2. syys, 2021

Uskon sokea piste

Yki Räikkälän blogeista on sanottava, että vaikka olemmekin joissakin kohdissa eri tiellä ja välissä kohoaa Kiinan muuriakin suurempia ymmärtämisen ongelmia niin silti lähes kaikessa näen hyvän tarkoituksen pyrkiä oikeasti vuoropuheluun. Kohotan kulmakarvojani ja nostan hattua.

Ei tästä pitänyt Ykin kehumisen sokea piste tulla muuta läheltä jo liippaa.

Usein ymmärretään uskovien olevan jotenkin jotakin mieltä uskostaan. Heidän laumasieluisuutensa mittari on jossakin jota ei ole olemassakaan. Ihmisen on vaikea ymmärtää ymmärtämättömyyttä.

"Sokea usko" tulee tästä. Se on luottamusta siihen mitä oikeasti ei ole.

Mihin tämä usein johtaa niin Afganistanissa nyt mellastavan pelleporukan rettelöintiin totuutta vastaan. Ei kukaan halua tuollaista yhteiskuntaa, jota nyt siellä pyssyä heilutellen ajetaan. Ei takuulla halua.

Mistä sitten tässä on kysymys niin ihan yksinkertaisesti siitä että on kiva hullaantua täysin älyttömästä ymmärtämättömyydestä.

Uskon sokea piste on sen ehdottomuudessa. Kun Jumala on aina oikeassa eikä Hän erehdy niin sen viitan ottaminen ihmisen niskaan tekee hänestä älyttömän pellen muiden vahingoksi.

Näitä uskonsotureiksi sanottuja ehdottomia on kaikissa uskonnoissa mutta ei ainoankaan ihmisen uskossa. Riittää jo se että evl-kirkossamme mellastavat erilaiset herätysliikkeet. Joskus tekisi mieleni kysyä että mihinkähän he tai joku on herännyt, että on saanut kaverikseen toisen, joka on herännyt ja nyt en tarkoita körttisiä.

Tämä uskon sokea piste on joko typeryyttä taikka ylenpalttista viisautta. Puhutaan ymmärrettävämmin ääripäistä. Eli pyöreä pallo on litteä jos niin uskotaan. Kun sukupuolet määritellään uudelleen niin ollaan lähellä sokeaa pistettä. Kun kielletään tosiasiat niin ollaan umpipimeässä.

Hengellinen sokea piste on vääräuskoisuudessa. Mitä se sitten on niin se on ymmärtämättömyyttä. Toisen ymmärtämättömyyttä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kun hengen hölmöläinen hullaantuu uskon sokeasta niin hän toimii kuin Hitler taikka nyt nämä talebanit. Hän hakee kannattajia tyhmyydelleen. Kun heitä on riittävästi niin on kiva valehdella, varastaa ja alistaa. Porukassa tyhmyys tiivistyy on enemmän totta kuin mikään.

Menee vähän kryptiseksi mutta monta kertaa sieltä se totuus löytyy.

Isän haltuun.


tuomo

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu