6. loka, 2022

Keskusta kadotti kannattajansa

Ylen kannatusmittaauksessa ollaan aika lailla odotetuissa lukemissa.

Keskusta rp:n kannatus jatkaa laskuaan ja syöksy jyrkkenee.

Tein ennustuksen että seuraavissa eduskuntavaaleissa puolue on noin kahdeksassa ( prosentissa. Annika Saarikon puhuvan pään tilitykset ja Perussuomalaisten äänekäs moittiminen ilman mitään perusteita sataa aina perussuomalaiseen laariin kun Saarikko avaa suunsa kertoakseen mielipiteensä. Katkeruus oikealle politiikalle eli perussuomalaiselle retoriikalle on ilmeinen. Kun ei itse keksi mitään muuta kuin antaa yhdelle herätysliikkeelle täkyn niin kannatus on sen mukainen. Kun kadottaa kannattajansa ja äänestäjänsä niin lopputulos on karua luettavaa. Tilanne on kuin Putinin kujanjuoksussa. Voittoja ei hankita tiedottamalla huuhaa juttuja vaan tekemällä politiikkaa jolla maaseutu säilyy elävänä ja maanviljelijä pitää olla tämän puolueen erityissuojeluksessa. Kun heillä menee hyvin niin pikkukylissäkin on tulevaisuuden siemen. Ilmeisesti puolueessa ei ymmärretä yksinkertaisia totuuksia vaan haikaillaan ilmastonmuutosjoukkueeseen ja kaupunkeihin.

Kokoomuksen tilanne ei muutu vaan vaaleissa kannatus lienee jossain 22% tienoilla. Ei tarvitse moittia eikä kertoa mitään ihmeellistä vaan todeta ääneen mikä ihmisten elämässä on tässä maassa tämän hallituksen jäljiltä tilanne. Parempi on kuin ei ala keksiä polkupyörää uudelleen. Yhteiskunta on niin hyvä kuin miten sen kokee sen heikoimmassa asemassa oleva ihminen. Yhtä asiaa kokoomuslaisilta toivoisin. Käykää maaseudulla ja siellä missä se ongelma on. Sote-uudistus on susi jo syntyessään mutta ei sitä yksityistämällä paranneta ja pitää olla peruspalvelut jotka maksetaan valtion verotuloilla. Ei yksityisellä sijoitustoiminnalla.

SDP:n osalta tulee laskua vielä huimasti. Marinin lomailu ei vielä ole kansalle valjennut kuinka kalliiksi se biletysloma tälle maalle oikeasti tuli eikä sitä oikeasti koskaan voi saadakaan selville mutta puhutaan miljardeista. Kun vaalikeskustelut alkavat niin Marinkin tulee kuulemaan missä hän oli kun tärkeimmät neuvottelut käytiin. Turha sitä sitten on itkeä että puhutaan vääristä asioista, kun itse toimii kuin pahainen fuksi yliopistoon päästyään. Unohtaa yliopiston osoitteen.

KD:n toivoisin nostavan paljon kannatustaan. Heidän politiikka on ollut selkeää ja siinä on ollut tietoisia valintoja oikeaan suuntaan. Myös puheenjohtaja Sari Essayah on esiintyjänä loistava. Eikä kukaan mukaan ole päässyt möläyttelemään eikä sotkenut uskontoa pahasti politiikkaan.

Päivi Räsäselle nostan hattua. Hän ei valita kohteluaan tuolta vihervasemmistolaisesta sontalaarista tulevilla asioilla vaan puolustaa nimenomaan suomalaisen yhteiskunnan peruspilareita omalla agendallaan, jonka pohja lähtee kristinuskosta. Siihen nojaa suomalainen yhteiskunta halusipa tämä hihhuli sateenkaaren porukka taikka ei.

Perussuomalaiset lisäävät vielä roimasti kannatustaan. Vaalipuheita eikä mainostoimistoja heidän tarvitse harrastaa lainkaan. Vihervasemmistolainen hallitus huolehtii Perussuomalaisten mainostamisesta. Heille ladotaan Saarikon suulla selkeät syötöt lautaselle. Ei muuta kuin kertoo kansalle kuinka paljon sähkön hinta on noussut ja mistä se johtuu. Sanoo sen ääneen kuka oli väärässä paikassa väärään aikaan. Kertoo kenen asialla sitä eduskunnassa ollaan eli suomalaisten ja Suomen. Ei tarvita mitään ihme ohjelmia vaan pitää vain todeta olemassaoleva totuus.

Vihreä rikollisjengi on edelleen liian korkeissa lukemissa. Heillä on ilmeisesti jonkinmoinen herätysliikejengi joka hengailee keltaisissa kumisaappaissaan Mannerheimintiellä. Mitä heidän poliittinen agendansa on siitä tällä joukolla ei ole mitään käsitystä. Sillä tapetaan ihmisiä ja yrityksiä jo nyt ja siksi heidän kannatuksensa pitää laskea. Heidän painoarvonsa poliittisissa päätöksissä on kohtuuttoman suuri. Maailmanlopun aate. Ilmastonmuutoksen torjuminen on heidän mielestään parhainta silloin kun kaikki pyöräilevät ja kukaan ei käy töissä. Halleluuja. Puhutaan metsistä ja soista mutta kauhistutaan kun kuusen juurella luikerteleekin käärme. Hui.

RKP nyt on mitä on. Joojoo liikkeellä on aina paikka varattuna hallituksessa eli valta on suhteeton kokoon nähden.

Liike nyt tulee nousemaan paljon tuosta lukemasta ja jos jollekin toivoisin jytkyn kaltaisen osumaan niin heille. Harry Harkimo on ottanut yhden miehen työvoiton. Hänen luomansa asiasisältöinen omatunnon ääni pitää olla eduskunnassa. Toivottavasti hän ei koskaan mene hallitukseen jossa hänen on vastenmielistä olla.

Näillä mennään.

tuomo

YLE.FI

Ylen kannatusmittaus: Keskusta on mittaushistorian pohjalukemissa, perussuomalaisten kannatus noussut

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu