2. huhti, 2019

Aikamoiset puheet pellon pientareella

Keskipohjalaiset pellot on nyt hyvin lannotettu, kun Juha Sipilä on kiertänyt puhujamatkoillaan sekä ydinkeskipohjalaisissa pitäjissä, että myös täällä laitamilla. Niin paljon suupielistä on ”paskoo” tullut huudeltua.

 Kepulaiset ja etenkin Sipilä kehuu, kuinka vain Keskusta rp voi puolustaa Keski-Pohjanmaata. Hän näytti pääministerinä kyntensä. Politiikan ydin oli maakuntakeskusten vahvistaminen ja maaseudun näivettäminen tyhjäksi ja autioksi. Infra on jo osin tuhottu.

Positiivisinta tässä hallituskaudessa oli maakuntasoten kaatuminen. Edelleen keskustalaisten ehdokkaiden toive on saada maakuntasote valmiiksi. Voi ”pyhä sylvi” sanoisi entinen mies.

 Näin vaalien alla keskustlaiset lupaukset ovat samat kuin viime vaaleissa. Muunneltu totuus meni kansaan mutta nyt ei mene. Minulla on tässä nokkani edessä kaksi ”hallituksen työllistämien” palkkanauhaa. Lopputulema on pyöreä nolla. Ei sillä monta juustoa leivän päälle osteta. Leipä on haettu leipäjonoista. Pakko on tämänkin perheen mennä seurakunnan diakoniatoimiston puheille sekä Kelan luukulle hakemaan toimeentulotukea. Aika moni näistä hallituksen kehumista työllistyneistä tekee joka kuukausi saman homman.

 Keskustalaiset ja Sipilä etenkin puhuvat kuin olisi suuri suomalaisten sankari. Hän on toteuttanut hallituksen ohjelmasta 80%. Laskentatavasta riippuen saattaahan tuo pitää paikkaansakin taikka sitten ei. Mutta se mitä lupasi ennen vaaleja äänestäjilleen jäi joka kohdasta joko toteuttamatta, taikka heitti kuperkeikan. Kokoomuksen vaaleihin vienyt talousohjelma toteutettiin prikulleen.

Opiskelijoita todella muistettiin, eläkeläisiäkin muistettiin, maaseutuakin muistettiin ja kaikkia tuntuvilla taloudellisilla leikkauksilla taikka isolla laskulla. Tuloveroja taidettiin osin laskea ja palkkoja, ja muita tasaveroja ja omavastuita korottaa heti ja roimasti.

Nyt kokoomuslainen tavoite on korottaa haittaveroiksi luokiteltavia veroja 250 miljoonaa ja samalla summalla alentaa tuloveroja. Minun matematiikallani tämä tarkoittaa elinkustannusten nousua ja kotitalouksien käytettävissä olevien rahojen määrän laskua. En epäile hetkeäkään etteikö tämäkin kelpaa Sipilälle jos hillotolpalle pääsee.

Kotitaloudet ovat velkaisempia kuin koskaan, eläkeläiset, sairaat, työttömät ja maatalous toivottomuuden tilassa. Maaseudun palvelurakenne on heiveröisempi kuin koskaan. Maatalouden ahdinko näkyy maatilojen pakkohuutokauppoina, ulosmitattuja työkaluja ja koneita saa edullisesti.

 Tämä Sipilän ja Suomen Keskusta rp:n hallitus toteutti ohjelmansa mutta ei se sitä ollut mitä Suomen Keskusta rp antoi ennen viime vaaleja ymmärtää. Helppohan se nyt taas on luvata, kun on aivan satavarmaa, että pääministerin ja hallituksen päätösvalta ei mitenkään riipu Keskusta rp:stä.

 Jos noin 13 %:n kannatuksella joku voi hallita maata niin korkeintaan diktaattori.

Toivooko joku Juha Sipilästä maahan diktaattoria. Minä en.

 tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu