17. marras, 2019

Evl-kirkko hajoaa

Olen entistä varmempi siitä, että nykyisenkaltainen hallinnollinen, pappisvetoinen evl-kirkko tulee purkaa eli lopettaa.

Kirkko on etääntynyt syntisistä ja muuttanut sisältönsä hurstastelevien pyhien suojakodiksi ja toisaalta etääntynyt tapakristillisen Suomen arjesta. Paiseen puhkaisi maahanmuutto, ilmastonmuutos ja Päivi Räsänen.

Kristuksen kirkko ei kuole koskaan jos vaikka Suomessa sille ajatukselle vähän uhrataan aikaa. 

Tällainen nykyisenkaltainen kirkon ja valtion kytky tulee myös purkaa. Veronkanto voidaan järjestää entiseen tapaan mutta virkatoimet tulee hoitaa sopimusperusteisesti eikä lailla taikka asetuksilla.

Keskusjohtoinen ja pappisvetoinen hallinto on itsenäisille seurakunnille vahingollinen.

Olen asiaa vuosia miettinyt ja viime vuosien ylikorostunut päätöksenteko kirkon toiminnassa vie jo tavallisia kristittyjä käräjille, jos he uskaltavat kritisoida kirkon päätöksiä. Puhevalta, mielipiteenvapaus ja sananvapaus mm kirkkomusiikin esittämisestä on johtanut suuriin ristiriitoihin yhteiskunnassa.

Nykymuotoisena hallintorakennelmana tämä kirkko on henkisesti ja myös hengellisesti kuollut.

Tiedän saavani tästä pyyhkeitä. Tänä aamuna eräs kirkkoherra ilmoitti minun mielipiteideni olevan itselleni vahingollisia. Lisäksi hän kertoi saman ”käännytyksistäni”. En käännytä ketään. Kutsun kyllä väkeä konsertteihini ja diakoniaan köyhien ja poljettujen ihmisten puolesta. Kuuntelen heidän tuntojaan erityisen tarkasti.

Hurskastelevat pyhät jatkakoot menojaan. ”Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat”.

Jos tämä on minulle vahingollista niin olkoot.

Isän armolliseen hoitoon luottaen.

tuomo

Kommentit

valma

17.11.2019 11:45

Alkukirkon apostolit tekivät ruumiillista työtä ja julistivat evankeliumia vapaaehtoisesti ilman palkkaa. Ennen, vielä minun nuoruudessani pappien työ oli kutsumustyötä. Pappilat olivat avoimena sielu

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu