomuksena jaksaa hengittää tämän tekohengityksen jälkeen omilla voimillaan. Keskustasta tulee marginaalipuolue. Kokoomus jää paremmin pinnalle kun on hoitanut EK:lta saaman mandaattinsa kohtuullisesti.

Mitä odotan tapahtuvaksi. No sitä, että joku Keskusta rp:ssä tulisi järkiinsä.

Se toki olisi ihme ja niihin en usko.

tuomo 

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu