9. touko, 2019

SDP:n masinoima tuolileikki näyttää politiikan tason

Maassa ei tällä hetkellä ole toimivaa hallitusta.

Tänne päästetään amerikkalainen jonkin tason ministeri öykääröimään ja hillotolppa ministeri Soini vain naureskelee, kun tämä amerikkalainen kertoo huonoja vitsejä ja haukkuu Venäjää. Meidän rajanaapuria, jonka kanssa on viime ajat eletty rauhaa rakennellen. Pellehallituksemme on todellinen nukkehallitus.

Maan suurin puolue on Perussuomalaiset rp ja SDP ja vihervasemmisto jostakin syystä masinoivat eduskuntaan tuolileikin ymmärtämättä, että siinä leikissä he pelaavat kaiken aikaa Perussuomalaisten laariin. 

Hallitustunnusteluja Antti Rinne kävi esittämällä kysymyksiä johon hänellä oli jo tiedossa vastaukset. Tämän teatterin käsikirjoitus oli niin huono, että sen juonta ei tarvinnut pahemmin arvuutella. Cityvihreä poliittinen Suomi kostaa Perussuomalaisille ymmärtämättä, että heidän kasvunsa jatkuu nimenomaan cityvihreän vasemmiston tuella.

Perussuomalaisilla on suomenkielinen ohjelma suomalaisille Suomessa ja Suomen parhaaksi. Heidän kansainvälinen poliittinen agendansa on ymmärrettävä ja järkevä. Vai onko epäselvää, jos toteutamme luonnonsuojelussa politiikkaa, joka tukee vahvuuksiamme luontoa kunnioittaen ja vaatii kansainvälisiltä toimijoilta samaa. Ilmastonmuutosvouhotus Suomessa lienee maailman turhin aihe poliittisesti täällä alkaa ratkoa. Meidän linjamme tässä asiassa pitäisi olla perussuomalainen linja. Se on päivän selvä asia. Rakennetaan uutta ja puhdasta teollisuutta suomalaisille vahvuuksille josta vihreä kulta eli metsät nostetaan taas sille kuuluvalle paikalle. Koulutuksen kautta turvataan maassa hyvä ymmärrys tässäkin asiassa.

Eilen A-Studiossa katselin ihmetellen Antti Kaikkosen, Sanna Marinin, Petteri Orpon ja Jussi Halla-ahon keskustelua. Ilmeisesti Petteri Orpo ei pääse irti siitä totuudesta, että kepulaiset hakivat uuden kaverin. Kokoomuslaisten opit on nähty ja heikoiksi todettu. Ilmeisesti Orpo ei ymmärrä että polittiikka ei ole sääntöjen kaltaisten rajojen ja määreiden luettelemista. Politiikka on edelleen suomalaisten ihmisten asioiden hoitamista. Jälleen kerran Jussi Halla-aho näytti kaapinpaikan mutta eihän nämä muut pysyneet alkuunkaan kärryillä mistä hän puhui. Suomen asioiden hoitaminen kansainvälisestikin on sitä, että hoidetaan asiat Suomessa suomalaisille parhaalla mahdolisella tavalla. Silloin me voimme ylpeillä ihmisarvoa kunnioittavista teoista ja luontoa arvostavasta elämästä ja politiikasta tässä maassa.

Antti Rinne rakentaa hallitusta kuin on tehty koko itsenäisyytemme ajan. Hänen tilannetajunsa on kaukana tästä päivästä. Sinänsä kaiken muun ymmärrän mutta ilmastoasian korostaminen on täysin toisarvoista tämän päivän Suomessa kuten myös maahanmuutopolitiikan ja perheiden unohtaminen.  Hänen suurin ongelmansa hallitustunnusteluissa näytti olevan se, että löytäisi edes jonkun cityvihreyden tueksi ajatuksilleen. Keskusta rp tarttui syöttiin ja sitä en pidä kepulaisilta ollenkaan huonona valintana, kunhan nyt unohtavat sen maakuntasoten menneeseen aikaan ja kuoppaavat yhtä syvälle kuin on laitettu ydinjätteet tässä maassa.

Perussuomalaiset on kiistatta Suomen suurin poliittinen puolue ja liike tällä hetkellä. Sen kannatus ajatuksilleen tulee jopa muiden puolueiden riveistä.

Kokoomuksen ongelma on Petteri Orpo, siitä ei pääse mihinkään. Miten ongelma nätisti poistetaan lienee tällä hetkellä kokoomuslaisten suurin kysymys.

SDP:llä on selkeä aatteellinen vaje poliittisessa johtamisessa. Antti Rinne ei kykene näkemään suomalaisia sosiaalidemokraatteja hänen tukenaan vaan hän tukeutuu instituutioihin ja rakenteisiin.

Keskusta rp lienee tällä hetkellä vanhojen merkittävämpien puolueiden osalta selkeimmin pyykinpesuvaiheessa. Ongelmat tiedetään, ongelma on ilmoittanut poistuvansa näyttämöltä vaikka siellä vielä päällepäsmärinä häärääkin. Keskustalainen tuhannen taalan kysymys on, että mistä löytyy johtaja joka ymmärtää palata maalaisliittolais-alkiolaisille juurilleen. "Herätysliiketaustainen" puolue kuolee varmasti.

Se mikä hämmentää on selkeästi puoluekartalle suureksi, tällä hetkellä suurin, toimijaksi noussut perussuomalaisuus. Sen aate ja ideologia on selkeä suomalaisen ihmisen puolustaminen. Se näkee suomalaisen yhteiskunnan ja elämän tärkeimmäksi asiakseen. Tällaista aatetta ja ideologiaa ei voi olla kannattamatta.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu