1. kesä, 2019

MIkä Israelin väkivallasta tekee erityisen

Suomessa ja maailmalla laajemminkin marssitaan holokaustin kauheuksia muistellen ja samalla uskotaan marssilla edistettävän rauhaa ja rakkautta muistellen aikanaan kuolemanmarsseille pakotettuja juutalaisia.

Asia on sinänsä ihan hyvä ja paikallaan. Koskaan väkivaltaa ei pidä edistää eikä ihannoida, eikä sille pidä antaa mahdollisuutta. Tällä marssilla on hyvä tarkoituksensa mutta myös toinen puolensa.

Kristillisdemokraatit (KD) haluaa tällä edistää Israel asiaansa. Kansanedustaja Peter Östmanille asiasta on tullut suorastaan pakkomielle mutta samalla se sisältää pahan mustan pisteen. Israel tappaa ja alistaa palestiinalaisia "omassa maassaan", ja rajojen ulkopuolelta valloittaa alueita ja hävittää ihmisten koteja, kouluja ja asumuksia, tappaa täysin viattomia Luojan luomia ihmisiä.

Palestiinalaiset ovat juutalaiselle ääriainekselle roskasakkia. Toki on toisinkin päin eli palestiinalaisissa poliittisissa piireissä Israel näyttäytyy tuhottavana valtiona. Mutta siinä operaatiossa vastassa on koko maailma. Arjessa poliittisen Israelin rasistinen ja syrjivä vallankäyttö on paljon merkittävämpää alueen kannalta kuin mikään muu.

Meillä Suomessa on Israelin ystäviä. Mitä nämä ystävät hakevat olemalla kritiikittömästi puolustamassa väkivaltaa ja tappamista. Joillekin lähtökohta on sokeasti luetusta Raamatusta peräisin ja toisille asia on maantieteellistä kristinuskon historiaa. Pyhä maa ja paikat sallivat väkivallan.

Ymmärrän kyllä että heidän mielestään kiviä heittelevät lapset ja aikuiset sekä pommeja itsessään kantavat palestiinalaiset ovat turvallisuusriski Israelin valtiolle. Se on totta, kuten meille tässä maassa ja Euroopassa maahanmuuttajista samoilta seuduilta, samasta kulttuurista tulevat ovat myös turvallisuusriski. He käyttävät hyväkseen hyväntahtoisuuttamme auttaa hädässä olevia ja pyrkivät ääriliikkeissään luomaan uutta maailmaa oikeutetun väkivallan uskossaan islamistiselle pohjalle.

Tämän sanoessani syyllistyn joidenkin mielestä yleistävään rasismiin ja vihapuheeseen. Sitähän sanomiseni ei missään mielessä ole, vaan puhtaasti arkirealismia ja asian taustojen jonkinasteista tuntemista.

Kristillisdemokraattien ja Israelin ystävien soisin rakentavan rauhaa eikä luovan vihaa ja rakkaudettomuutta. Israel ei ole poliittisena ja sotilaallisena ydinasevaltiona yhtään sen kummemmassa asemassa kuin mikään toinenkaan valtio taikka kansa.

Poliittinen Israel ansaitsee väkivallastaan tuomionsa. Holokaustin kokemukset ovat tuomittavia ja sen historia on todella synkkä piste ihmiskunnan historiaa. Yhtä lailla tapettu palestiinalainen, väkivalloin kuolleet ihmiset uskonnon, poliittisen fanaattisuuden seurauksena ovat tuomittavia tekoja. Niitä ei oikeuta mikään.

Kuka marssisi rauhan ja ystävyyden puolesta. Missä on se puolue joka ei osoittele sormella historian suuria syntejä eikä samalla oikeuta väkivaltaan jotain vastaan. Holokausti on syytä pitää mielessä mutta Israelin väkivaltaista koneistoa ei hyväksyttynä tähän saa liittää millään tavalla. Se on tuomittava ihan tyystin samoin periaattein kuin sodat ylipäätään. Jos ja kun Venäjä on valloittanut alueita toiselta valtiolta niin koko maailma, myös Suomi on sokeasti esittämässä pakotteitaan. Missä on Israelin väkivallan tuomitsevat pakotteet?

Onnittelen kaikkia tämän päivän riemua tuntevia. Elämme uuden kynnyksellä. Tehkää te tästä maailmasta parempi paikka elää ja ihmisistä arvokkaita Luojan luomia.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu