4. tammi, 2020

Kalajokilaakson yhteiskunnallisten palvelujen alasajo kiihtyy

Ensimmäisiä nauloja lyödään sanomalehti Kalevan uutisen (3.1.2020) mukaan lopulliseen lopettamiseen Kalajokilaaksossa tehtävälle psykiatriselle hoidolle.Ei se mitä nyt neuvotellaan ja tehdään ole merkittävää vaan se mikä on trendi minkä Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa yhteistyökumppanina tarjoaa. Visala meni, synnytysosasto meni, akuutit palvelut sen kunvain vähenevät kaiken aikaa. Ylivieskassa, alueen ainoassa kasvavassa keskuksessa ei ole enää 24/7 päivystystä ollut vuosiin.

Aikanaan Visalan sairaalan ja Oulaskankaan synnytysosaston toimintaa kun lakkautettiin kirjoitin tästä paljonkin, kun haastattelin päättäjiä niin Kokkolasta kun Oulusta sekä vähän eri valtiohallinnoistakin.

Sain niskaani lokaa, ja taidettiinpa portaille tuoda kikkare sitä ittiäänkin. No mitäpä minä moisesta. Olen edelleen samaa mieltä. Kalajokilaakson ja tämän entisen Oulun läänin eteläisen osan nykypoliittinen suuntaus johtaa kaikkien yhteiskunnallisten palvelujen vähittäiseen alasajoon. Niin menevät sotet, verotoimistot, poliispiirit, koulutukset ja kaikki vastaavat kohden Oulua.

Mutta meillä patsastelevat poliitikot sen pylvään takana, jossa lukee vaalipiiriraja. Kokkola ja Keski-Pohjanmaa on meille ainut luontainen ja kehitystä tuova maakunnallinen suunta. Saamme tasavertaisen palvelun ja molempien alueiden ihmisten äänen kuuluvuus ja vaikutus on moninkertainen siihen mitä nyt lehtijuttujen lukeminen Kalevasta.

No enpä minä ihan voi ylistää keskipohjalaistenkaan äänekkyyttä yhteistyön tarpeesta Kalajokilaakson kanssa. Keski-Pohjanmaan maakunta kaipaa reilua painoarvon lisäystä taikka tämä vihervasemmistolainen ”al-holismi” vie vähitellen koko alueen historian lehdille. Keskusta rp:n osalta tilanne on toivoton ja papukaijamainen ”panemme Suomea kuntoon” asioiden tila jatkuu maailman tappiin saakka tällä porukalla. No eipä alle 10%:n puolue ymmärrä hypätä vetävän hevosen kyytiin vaan jatkaa maakuntahallinnollista vallanhimoaan entiseen malliin.

Jos se toteemipaalu on vaalipiiriraja niin sitä pitää vaatia muutettavaksi. Se on päivän selvää, että Oulu vie meiltä Kalajokilaaksosta kaiken. Heillä on tarve meidän verorahoillemme mutta ei mitään velvollisuutta tukea meidän tarpeitamme. Ja valtahan meillä ei sillä suunnalla lisäänny vaan vähenee kaiken aikaa.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu