29. huhti, 2020

Venäjällä taitaa olla totuusongelma

Olen huvittuneena seurannut uutisointia Venäjän aloittamasta tutkimuksesta suomalaisten tekemistä vääryyksistä ja kansanmurhasta Karjalan perukoilla.

Venäjä ja muinainen Neuvostoliitto harhautti eniten omia kansalaisiaan monessa asiassa. Diktatuurit ja siihen verrattavat näennäiskansalaisyhteiskunnat luovat maailman jota ei ole mutta joka on hallitsijalleen paras mahdollinen.

Minusta tuntuu, että kyse ei ole siitä mitä tehtiin vaan siitä mitä voidaan peitellä ja yritetään unohtaa. Venäjän ongelma on nimittäin sen oma historia ja tämä nykypäivä. Kun oikein mitään ei kerrota oikeasti rehellisesti vaan sillä tavalla, että voidaan pönkittää totalitarismia ja yhden miehen showta nimeltään putinismi. Vastustajaa ei silloin ole kun hänet vaiennetaan mutta se ei poista ongelmaa vaan tekee siitä aikapommin.

Siinä mielessä olen kekkoslainen, että kannatan ehdottomasti hyviä suhteita Venäjään ja ollaan hiljaa siitä mikä nyt ei varsinaisesti meitä koske, mutta jos tällaisia syytöksiä esitetään niin oletan Putinin kirjahyllystä löytyvän historiapohjaisia totuuksia joihin hän voi vedota ainakin edes tähteeksi totuutena.

Se toki on myönnettävä että sodassa tapahtuu kaikenlaisia vääryyksiä. Itse en hyväksy mitään väkivaltaa ja kaikkein vähiten sotaa valtapoliittisena ratkaisuna mihinkään.

Mikä minusta tässä näkyy niin nyt juuri on aloitettava tämänkaltaisia kansallismielisiä populistisia manöövereitä, kun maassa on sisäisesti ongelmia omasta takaa. Putinin valta on ylitsevuotavainen eikä sille näy loppua. Inhorealistinen totuus lienee, että narsistinen taipumus poliittisella johtajalla on aina jossakin määrin sairaus, johon ei ole lääkettä. Käy kuin miljonäärille eli kaikkein ongelmallisimpia ovat ne miljoonat, joita pitää vartioida öin ja päivin.

Valtapoliittinen narsismi johtaa valehteluun ja peittelyyn. Politiikan ydin on olla joka asiassa onnistunut ja ylivoimainen. Niinpä vaikkapa koronaepidemian luvut Venäjällä ovat suuri vitsi. On päivän selvää, että oikeaa tietoa ei ole kenelläkään jos silläkään.

Ja mikä on tämä venäläinen kansanmurha maan oman historian kontekstissa. Se on tapa unohtaa omat ongelmat luomalla ne jollekin toiselle. Stalin olkoon suuri ja Berija petturi.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu