12. marras, 2019

Kuka uskaltais puhua totta

Olen tässä pienessä päässäni miettinyt kuka olisi se poliitikko, joka uskaltaisi puhua totta? Siis oikeasti totta.

Ensimmäinen kysymykseni kuuluukin, että kuka laskisi Juha Sipilän hallituksen hinnan. Sehän keskittyi maakuntahallinnon ja sote-uudistuksen tekemiseen joista kumpikaan ei johtanut mihinkään.

Lisäksi sen suurin saavutus oli sekoittaa työmarkkinat työntekijöitä halventavilla lausunnoilla ja työn hinnan ”alennusmyynnillä” eli palkkojen alentamisella.

Toinen rehellistä vastausta odottava kysymys kuuluu, että paljonko maksavat nämä tuhannet maassa luvattomasti oleilevat tuntemattomat ihmiset? Eikä pahitteeksi olisi, jos saisimme tietää ylipäätään maahanmuuton aiheuttamat kustannukset. Ainakin paljon rikastuneita pääoman omistajia se on saanut aikaan.

Mikä on hinta tähän mennessä ja paljonko me maksamme tämän järjestelmän ylläpidosta, jossa laittomuus on sallittua.

Kolmantena ja vaikeimpana on kysymys nykyisen hallituksen hinnasta. Jo sen synnyttäminen näyttää vaatineen kätilöksi yli puolimiljoonaa ”limunaatia” ja miljoonien arvoisen avustajakaartin selvitäkseen. Siitä saattaa tulla historiamme kallein. Hallituksen tavoite näyttää olevan jotain jota ei ainakaan lukemalla saa selville. Joku on jossakin sanonut viisaasti tästä vihervasemmistolaisesta politiikasta, että se ei ole politiikkaa vaan sairaus.

Paikallistasolla ”vihervasemmistolainen sairaus” aiheuttaa ainakin lapsille jonkinasteisia puutostauteja ja maidon sekä lihan puutetta.

Siis löytyykö politiikasta, eduskunnasta, yhtään rehellistä. Abdulrahman ”Husu” Hussein se ei voi olla eikä oikeastaan myöskään Maria Ohisalo, joka näkee lait tarpeettomina noudatettavaksi. Timo Harakkakin on jokseenkin mahdoton valinta, vai miten on selitettävissä väite jota hän käy nyt täällä maakunnissa kertomassa, että tarvitsemme ulkomaalaisia työntekijöitä. En ole vielä keksinyt että mihin. Muualla Euroopassa ja Pohjoismaissa on huomattu aika päiviä, että edes työperäinen maahanmuutto ei ole yhteiskunnalle kannattavaa. Olen samaa mieltä. Sen ymmärtää jokainen, että kalliiksi on tullut ja tulee jokainen vieraskulttuurinen ja -kielinen.

Odotan miellenkiinnolla vastauksia, ja koululaisten joulukirkkoa ja joulujuhlaa.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu