14. maalis, 2020

Koronan "sodassa" pestään käsiä ja pärskitään

Viime perjantaina oli paitsi meidän hääpäivä niin myös 105 päivää kestäneen talvisodan päättymisen muistopäivä. Kirkonkellot soivat ja liput liehuivat tälle muistolle.

Tämän  päivän ”sota” on toista maata. Tuli toki arvattavasti, ei yllättäin mutta tilaamatta kumminkin. Käymme ”koronavirussotaa”, jossa THL on saanut valtakunnan tietäjän roolin jota maan hallitus käyttää päätöstensä pohjana.

Meille ei juurikaan ole asetettu mitään rajoituksia vaan esitetään toiveita, joita paikallisten avien toivotaan noudattavan. No sen verran tuli rajoituksia, että joukkokokoontumisia rajataan alle 500 läsnäolijaan.

Miltä tämä minusta näyttää niin vastuunpakoilulta. Päätösten keskittäminen vastuullisille yhteen paikkaan olisi ainut oikea ratkaisu ja kyllä se Tasavallan presidentin sanoin hoidetaan taloudellisesti sitten niiden terveiden toimesta.

Kun somessa kirjoitin asiasta niin vasemmistoedustaja loihe lausumaan, että jos päiväkodit ja koulut suljetaan niin kuka ne lapset hoitaa. Oletan että vanhemmat ja kotona. Nyt on vain tilanne tämä.

Olemme jo oikeasti epidemiamaa mitä tulee koronaan. Sairastuneita on yli 230 henkilöä tänään lauantaina puolilta päivin ja tauti leviää nopeammin kuin missään muualla Euroopassa suhteutettuna väestöön. Yli 30% enemmän joka vuorokausi sairastuneita kun heräämme seuraavaan aamuun.

THL piti tiedotustilaisuuden. Siellä nämä yli-ihmisinä viisaimmiksi maailmassa tämän taudin hallinnassa julistautuneet istuivat kylki kyljessä toisen heistä pyyhkiessä hikeä otsaltaan ja pärskien nenäliinaansa, kun toinen kertoi, että nyt on syytä jäädä kotiin vähäisimpienkin tuntemusten tullessa kohdalle. ”Ei tämä ole koronaa”, tuumas asiantuntija vieressä ja hyökkäsi toisen korvaan kiinni supattamaan ja sitten hymyiltiin leveästi.

Se miten meillä suojellaan taudilta on lähinna ”peskää käsiänne” ja kun sen olette tehneet ”peskää taas käsiänne”. Asiantuntijoiden ohjevalikoimaan ei kuulu rajoittaa liikkumista, matkustamista eikä laittaa laitoksia kiinni kuten päiväkodit ja koulut taikka erilaisten hoitolaitosten sulkeminen ulkopuolisilta eikä liioin ulkomaille matkustamista rajoiteta edes pahimpiin koronasumppuihin. Tänne saa tulla ja mennä.

Kun muualla rajoitetaan ja suljetaan niin meillä harkitaan yliviisaiden asiantuntijoiden ohjeesta johtuen. Olemme tämän taudin ongelmien ratkaisijoina surkein maa mitä tiedän. Ei tule päätöksiä ei sitten millään, eikä oteta mallia toisten maiden viisaista ratkaisuista.

Lyödään nyt tässäkin sodassa se pää siihen kuluisaan Karjalan mäntyyn.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu