29. touko, 2020

Mielipidevaikuttaja, poliitikko vai harhaanjohtaja

Kun luin tänään Aamulehden jo toista kuukautta vanhan uutisen synnyttävästä isästä, niin mieleeni tuli ajatus valheesta.

Kun luin tänään uutisen Iltalehdestä, SDP ja Keskusta myötätuulessa, niin mieleeni juolahti ajatus mielipidevaikuttamisesta.

Kun luin ministeri Lintilän ihmettelyn koulujen avaamisesta, terassijuopottelusta ja mökkeilystä, niin ajattelin hänen politikoivan, koskapa hallituksessa se koettiin ristiriitaisena mielipiteenä. Ministeri Lintilä istuu hallituksessa ja edustaa yhden ministeriön mielipiteitä.

Mielipidevaikuttaminen on toki propagandaa mutta sanana kuulostaa enemmän hyväksyttävältä. Se jopa voidaan liittää mielipiteen- ja sananvapauteen. Propagandan olemus hyökkää enemmän päälle ja vaatii sinua uskomaan se totuudeksi.

Faktan osuus näissä kaikissa, mielipiteissä, propagandassa ja politiikassa on ei ole kovin suuri. Propagandan yksi tarkoitus on pitää tietty aate ja aatos vallassa. Maailmanhistorian kuuluisin ”aatu” onnistui Saksassa niin hyvin propagandassaan, että vielä tänäänkin löytyy ihmisiä jotka pitävät sitä aatetta tietopohjaisena faktana.

Katolinen kirkko kyllästyi aikanaan falskiin teologiaan ja muihin propagandistisiin väitteisiin. Paavi Gregorius XV perusti järjestön levittämään ainoaa oikeaa uskoa. Hän siis määritti uskoksi vain oman propagandansa, jos sellaiseksi tarinaa Jeesuksesta maailman ja ihmisten pelastajana voidaan nimetä. Tässä kohtaa pakko sanoa, älkää sekottako uskoa ja uskontoa keskenään.

Mihin tämä kaikki johtaa ja mihin tällä pyritään. Tietenkin siihen että käsitys totuudesta hämärtyy ja saadaan tilaa omalle propagandistiselle aatteelle. Kommunistinen maailma voisi olla ihanneyhteiskunta, jos ei olisi politiikkaa. Kristillinen kirkko voisi olla pelastaja ihmiselle, jos ei olisi uskonnon ja opin saastuttama.

Tänä päivänä nimittäisin aatteita, poliittisia liikkeitä, propagandaa ja mielipidevaikuttamista pahantahtoiseksi harhaanjohtamiseksi.

Politiikassa se tarkoittaa virheen löytämistä toisen puolueen aatteista ja mielipiteistä. On luotava vielä enemmän harhainen ajatus vaikkapa valkoposkihanhien ikiomista pelloista. Ei se ollut lipsahdusta vaan tapa johtaa ihmisiä harhaan. Perussuomalaiset on paha, koskapa heidän puheensa on ymmärrettävää ja sisältää liikaa faktaa.

Kristinuskon suurin ongelma on pahantahtoinen harhaanjohtaminen. Siksi voidaan väittää melkein mitä tahansa, kunhan sillä kumotaan usko hengellisestä ja henkisestä voimasta, joka on suurempi kuin mikään fyysinen mahti taikka valta. Kun heikko henki kumoaa vahvan ja voimakkaan niin sen täytyy olla virhe. Siksi väite kuolemasta elämänä ja toivona on toivoton kerrottavaksi.

Miten meitä harhaanjohdetaan, niin ensimmäinen väite on tehdä instituutioista ja olemassaolevista käsitteistä vääriä taikka ainakin osoittaa niiden olevan tiedollisesti vanhoja, vaikka ovatkin silkkaa faktaa. Miten tätä propagandaa perustellaan niin valheilla tietenkin, ja pahantahtoisilla vielä sittenkin. Sekasorto synnyttää aina tilan valheelliselle faktalle.

Kun väitetään isän synnyttäneen niin se sisältää valheen. Puhtaan valheen. Jotta mitenkään perustellen isä synnyttäisi niin tarvitaan naisen silpomista ja muokkaamista mieheksi sekä poliittisin päätöksin syntynyt mahdollisuus naisena väittää olevansa mies. Se siunataan lainmuutoksella joka aikaansaadaan valheellisella propagandalla ja papereilla. Naisesta ei tule miestä sillä, että hän näyttää mieheltä ja pissii seisaaltaan. Se on käsitteellinen muokattu totuus eli harhainen kuvitelma.

Mihin mielipidevaikuttaminen, propaganda ja politiikka pyrkii niin siihen, että se muuttaisi ihmisten ajattelutapaa ja valheiden saattelemana väittää päätyvänsä johonkin sellaiseen mihin kuvittelevat propagandansa päätyvän. He kuvittelevat siis luovansa uutta vaikka totuus on kirjoitettu jo tuhansia vuosia sitten siihen mitä ihminen on syntymässään kokenut. Ei kirurgin veitsi mitään muuta oikeasti, muutoin kuin antamalla paremman olotilan olla ja elää.

Siksi koronan kaltaisen iljetyksen ilmestyminen keskuutemme on tervetullut. Se tekee maailmasta arvaamattoman ja palauttaa meidät perimmäisten kysymysten äärelle.

Fakta onkin iljettävä pahanlaatuinen valhe ihmisen aikaansaannoksena.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu