4. marras, 2020

Kun poliittinen journalismi köytettiin häpeäpaaluun ja asiantuntijuus muuttui mielipiteeksi

Eletään amerikkalaista demokratian juhlaa eli presidentinvaaliyötä näin meikäläisittäin.

Eletään ennustajaeukkojen ja -ukkojen sekä suomalaisten toimittajien poliittisen itsemurhan yötä. Eletään vedonlyöntitoimistojen ja gallupin laatijoiden hikistä yötä keksiä selityksiä miksi kaikki meni pieleen.

Ainut oikeasti asiantuntija tässäkin asiassa ja rehellinen journalismin arvostelija tulee Tampereen yliopistosta eli Markku Ruotsila sanoi suoraan, että Trumpia on systemaattisesti arvosteltu väärin perustein Yhdysvalloissa ja suomalaisessa lehdistössä sekä ylipäättään koko poliittisessa koneistossa.

Todella hyvin Maria Annala ja MarkkuTorstila näyttävät miten harhainen ajatusmaailma ja todellisuuden tajuinen eroavat toisistaan. Juttu on seurakuntalaisesta https://www.seurakuntalainen.fi/…/tasta-syysta-markku-ruot…/.

Ennustin jo kuukausia sitten että Donald Trump jatkaa presidenttinä näiden vaalien jälkeenkin. Voi olla pielessä taikka sitten ei, eikä minun elämäni kamalasti tästä muutu.

Se mikä tässä eniten ihmetyttää on Ylen käyttämien asiantuntijoiden ja toimittajien avoin viha USA:n nykyistä presidenttiä kohtaan. On käsittämätöntä miten he voivat olla näin avoimen vihamielisiä ja mitätöivät kaiken Donald Trumpin tekemisen.

On kiistatta nimittäin selvää, että Trumpin lupaus sotiin osallistumattomuudesta ympäri maailmaa on toteutunut ja sekin on toteutunut, amerikkalaista unelmaa on tehty suureksi ihan oikeasti suosimalla amerikkalaisuutta. Toki paljon on negatiivistakin kuulunut mutta suurin osa on myönteisen puolella ihan oikeasti.

Etenkin Anu Partanen on pitkin päivää haukkunut Trumpin kaikesta mutta ennenkaikkea ilmastopoliittisista syistä. Mieleen on tullut elävästi hysteerisen ja "sairaan" Greta Thunbergin puhe YK:ssa, josta johtavat mediamme ovat hänelle jakaneet Nobelin jo tuhansia kertoja.

En käsitä miten avoin viha ja poliittinen katkeruus voi olla mitään asiantuntijuutta. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltoila on häipynyt vähin äänin, vaikka onkin Ylen johtava asiantuntija, ainakin vielä alkuillasta ja pitkin tätä vaalimatkaa. Hän on vaalien voittajan julistanut jo viikkoja sitten olevan Biden. Voihan siinä niinkin käydä mutta onko tässä jotain mitä voi kutsua asiantuntijuudeksi. Tämä on avointa politiikkaa Trumpia vastaan, ei tässä mistään muusta ole kysymys.

Oikeastaan tässä IS-toimittaja Jari Aleniuksen kolumnissa on tämän koko dilemman häpeä kirjoitettu ulos https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006936084.html .

Mistä Suomessa pitäisi keskustella niin ala-arvoisesta uutis- ja tiedotustoiminnasta. Meillä johtavaksi mediaksi julistautunut lehdistö on pollitisoinut tavalla jossa ei uutisiin voi enää luottaa eikä avointa journalismia enää ole.

Olemme jälleen kerran saattaneet Ylen, Sanoma-talon ja Alma-median johtaman poppoon toimittajat joka tapauksessa häpeäpaaluun.

Teidän on aika lähteä. Ymmärrättekö tämän.

tuomo

Suomen aikaa aamuneljän jälkeen kertoimet alkoivat muuttua nopeasti.

IS.FI

Suomen aikaa aamuneljän jälkeen kertoimet alkoivat muuttua nopeasti.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu