2. heinä, 2020

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi

Ei liene monta vuotta siitä, kun markkinoitiin uusi slogan, "vastakkainasettelun aika on ohi".

En muista miten miesmuisti määritellään mutta ihmisen, taikka miksi näitä kahdella jalalla käveleviä olioita saakaan nykyisin sanoa, muisti lienee hyvin lyhyt. Vastakkainasettelulla tarkoitettiin aseiden kalistelua ja sotia maailman eri kolkissa ja paikallisesti oltiin joko työnantajien leirissä taikka työntekijöiden leirissä, oikeistolaisia taikka vasemmistolaisia, maalta taikka kaupungista, kuuluttiin kirkkon taikka ei jne.

Nykyisin on suvaitsevaisia ja vähemmän suvaitsevaisia, heitä kutsutaan rasisteiksi ja vihapuhujiksi. Kukaan ei tiedä mitä nämä määreet pitävät sisällään mutta valtakunnansyyttäjän mielestä niistä joka tapauksessa voi syyttää. Eli täytyy olla jotain erityisen pahaa.

Kun kansankirkkomme alkoi hajota ja sinne muodostui monenmoisia porukoita omistamaan Jumala ja hänelle annettiin merkityksiä kuten rakastelun siunaaminen ja seksin ylistys.

Suomalaiset tykkäävät hallinoida. Kirkossa kirkolliskokous tekee julkilausumia ja piispainkokous joko juo kahvia ja syö kampaviinereitä ja kirkossa omat oikeassa olevat porukat keskenään läträävät kirkkoviinillä.

Piispainkokous antaa ohjeita joita on noudatettava. Taikka rangaistaan. Siis ainakin pitäisi rangaista tottelemattomia. Ja pitäisi noudattaa.

Kirkko, siis evl-kirkko ei vihi avioliittoon samaa sukupuolta olevia. Taikka siis vihkii. Viimeiset uutiset tulevat Reisjärveltä jonne riensi Sievin kappalainen Anita Leppälä vihkimään homoparin kun niin kovasti rakastavat toisiaan. Varmasti rakastavatkin mutta että avioliitossa olisivat niin mitä tuohon sanoisi. No pariskunta nyt ainakin.

No tilanne taitaa olla vähän samanlainen kuin maahanmuuttopolitiikassa. Kun ei ole pakolainen vaikka sellaisella statuksella tänne tullaan, niin täällä saa hengailla kielteisen päätöksen jälkeen valtion eli meidän veronmaksajien piikkiin kuin mitään päätöstä ei olisikaan. Tarjotaan toimeentulo veronmaksajien piikkiin.

Ihmettelen miksi kirkko ei muka vihi ja muka meillä on maahanmuuttopolitiikka, jonka yksi on turvapaikkastatus ja sen myöntäminen ja tutkiminen. Kun määrätään poistettavaksi maasta niin ei poistetakaan.

Maailma ei kaikille ihmisille ole tasa-arvoinen. Kristikunnan yksi merkillisin maa on Israel, jolle pyydetään rukoilemaan siunausta sen harjoittamalle väkivallalle ja tappamiselle. Maa on yksi rasistisimmista mitä tiedän. Meillä aikanaan Etelä-Afrikkaa pidettiin rasismin mallimaana. Israelin väkivalta ja valloituspolitiikka ei kaukaa vie tätä samaa. Nyt Israel on tekemässä päätöstä suurten palestiinalaisalueiden liittämisestä Israeliin. Palestiinalaiset ajetaan pois. Kun palestiinalaiset puolustavat kotejaan niin sitä kutsutaan väkivallaksi mutta Israelin väkivaltaa siunatuksi väkivallaksi.

Yksi eniten arvostamistani kristityistä on hyvin tuntemani piispa Munib Younan. Hänen sanansa ovat todellista kristillisyyttä, hän kutsuu rauhaan ja sovintoon.

Ihan oikeasti kristinuskossa ei ole koston oikeutta eikä ketään saa tappaa. Jos näin ei olisi niin minä en olekaan kristitty tässä suhteessa. Palestiinalainen on minulle yhtälailla Jumalan lapsi kuin minäkin. Kun otan Kristuksen omaksi elämässäni niin siinä tulee myös palestiinalainen minun veljeksi ja sisareksi.

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi.

tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu