27. touko, 2019

Leijonat ja "Mörkö" selätti Kanadan ja eu-vaalit

Johtajuus näkyy ja se ansaitaan.

Mikko Koivu on ehdottomasti johtaja mutta nähtyäni Marko Anttilan ensimmäisen haastattelun ja luettuani mm hänen NHL kokemuksestaan ja ihmettelystään, että "miksi he eivät leirin jälkeen ottaneet mitään yhteyttä" niin näin ajattelee luontainen johtaja, ihmisiä ei jätetä eikä unohdeta.

"Sen jälkeen, kun Anttila oli tuulettanut ensin pokaalin kanssa kapteenin oikeudella, tapahtui jotain poikkeuksellista. Mörkö ei ojentanutkaan pystiä varakapteeneille, kuten tapana on, vaan Leijonien vanhimmalle ja kokeneimmalle pelaajalle, Kristian Kuuselalle.
– Joo, niinhän se taisi antaa, Kuusela pyöritteli vielä pelin jälkeenkin yllättyneenä päätään.
Leijonien konkari kertoi, että tilanne tuli hänelle täytenä yllätyksenä.– Kyllä mä yritin tarjota sitä noille varakapteeneille, kun yleensä se menee niin.

Anttilan hieno ele osui syvälle Kuuselan sydämeen.

– Olin kyllä liikuttunut. Kyllä siitä ymmärsi, että tässä on tullut aika pitkään pyörittyä, Kuusela sanoi, ja yritti pidätellä tunteitaan." Näin kirjoitti Ylen toimittaja.

Marko "Mörkö" Anttila kyllä osoitti olevansa johtaja ja analyyttisyydessään todellinen "tietäjä". Näin ajattelee joukkuepelaaja. Marko Anttilan joukkue, paljon sanottu päävalmentajalta, ansaitusti.

Silti sanon, että Jukka Jalonen omaa johtamisesta, valmentamisesta, jotain sellaista mitä muilla ei vain ole. Hän käsittelee asiat rehellisesti ja avoimesti ja luo menestymisen mallin jossa saa myös tehdä virheitä. Niistäkin on luotava kasvutarina. Ja kun mukana oli mm Raimo Summanen ja Jere Lehtinen niin nämä kaksi ovat kokeneet pelaajina saman ja paljon enemmän kuin tämä joukkue yhteensä.

Hyvä Suomi. Voititte MM-kultaa ja jätitte eu-vaalit varjoonne.

tuomo

Tietoja tästä verkkosivustosta

ILTALEHTI.FI

Jukka Jalonen suitsutti kapteeniaan Marko Anttilaa isoin sanoin finaalin jälkeen.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu