12. touko, 2020

Koronan hinnaksi maaseudun autioittaminen

Olen todella ihmetellyt tätä talouskeskustelua tämän koronapandemian hoidossa. Saahan sitä olla huolissaan Suomen taloudesta mutta kuka olisi huolissaan suomalaisen taloudesta.

Väitetään, että verojen korotus olisi ratkaisu asiaan. Voihan se niinkin olla mutta mitä veroja ollaan valmiit korottamaan. Ei tietenkään palkkaveroja eikä ökyrikkaan eliitin itselleen luomia palkanomaisen tulon pääomaveroja.

Virsi tuntuu olevan entisenlainen. Meillä korotetaan polttoaine-, energia- ja kiinteistöveroja eli kulutusveroja ja ns haittaveroja.

Mitä tämä tarkoittaa niin kiltisisti kotimaahan ja omaan elämäänsä sijoittavat ihmiset joutuvat maksamaan tämän touhun taas kerran. Kaupunkilaisen kerrostaloasukkaan elämään veronkorotuksilla ei liene kummosempaa vaikutusta, kun yhteisvastuu jakautuu useammalle.

Maaseutua tapetaan ja sen elinkeinoja ajetaan alas kiihtyvällä tahdilla. Töllin, mökin eli oman kodin omistaminen maaseudulla kiinteistönä on lähes pakollista, eikä mitään julkista liikennettäkään ole. On oltava autot ja yksityistiet joiden maksuista huolehditaan.

Tämäkin lasku lankeaa maaseudulle kaikkein kipeimpänä. Navetan pihapiiriin ei kamalasti kerrostaloja voi rakennella eli yhteisvastuuta ei ole, vaan maksumies ja -nainen löytyy kotina olevasta kiinteistön omistajasta.

Mitähän pahaa me maaseudulla asuvat suomalaiset olemme tehneet, kun meille lankeaa aina suurin maksuvastuu.

Sen sijaan nämä vihervasemmistolaiset matkailijat suunnittelevat jo lentelevänsä lomillaan milloin minnekin. Sieltä tullessaan aloittavat suu vaahdossa puhua ilmastonmuutoksen torjumisesta.  Käydään maaseudun isänmaallisen ja suomalaisen elämänmuodon kimppuun. Ilmasto pilaantuu lehmien röyhtäillessä ja isäntien sekä emäntien piereskellessä. Lentomatkustajan lomailun ja ulkomaanmatkailun jalanjälkeä me kotona viihtyvät suomalaiset emme voi paikata koskaan eikä milloinkaan.

Mitäkö minä tekisin niin lomamatkailun veroja voi korottaa vaikka 200%. Nyt lomamatkojen hinnat ovat niin alhaiset että ne pitäisi hyvinkin kymmenkertaistaa. Työmatkojen osalta verovähennyksin pakolliset lentelyt hoituvat helposti.

Mitä tällä kaikella haluan sanoa niin sen, että nälkä ja ruokaraaka-ainepula koronan kaltaisissa tapauksissa ei poistu sillä että maaseutu autioitetaan. Ulkomaanmatkailu ei tuo elämään juuri mitään lisäarvoa kun se suuntautuu turistikohteisiin lipittämään viiniä ja kaljaa. Maailma ei avarru sen enempää kuin matkailu internetin ihmeellisessä maailmassa. Eilen illalla tutustuin Dominikaaniset tasavallan elämään ja nähtävyyksiin kivasti kotisohvallani loikoillen. Lopuksi katsoin maan naislentopallomaajoukkueen otteluita. Joukkue lukeutuu maailman parhaisiin.

Suomen talous ei tästäkään taudista mihinkään kaadu mutta monen yksittäisen ihmisen talous on jo nyt kaatunut eikä sellaista kehitystä tulee millään tavalla edistää kuten ei turhaa lentelyä maailman lomakohteisiin. Suositaan kotimaanmatkailua ja tutustumista toinen toisiimme.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu