11. huhti, 2019

Vaalipaneelit ovat aikamme idiotismia

"Tasausjärjestelmä on kepulaista aluepolitiikkaa. kuten ylempänä sanoin, kuntien pitäisi saada laajemmin päättää, mitä palveluja ne tarjoavat ja millä hinnalla. Samalla niiden pitäisi tulla toimeen omilla tuloillaan."

Tästä Jussi Halla-ahon vaalikoneen vastauksesta ennen edellisiä eduskuntavaaleja nousi valtava haloo, eilisessa maikkarin mölinäkisassa, jolla toimittajat ilakoivat ja johon tarttui kepulainen papukaija Annika Saarikko jonka muisti on myös valikoivaa sorttia. Saarikko ajoi kiivaasti taksilakiuudistusta ja soteuudistusta, jossa yksityistäminen oli keskeisessä osassa. Vaalikoneen mukaan mieli oli pahasti toisen suuntainen.

Mikä tässä on sitten se suurin synti niin vaalikoneessahan vastaillaan henkilökohtaisesti. Ei siellä mitään puolueen kantoja taikka suuria ohjelmajulistuksia luoda. Olen ymmärtänyt, että puolueissa erilaiset mielipiteet ovat rikkaus, taikka ainakin pitäisi olla.

Minusta vaalikeskusteluissakin erilaiset mielipiteet pitäisi olla rikkaus. Toimittajien puuttuminen omilla mielipiteillään keskusteluun eilisessä maikkarin vaalikeskustelussa oli idioottimaista kuittailua. Ennen lähetystä juontaja oli opastanut panelisteja seuraavasti Jussi Halla-ahon muistiinmerkitsemänä:

-Älkää puhuko päälle. Älkää huitoko käsillä. Yksi puheenvuoropyyntö riittää. Varmistamme, että ne kirjataan.

Nämä ohjeet eivät missään vaiheessa koskeneet selvästikään kaikkia panelisteja. Muutamaan aiheeseen puheenvuoropyyntöön ei joidenkin osalta reagoitu lainkaan. Kuin varmemmaksi vakuudeksi nämä kaksi toimittelijaa idiotismissaan toteavat: "Halla-aho, katsojat varmaan miettivät mitä te meditoitte siinä". Halla-aho aivan oikein totesi, että "odottelen puheenvuoroa". Tyhmään kysymykseen älykäs vastaus jossa nämä toimittelijat kompastuivat nauramaan oikeasti itselleen.

Todellakin, pitääkö tällaiseen idiotismiin poliittisessa keskustelussa taipua. Maikkarin vaalipaneeli, josta jo kirjoitin oli tyhmin näkemäni ja kuulemani kautta aikojen.  Mlistiin, huidottiin ja nolattiin muita keskustelijoita toimittajien edesauttamana.

On syytä kysyä ihan vakavasti: Mitä me tästä oikeasti saamme?

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu