21. touko, 2020

Perinteinen media polvillaan - some tiedonvälityksessä ajanut ohi

Sosiaalisen median merkitystä vähätellään usein varsinkin intellektuelleissa ja ”paremmissa” piireissä, joissa sensurointiin ja valikoituun tietoon suhtaudutaan jotenkin parempana tapana tiedottaa. Oikeasti se on osa totalitarismin ja diktatuurin tavasta hallita. Sillä tiedotuksella tuetaan järjestelmää ja pönkitetään korruptiota.

Kirjailijat ja toimittajat ovat vähitellen hakeutuneet keskeiseksi osaksi suomalaista huumoria, ja dissaavat someväkeä vaikka itse ovat keskeinen osa sosiaalista mediaa. Intellektualismin muoto on muuttumassa vähitellen mitätöimiseksi ja vähättelemiseksi. 

Sosiaalisen median voima on siinä, että se panee ajattelemaan ja haastaa omaa näkökulmaa.

Niinpä maan keskeisin media Yle onkin huomannut aikansa olleen ja menneen. Siitä on tehty propagandatoimisto luomaan uutta uljasta cityvihreän radikaalivasemmiston ihanneyhteiskuntaa. Ihminen pakotetaan ottamaan kantaa toisen ihmisen ihmisyyteen seksuaalisuuden ja joidenkin muka sosiaalieettisten hyveiden mukaan, vaikka oikeasti ajetaan suuren pääoman etuja tietämättömyyttään ja ymmärtämättömyyttään. Sorokset ja google kiittää.

Donald Trump ja perussuomalaiset ovat taso jolle Yle ja sen toimittajat kykenevät. Suomen suurimman yksityisen mediatalon lippulaiva Helsingin Sanomat alkaa muistuttaa tiedonvälityksessään Yleä. Uutisista on tehty mielipiteitä ja sensuuri on poistanut kritiikin.

Ylen tapaisten jäykkien organisaatioiden ohjelmatuotannon heikkous ja sensurointi on merkki tappion myöntämisestä. Somea yritetään laittaa aisoihin siirtämällä sensuurin ja ihmisten silmistäpoistamisen kulttuuri someen. Vapaa tiedonvälitys ja julkisen sanan vapaa keskustelu tukahdutetaan vaientamalla mielipiteen ilmaisija olemattomaksi. Se synnyttää alakulttuureja, joilla on tapana tulla esiin väkivaltaisena aatteena.

Tämäkin Iltalehden uutisesta poimittu poliisin kahden pojan katoamisen ”twitteröinti” nopeasti hoiti sen tehtävän jota sillä tavoiteltiinkin.

Sosiaalisen median dissaaminen ja väheksyminen on lähinnä merkki siitä, että oma maailmankuva on jälkijättöinen eikä ansaitse erityistä kunnioitusta.

Jokainen nimellään ja naamallaan julkisuuteen tuleva, mielipiteensä kirjoittava pitää olla arvokas osa päätöksentekoa ja vallankäyttöä. Se ei ole uhka vaan mahdollisuus.

Yhteiskunnan rakenteet sortuvat näin vähitellen tukeutuessaan hyväveli-järjestelmään, ennakkosensuuriin ja korruptioon.

Gallupien tekijät ovat jäänne aikansa sisäpiiriläisestä, sosiaalisesta mielipidejohtamisesta. Se kertoo enemmän tiedustelun laatijasta, maksajasta ja tilaajasta kuin niihin vastaajasta.

Some ”gallup” on ajantasainen eikä ohjailtavissa. Siksi vastaajalähtöisenä vallanpitäjille pelottava ”mörkö” jota on syytä dissata vaikkapa vihapuheena.

Tiedon lähteenä some on parempi ja merkittävämpi kuin perinteinen lehdistö. Siksi lehdistö ja yhteiskunta huutaa sosiaalista mediaa apuun ja ymmärtämättömyyttään tukee sitä, minkä kokee hankalaksi.

tuomo

Sisä-Suomen poliisi pyysi yleisön apua Twitterissä.

ILTALEHTI.FITampereella kateissa olleet pikkupojat on löydettySisä-Suomen poliisi pyysi yleisön apua Twitterissä.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu